Zanzibar Chili kids

Općenito

Zanzibar - obiteljsko putovanje Chili kids

Termin putovanja: 29.07.-08.08.2024.

Obiteljsko ljeto na veselom i bezbrižnom Zanzibaru u stilu Hakuna Matata!
Chili kids program prilagođen je obiteljima s djecom gdje smo Vam omogućili velike obiteljske sobe za peteročlane obitelji, a s nama na put ide i animator koji će djecu zabavljati dok roditelji zasluženo ispijaju svoj koktel ili se časte savršenom masažom u hotelskoj spa zoni.

Chili kids obiteljska putovanja osmišljena su upravo za obitelji koje putovanja žele proživjeti i doživjeti sporijim korakom, s atrakcijama prikladnima djeci, a koja će se svidjeti i djeci i roditeljima. Nije li poanta putovanja naučiti nešto novo i upoznati djecu s novim kulturama, proširiti im horizonte, osvijestiti ih da je svijet predivno mjesto s toliko različitosti koje treba poštivati, a pritom se odlično zabaviti i vratiti se kući s novim prijateljstvima i koferom punog uspomena?

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 11
 • Usluga: polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.450 € (18.460 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključene aviopristojbe
 • uključen voditelj i dječji animator
 • program prilagođen obiteljima s djecom
 • mogućnost velikih obiteljskih soba

Program putovanja

1. Dan Zagreb-Dubai
Polazak zrakoplova iz Zagreba u 15:10. Slijetanje u Dubai u 22:55.

2. Dan Dubai-Zanzibar
Nastavak leta u 02:30 te slijetanje na Zanzibar u 07:15 prema lokalnom vremenu. Obavljanje graničnih formalnosti te transfer do hotela. Ostatak dana provest ćemo odmarajući u hotelu uz plažu i na bazenu. Večera. Noćenje.

3. Dan Zanzibar - fakultativni izlet Prison Island i Nakupenda
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo na fakultativni izlet na okolne otočiće. Jedan od njih je Prison Island na kojem su divovske Aldabra kornjače. Po dolasku na Prison Island vodič će nam objasniti kako je ovaj otok bio prvotno zamišljen kao zatvor, a sada je stanište ovih divovskih kopnenih kornjača. Kornjače se mogu dragati i hraniti pa će i djeci biti pravi užitak. Nakon Prison Islanda odlazimo brodom do otoka Nakupende. Nakupenda na swahili jeziku znači „volim te“ pa i ovaj pješčani sprud možemo nazvati otokom ljubavi. Na ovom pješčanom sprudu usred mora uživat ćemo u tirkiznoj boji mora i kupanju dok nam domaćini pripremaju ručak. Nakon ručka povratak brodom i transferom u hotel. Slobodno popodne za odmor i vlastite aktivnosti. Večera u hotelu. Noćenje.

4. Dan Zanzibar
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Preporučamo odlazak u Nungwi ili Kendwa mjesto gdje možete cijeli dan uživati na plaži. Ovdje se nalaze i brojni restorani, a u Nungwi postoji i akvarij koji možete posjetiti. Večera u hotelu. Noćenje.

5. Dan Zanzibar - Farma začina i Stone town
Doručak u hotelu. Nakon doručka fakultativni izlet na farmu začina i u Stone town. Vodič će nas najprije upoznati s raznim plodovima, sjemenjem i začinima koji rastu na farmi začina. Imat ćemo priliku degustirati razno voće: ananas, lubenica, banane, jack fruit... Voće za koje ćete primjetiti kako ima puno ukusniji okus od onoga koje mi uobičajeno konzumiramo. Dok nam mali farmeri pletu krune od listova biljaka, gledat ćemo Butterfly man-a, čovjeka koji se golim rukama i nogama penje na visoke palme i pjeva svoju pjesmu Jambo (Hakuna Matata). Imat ćete priliku kupiti razne autentične začine i proizvode kao suvenire. Zatim nastavljamo u Stone town, središte života Zanzibara. Ovdje ćemo vidjeti život ljudi uz tržnicu, ulice Stone town-a i ulične prodavače, ali i tešku povijest Zanzibara kojeg je obilježilo ropstvo. Na kraju ćemo vidjeti rodnu kuću Freddie-ja Mercury-ja, legendarnog pjevača grupe Queen koji je rodom upravo sa Zanzibara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. Dan Zanzibar - fakultativni izlet snorkeling Mnemba i potraga za dupinima.
Rano ujutro odlazimo u potragu za dupinima (fakultativni izlet). Dupini se najbolje mogu uočiti tada jer su u to doba dana najaktivniji. Šanse za vidjeti ovakve životinje su 50/50 jer se nalaze u svom prirodnom staništu i slobodne su. Plovit ćemo oko otoka Mnemba koji je pravi mali raj za snorkeling. Tko želi ,može snorklati (ronjenje s maskom i dihalicom) kako biste vidjeli živi i šareni podvodni svijet. Otok Mnemba poznat je po tirkiznoj boji mora, a okružen je koraljnim grebenom koji je proglašen područjem očuvanja mora. Povratak u hotel. Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Večera. Noćenje.

7. dan Zanzibar - jednodnevni izlet na safari u Nacionalni park Mikumi
U ranim jutarnjim satima krenut ćemo transferom prema zračnoj luci. Prijava na let i jutarnji let do Mikumi nacionalnog parka. Safari odmah može početi, a vozit ćemo se u poluotvorenim džipovima radi boljeg doživljaja. Kolovoz je vrijeme migracije životinja pa su i šanse za vidjeti ih najveće u odnosu na ostatak godine. U Mikumi nacionalnom parku nalaze se žirafe, vodenkonji, slonovi, leopardi, hijene, brojne ptice i majmuni i ali i mnoge druge životinje. Tijekom safarija imat ćemo piknik (ručak) na otvorenom. Po završetku safarija vraćamo se letom i transferom u hotel na Zanzibaru. Predviđeni povratak je u kasnijim večernjim satima. Noćenje.

8. Dan Zanzibar
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i odmor. Preporučamo uživanje u hotelu na plaži i bazenu. Možete isprobati i savršene spa tretmane dok se djeca zabavljaju u društvu s animatorom. Večera. Noćenje.

9. Dan Zanzibar - fakultativni izlet: posjet školi i šumi majmuna
Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo u posjet jednoj od dječjih ustanova (škola/vrtić) kako bismo i sami pomogli toj dječici koja tako malo imaju i trebaju. Plan je da svatko od nas ponese od doma neku sitnicu koja će koristiti toj djeci (npr bilježnice, olovke, bojice, edukativne igre, kolaž, nešto od takvog pribora ili korisnih stvari) kako bismo ih razveselili, a ujedno i našu djecu naučili darivanju i dobrim djelima. Osjećaj koji te preplavi nakon što posjetiš tu djecu je neka neopisiva zahvalnost i dobrota. Nakon toga nastavljamo dalje prema Jozani forest, šumi majmuna i mangruva. Vidjet ćemo majmune kako slobodno šeću šumom i skakuču po drveću, a isto tako i razne druge biljke i životinje koje ovdje obitavaju. Povratak u hotel. Večera u hotelu, noćenje.

10. Dan Zanzibar - Dubai
Doručak u hotelu. U 12 sati (podne) check out iz soba nakon čega možemo ostati u hotelu uživati sve do polaska transfera oko 18 sati. Transfer do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplovom je u 22:20.

11. Dan Dubai-Zagreb
U Dubai slijećemo u 5:00 sati ujutro. Nastavak leta u 10:00 za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 14:10.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
29.07.2024. 08.08.2024. 2.450,00 €
(18460 kn)
Zagreb uključene avioprijestojbe Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
uključene avioprijestojbe

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb-Zanzibar-Zagreb u ekonomskoj klasi aviokompanije Fly Dubai
 • sve pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelu Ocean Paradise 4* na bazi 8 polupansiona u standard garden ili family superior garden sobi
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka
 • pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • animatora za djecu na hrvatskom jeziku
 • trošak organizacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu pristojbu (plaća se direktno u hotelu I iznosi 5$ po osobi po noćenju uključujući I djecu)
 • fakultativne izlete
 • paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje od otkaza (preporučamo)
 • vizu za Zanzibar (plaća se i dobiva na licu mjesta nakon slijetanja): 50$

FAKULTATIVNI IZLETI (cijena po osobi, plaćanje u agenciji prilikom rezervacije):

 • PAKET 3 IZLETA (Otok kornjača i Nakupenda; Farma začina i Stone town; posjet školi i šuma majmuna): 240€
 • snorkeling Mnemba i potraga za dupinima: 45€
 • jednodnevni izlet na safari u Nacionalni park Mikumi: 410€ (uključuje: transfer od-do zračne luke, povratni zrakoplovni let, vodiča, open-roof safari džip, ručak, ulaznicu za park)
Predviđeni hotel:
 • OCEAN PARADISE 4* (ocjena na bookingu 9.1)
Tipovi soba:
Standard garden room: Za maksimalno 2 odraslih i 1 dijete
Superior family garden room: dvije sobe povezane unutarnjim vratima. Za maksimalno 5 osoba od kojih jedno mora biti dijete.

Pomoćni ležaj: nešto je manji od osnovnog ležaja (1.97cm ukupno). Ne preporučuje se za odraslu osobu ili za visokog tinejdžera.

Obroci u hotelu: Doručak i večera + popodnevni snack uz kavu i čaj. Pića uz obroke nisu uključena u cijenu.

Uvjeti i plaćanje

First minute cijena aranžmana po osobi: 2.390 €

Redovna cijena aranžmana: 2.450 €

POPUSTI ZA DJECU prema godinama starosti i vrsti sobe:

 • Dijete od 2-11 godina na pomoćnom ležaju u standard sobi u pratnji dvije odrasle osobe: 800€
 • 1.i 2. dijete 2-11 godina na osnovnom ležaju u family superior sobi u pratnji dvije odrasle osobe: 100€
 • 3. dijete 2-11 na pomoćnom ležaju u family superior sobi u pratnji dvije odrasle osobe: 800€
 • Beba do nenavršene dvije godine spava s roditeljima u krevetu i sjedi roditeljima u krilu u zrakoplovu te plaća samo zrakoplovne pristojbe. Iznos pristojbi definira se na upit, u trenutku rezervacije. Mogućnost doplate za dječji krevetić u hotelu.

KAKO REZERVIRATI:
Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 40% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno.

NAČINI PLAĆANJA:
Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 40% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dan prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo diners, visa premium i sve kartice izdanja pbz i zagrebačke banke.

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Viza za državljane Republike Hrvatske je potrebna i dobiva se po dolasku u zračnu luku na Zanzibaru (50$ po osobi). Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu.
Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: Chili tours

Povezana putovanja

Maldivi - Chili kids
25.02.2025.

Maldivi - Chili kids

od 2.590 €
Dubai - obiteljsko putovanje 6 dana
31.10.2024.

Dubai - obiteljsko putovanje 6 dana

od 1.180 €