Japan velika tura EXPO 2025

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 18.04.-01.05.2025.
 • Prijevoz: Avion Vlak
 • Trajanje: 14 dana/11 noćenja
 • Usluga: Prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
4.050 € (30.515 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • u cijenu aranžmana uključeni svi izleti i ulaznice
 • smještaj u hotelima 4*
 • vožnja brzim Shinkanshen vlakom

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – VARŠAVA, 18.04.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Lot Airways za Varšavu u 18:00 sati. Obrok na letu. Dolazak u Varšavu u 19:30 sata po lokalnom vremenu. Prijava na let za Tokio. Polet u 22:50. Noćni let.

2. dan: NOĆNI LET – ZL NARITA/TOKIO, 19.04.2025.
Dolazak u zračnu luku Narita International predviđen je u 18:35 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan: TOKIO – CITY TOUR – ODAIBA - TOKIO, 20.04.2025.
Doručak. Odlazak na City tour Tokio. Prvo ćemo posjetiti četvrt Asakusa, u kojoj se nalazi jedna od najpopularnijih gradskih turističkih atrakcija, budistički hram Asakusa, poznat i kao Senso-ji. Hram je osnovan u 7. stoljeću i ima dugu povijest kulturnog i duhovnog značaja u Japanu. Posvećen je bodhisattvi Kannonu, za kojeg se vjeruje da donosi mir i blagostanje. Osim samog hrama, područje Asakusa također je dom nizu drugih atrakcija, kao što su svetište Asakusa, trgovačka ulica Nakamise i rijeka Sumida. Proći ćemo i kraj Carske palače s prekrasnim parkovima iz 17. stoljeća, koji su otvoreni za javnost samo dva puta godišnje. Pauza za okrepu. Nastavljamo prema najvišem tornju u Japanu - Tokyo Skytree, visokom 634 metra (ulaznica u cijeni). Proći ćemo i kraj Ginze, tzv. japanski Times Square, samo puno stariji, meka za shopping i uživanje u čaju, pogotovo vikendom kada je zatvoren za promet. Do Odaibe, futurističkog umjetnog otoka doći ćemo prelaskom preko Duginog mosta ili Rainbow bridge, koji je dobio naziv po svjetlima tijekom noći. Slobodno vrijeme u Odaibi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: TOKIO – MT FUJI – TOKIO, 21.04.2025.
Doručak. Odlazak prema Oshino Hakkai, malom selu, smještenom u podnožju planine Fuji, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu. Šetnja i slobodno vrijeme. Odlazimo na vožnju brodom po jezeru Kawaguchiko, odakle se pruža prekrasan pogled na planinu Fuji. Vožnja jezerom traje otprilike 20 minuta. Nakon vožnje brodom, slijedi vožnja panoramskom žičarom (Mt. Fuji Panoramic Rope way) do vidikovca. S vidikovca koji se nalazi na više od 1000 metara nv, pruža se panoramski pogled na jezero i planinu Fuji. Povratak u Tokio. Odlazak u hotel. Noćenje.

5. dan: TOKIO - HIROŠIMA, 22.04.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Prije odlaska na vlak posjetit ćemo Meiji Shrine i Shibuya crossing. Odlazak prema Tokio željezničkoj stanici kako bi se uputili brzim vlakom Shinkansen za Hirošimu, vožnja traje 4 sata za cca 850 km. Pripremite jednu torbu za jednu noć u Hirošimi. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

6. dan: HIROŠIMA, 23.04.2025.
Doručak. Posjet Atomic Bomb domu (ulaznice uključene u cijenu) i Memorijalnom muzeju mira, smještenom u Memorijalnom parku mira. Posvećen dokumentiranju atomskog bombardiranja Hirošime u Drugom svjetskom ratu, muzej je osnovan u kolovozu 1955. godine s Memorijalnom dvoranom mira u Hirošimi. Kasnije odlazak na izlet brodom do Miyaji otoka. 6 km od grada Hirošime, Miyajima je sveto mjesto šintoizma i budizma. Prekriven drevnim šumama, Misen San je najviši vrh na otoku, na 530 m nadmorske visine. Miyajima je glavni hram Itsukushima svetišta (uključena ulaznica), prvi puta izgrađen 593. godine a kasnije dorađen do današnje veličine, nacionalno blago Japana. Slobodno vrijeme. Povratak brodom u Hirošimu. Noćenje.

7. dan: HIROŠIMA – KOBE - KYOTO, 24.04.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Kobeu i prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica u cijeni). Biljni vrtovi Kobe Nunobiki, najveći su japanski vrtovi s oko 75 000 biljaka i cvijeća koje cvjeta tijekom cijele godine. Postoji 12 prostranih vrtova prema različitim temama. Slikoviti puteljci rade cvjetne gredice koje se naslanjanju na obronke brda, preplavljeni bojom i mirisom određenog godišnjeg doba. Kraće slobodno vrijeme u Kobe Chinatownu. Nastavljamo prema Kyotu. Preuzimanje velike prtljage. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: KYOTO, 25.04.2025.
Doručak. Razgled grada Kyoto u središnjem Japanu s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom. Bio je glavni grad Japana više od tisuću godina i dom je mnogih hramova, svetišta i drugih znamenitosti koje odražavaju dugu povijest grada. Prvo ćemo posjetiti Arashiyama Bamboo, glavnu znamenitost Kyota. Stajati usred visokih stabljika bambusa oduševit će vas na prvi pogled. Ako brzo hodate možete za sat vremena proći cijeli dio, a za sporije, trebat će do kraja i tri sata. Nastavljamo prema Kinkaku-ji (ulaznica uključena) ili Zlatnom paviljonu, točnije hramu, čija su gornja dva kata prekrivena zlatnim listićima. Prvi kat je izgrađen od prirodnog drva i žbuke. Slobodno vrijeme za ručak. Posjet i svetištu Fushimi Inari Shrine koje se nalazi u okrugu Fushimi. To je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u Kyotu, a poznata je po tisućama narančastih torii vrata koja vode na planinu. Svetište je posvećeno Inariju, šintoističkom bogu plodnosti, poljoprivrede i blagostanja. Vjeruje se da je Inari odgovoran za obilje usjeva, a svetište je popularno mjesto na kojem se farmeri i poslovni ljudi mole za uspjeh svojih akcija. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: KYOTO – NARA - OSAKA, 26.04.2025.
Doručak. Odlazak prema Nari. Posjet Todai-ji hramu (ulaznica u cijeni) poznatom po velikom brončanom kipu Bude i masivnoj drvenoj glavnoj dvorani, Daibutsuden. Dvorana hrama najveća je drvena građevina na svijetu i nacionalno je blago Japana (ulaznica u cijeni). Odlazak prema Nara parku, domu stotinama jelena koji slobodno lutaju, a koji se u Japanu smatraju svetima i grad ih štiti. Jeleni u parku Nara popularna su atrakcija, a posjetitelji mogu kupiti krekere da ih nahrane. Jeleni su poznati kao prijateljski nastrojeni i često prilaze posjetiteljima u potrazi za hranom. Park Nara popularno je turističko odredište, a posebno je prometno tijekom sezone cvata trešanja u proljeće. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Osaki. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: OSAKA, 27.04.2025.
Doručak. Razgled započinjemo s Osaka dvorcem (ulaznica u cijeni), koji je u kasnom 16. stoljeću sagradio Toyotomi Hideyoshi, moćni ratnik i državnik koji je odigrao ključnu ulogu u ujedinjenju Japana. Dvorac je trebao služiti kao sjedište vlade Toyotomi i bio je najveći dvorac u Japanu u to vrijeme. Glavna kula dvorca, visoka pet katova, okružena je kamenim zidovima i opkopima, a pristupa joj se kroz niz vrata i mostova. Toranj sadrži niz izložaka koji pričaju priču o povijesti dvorca i životu Toyotomija Hideyoshija. Osim glavne kule, dvorac Osaka također ima niz drugih zgrada i građevina, uključujući vrata Otemon, glavni ulaz u dvorac i palaču Hommaru, manju palaču koja se koristila za službene ceremonije. Dvorac je okružen prekrasnim vrtovima koji su posebno lijepi u proljeće kada cvjetaju trešnje. Nakon obilaska dvorca slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo prema Umeda Sky Buildingu (photo stop). Slobodno vrijeme možete provesti u Umeda shopping ili Dotombori, ulicama poznatima po restoranima i trgovinama. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan: OSAKA-EXPO, 28.04.2025.
Doručak. Slobodan dan u Osaki za odlazak na Expo. U trenutku objave programa nemamo još informaciju o cijenama karata za Expo 2025 Osaka. Povratak u hotel. Noćenje.
Agencija nije odgovorna za raspoloživost ulaznica niti se obavezuje kupiti putniku kartu za ovaj program. Cijene ulaznica od 30 eur na više.

12. dan: OSAKA – TOKIO, 29.04.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak brzim vlakom Shinkansen iz Osake do Tokija (cca 2,5 sata). Po dolasku u Tokio smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: TOKIO – ZRAČNA LUKA NARITA, 30.04.2025.
Doručak. Slobodan dan. Tokio ima nevjerojatnu umjetničku i kulturnu scenu. Posjetite Muzej nacionalne umjetnosti u Tokiju ili Muzej Tokyo Metropolitana umjetnosti. Oko 18.00 sat odlazak u zračnu luku Narita, Tokio. Prijava na let za Varšavu. Polet aviona u 22:35. Noćni let uz obrok.

14. dan: VARŠAVA – ZAGREB, 01.05.2025.
Dolazak u Varšavu u 06:00 sati. Prijava na let za Zagreb u 10:25 sati. Dolazak u Zagreb u 12:05 sati.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
18.04.2025. 01.05.2025. 4.050,00 €
(30515 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Varšava – Narita (Tokio) – Varšava - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
  • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Tokiju
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Hirošimi
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Kyotu
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Osaki
 • svi izleti prema programu (nema doplate)
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • napojnice za lokalnog vodiča i lokalnog vozača
 • ulaznice za: Asakusa Sensoji Kanon hram, Tokyo Skytree, Oshino Hakkai, vožnja brodom jezero Kawaguchiko, Mt. Fuji Rope way (žičara), izlet brodom na Miyaji otok sa ulaznicom za hram Itsikushima Jinja, Hirošima park Mira i muzej Atomske bombe, Hirošima memorijalni muzej, Kinkaku-ji Zlatni paviljon, Fushimi Inari Shrine, Todai-ji hram i Park jelena, Osaka dvorac
 • vožnja brzim vlakom tzv. Shinkanshen vlakom, na relaciji Tokio – Hirošima i Shin Osaka - Tokio
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 750 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 4.050,00 EUR / Redovna cijena 4.150,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Predviđeni hoteli:

Informacije o avio prijevozniku: Lot Airways
LO 614 18APR ZAG 18:00 WAW 19:30
LO 079 18APR WAW 22:50 NRT 18:35+1
LO 080 30APR NRT 22:35 WAW 06:00+1
LO 611 01MAY WAW 10:25 ZAG 12:05


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lot Airways objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


KORISNE INFORMACIJE:

JAPAN
Otočna država koja se nalazi u istočnoj Aziji. Sastoji se od četiri glavna otoka (Honshu, Hokkaido, Kyushu i Shikoku) i tisuće manjih otoka. Zemlja je poznata po jedinstvenom spoju tradicionalne kulture i moderne tehnologije. Japan ima bogatu povijest i osebujnu kulturu koja je na mnogo načina utjecala na svijet. Neki od najpoznatijih aspekata japanske kulture uključuju njezinu umjetnost, književnost, film, hranu i modu. U zemlji se također nalaze mnogi drevni hramovi i svetišta, kao i prekrasni prirodni krajolici, poput planine Fuji, najviše planine u Japanu. Službeni jezik Japana je japanski, a valuta je japanski jen. Glavni grad Japana je Tokyo, koji je jedan od najmnogoljudnijih i tehnološki najnaprednijih gradova na svijetu.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Japan nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Japan. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Tokiju.
NADLEŽNI DKP RH: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu
Telefon: 0081 3 5469 3014 Fax: 0081 3 5469 3015
Adresa: 3-3-10 Hiroo
Shibuya-ku,
Tokyo 150-0012
JAPAN
Email: tokyo@mvep.hr , Web: https://mvep.gov.hr/jp


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 26. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 26

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Putovanje Kina 13 dana
22.10.2024.

Putovanje Kina 13 dana

od 2.740 €
Egej – kolijevka civilizacije
20.10.2024.

Egej – kolijevka civilizacije

od 1.325 €
Dubai i Maldivi - Nova godina
26.12.2024.

Dubai i Maldivi - Nova godina

od 2.320 €
Tajland deluxe
06.03.2025.

Tajland deluxe

od 2.120 €
Bali swing - jesen
31.10.2024.

Bali swing - jesen

od 1.290 €