Uzbekistan 7 dana

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 20.10.-26.10.2024.
 • Prijevoz: Avion Vlak
 • Trajanje: 7 dana/5 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.420 € (10.699 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključene večere prema programu (ukupno 4 večere)
 • uključene brojne ulaznice za razglede prema programu
 • degustacija čajeva u Bukhari

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL, 20.10.2024.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije 120 min prije leta. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1054 za Istanbul u 20:25 sati s dolaskom u Istanbul u 23:40 sati.

2. dan: ISTANBUL – TAŠKENT, 21.10.2024.
Polijetanje zrakoplova Turkish Airlinesa TK 368 za Taškent u 010:10. Dolazak u međunarodnu zračnu luku Taškent u 7:20 po lokalnom vremenu (vremenska razlika +4 sata u odnosu na Hrvatsku). Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer do hotela, smještaj, doručak i kraći odmor. Nakon odmora odlazak u razgled prijestolnice Uzbekistana. Grad je pravi spoj moderne infrastrukture i očuvanog Starog grada. Posjetit ćemo trg Khast-Imam (ulaznica uključena), medresu Barak-Khan, mauzolej Kafal-al-Shashi, medresu Kukeldash (ulaznica uključena) i najstariji bazar Chorsu. Slobodno vrijeme. Obilazak pravog modernog dijela grada – Trga neovisnosti i Trga Amira Temura. Trg neovisnosti (Mustakillik Maydoni) je inače omiljeno okupljalište stanovnika Taškenta zbog najljepših fontana u gradu. Tu se nalaze i vladine zgrade i upravne institucije. Na Trgu Amira Temura svjedočit ćete ne samo zgradama sveučilita, muzeju Amira Timura te možda i najprepoznatljivijem motivu trga – Taškentskom zvonu, često znanim i kao “vrata” trga. Večera u restoranu (uključeno u cijenu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: TAŠKENT – SAMARKAND, 22.10.2024.
Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema željezničkom kolodvoru i prijava na vlak za Samarkand. Vožnja brzim vlakom u ekonomskoj klasi, otprilike 2 sata. Po dolasku u Samarkand odlazak u razgled grada: impresivan trg u cijeloj srednjoj Aziji – trg Registan, nekoć središte timuridskog carstva. Na trgu se nalaze medresa Ulugh Beg, Šer-Medresa Dor i medresa Tilya-Kori koje čine monumentalni ansambl trga (ulaznice uključene). Posjetit ćemo i mauzolej Gur-e Amir (ulaznica uključena), tursko-mongolskog osvajača Timura i osnivača Timurdskog Carstva. Ono zauzima važno mjesto u povijesti srednjoazijske arhitekture kao preteča kasnijih mogulskih grobnica i utjecaja na njih. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak razgleda Samarkanda: Bibi-Khanym džamija (ulaznica uključena) koju je prema legendi, sagradila Tamerlanova omiljena žena, Bibi-Khanym, u čast njegovog povratka s putovanja u Indiju. Prema njenom cilju, džamija je planirana kao najgrandioznija kreacija Samarkanda, a danas je jedno od najpopularnijih mjesta koje posjećuju turisti. Nastavljamo prema arhitektonskoj cjelini Shah-i-Zinda (ulaznica uključena). Ova zapanjujuća avenija mauzoleja sadrži neke od najbogatijih pločica u muslimanskom svijetu. Ime, koje znači 'Grobnica živog kralja', odnosi se na njegovo izvorno svetište – kompleks hladnih, tihih soba oko onoga što je vjerojatno grob Qusama ibn-Abbasa, za kojeg se kaže da je donio islam u ovo područje u 7. stoljeću. Najljepše pločice iz doba Timurida potječu iz 14. i 15. stoljeća. Posjet i zvjezdarnici Ulugbek (ulaznica uključena). Večera u lokalnoj nacionalnoj kući s kulinarskim majstorskim tečajem i kušanjem manti – autentičnog jela koje ima oblik velikih knedli punjenih mesom i kuhanih na pari u posebnom loncu (uključeno u cijenu). Nakon večere vratit ćemo se na trg Registan da ga upoznamo u prekrasnim bojama. Smještaj u hotel i noćenje.

4. dan: SAMARKAND – BUKHARA, 23.10.2024.
Doručak i odjava iz hotela. Jutarnji transfer do Bukhare. Po dolasku smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazimo u posjet kompleksu Po-i-Kalyan (ulaznica uključena). U doslovnom prijevodu 'U podnožju Velikog', je islamski vjerski kompleks, a sastoji se od tri dijela, Kalan džamije, Kalan minareta i medrese Mir-i-Arab. Nastavljamo dalje prema džamiji Magoki Attori (ulaznica uključena), medresi Ulugbek (ulaznica uključena) i trgu Lyabi-Khauzu s tri velika monumentalna zdanja: medresa Kukeldash na sjeveru, hanaka i Nodir Divan-begi na zapadu i na istoku što sve zajedno čine staro srce grada. Posjet lokalnoj čajhoni (Chaykhana) gdje ćemo napraviti kratku pauzu i imati priliku kušati lokalne vrste čajeva sa začinima i bombonima koji će donijeti jedinstven dojam i ugodno raspoloženje (uključeno u cijenu). Tijekom današnjeg obilaska imat ćemo i priliku prošetati uskim ulicama starog grada. Predlažemo odlazak na folklornu predstavu u Nodira Divan-begi medresi (prijava i doplata na licu mjesta). Večera u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BUKHARA, 24.10.2024.
Doručak. Nastavak istraživanja Bukhare. Mauzolej Ismaila Samanija (ulaznica uključena) koji je, prema legendi, nastavio vladati zemljom čak i nakon svoje smrti. Činilo se da ljudi iskreno vjeruju u ovu legendu jer su dugo nakon njegove smrti još uvijek spuštali pisane zahtjeve kroz otvor na južnoj strani mauzoleja, nadajući se da će sutradan dobiti odgovor. Navodno bi se odgovor pojavio na sjevernoj strani mauzoleja. Prošetat ćemo i do Chashma Mauzoleja Ayub (ulaznica uključena) s bunarom čiju se vodu danas smatra čistom i ljekovitom, lokalnog bazara, džamije Bolo Khauz i citadele Ark sa zatvorom Zindan (ulaznica uključena). Nakon razgleda slijedi 20-minutni transfer od stare gradske jezgre prema mjestu izvan grada: Sitorai Mokhi-Khosa (ulaznica uključena), ljetnoj rezidenciji posljednjeg emira Bukhare današnjem Muzeju dekorativne i primijenjene umjetnosti, i memorijalni kompleks Khoja Bakhouddin Naqshbandi – staro sufijsko svetište (ulaznica uključena). U poslijepodnevnim satima okušajte se u kulinarskom majstorskom tečaju kuhanja Bukhara Plova, jednog od nacionalnih jela Uzbekistana i svakodnevnog rituala. Lokalni kuhar, specijaliziran za kuhanje plova, otkrit će vam kulinarske tajne te ispričati i pokazati kako se pravi autentični buharski plov. Riža kuhana s mesom, lukom, mrkvom, češnjakom, suhim voćem i priličnom količinom ulja. Ovo obiteljsko jelo obično se kuha u kazanu, odnosno velikom loncu nalik na kotao. Može se ukrasiti suhim bobičastim voćem, hrskavim lukom, pa čak i prepeličjim jajima. Večera s degustacijom buharskog plova (uključeno u cijenu). Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: BUKHARA – ISTANBUL, 25.10.2024.
Doručak. Prtljagu ostavljamo u posebno namijenjenu prostoriju. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku. Transfer i prijava na let za Istanbul u 14:45. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul oko 17:35 sati. Transfer do hotela u Istanbulu, smještaj u hotel. Večernja šetnja s voditeljem putovanja.

7. dan: ISTANBUL-ZAGREB, 26.10.2024.
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i polazak prema starom dijelu grada (uključeno u cijenu aranžmana). Krećemo od hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa i dalje prema džamiji Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., posebno zanimljivoj zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Razgled ćemo završiti kod Aja Sofije, remek-djela bizantske arhitekture. Ona je odnedavno opet džamija, možete ju obići individualno u svoje slobodno vrijeme, ulaznica se posebno plaća. Oni koji žele, s lokalnim vodičem nastavljaju prema ulazu u Topkapi palaču (doplata za ulaznicu na licu mjesta), u kojoj je u 16. stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Obilazak harema (ulaznica u cijeni ulaznice Topkapi palače) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. Slijedi slobodno vrijeme za ručak. Oko 14:00 sati odlazak iz hotela prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polet zrakoplova u 18:20 te planirano slijetanje u Zagreb oko 19:30.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
20.10.2024. 26.10.2024. 1.420,00 €
(10699 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Taškent – Bukhara – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • rana prijava u hotel po dolasku u Taškent i doručak
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Taškentu
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u Samarkandu
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Bukhari
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Istanbulu
  • večere prema programu (ukupno 4 večere)
 • ulaznice prema programu: Khast Imam, Kukeldash medresa, Registan Square, Gur-e Amir mausoleum, Bibi-Khanym mosque, Shah-i-Zinda, Ulugbek observatory, Po-i-Kalyan Complex, Magoki Attori džamija, Ulugbek medresa, Ismail Samani mauzolej, Chashma Ayub mauzolej, Ark Citadea, Sitorai Mokhi-Khosa, Bakhouddin Naqshbandi ensemble
 • degustacija čajeva u Bukhari
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • vožnja vlakom na relaciji Taškent – Samarkand
 • lokalnog vodiča u Istanbulu i razgled starog dijela grada
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 145 EUR – obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • folklornu predstavu u Nodira Divan-begi medresi: 25 EUR (prijava i doplata na licu mjesta)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače, obavezna doplata na licu mjesta: 50 EUR po osobi
 • ulaznicu za Topkapi palaču s ulazom u Harem, lokalnim vodičem i slušalicama 50 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta
 • po novoj odluci turske vlasti plaća se i ulaznica u Aja Sofiju 25 EUR – plaćanje na licu mjesta u slobodno vrijeme
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

DOPLATE:

 • napojnice za lokalne vodiče i vozače, obavezna doplata na licu mjesta: 50 EUR po osobi

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 1.420,00 EUR / Redovna cijena 1.450,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Predviđeni hoteli:

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES
TK1056 20OCT ZAGIST 20:25 23:40
TK 368 21OCT ISTTAS 01:10 07:40
TK 267 25OCT BHKIST 14:45 17:35
TK1055 26OCT ISTZAG 18:20 19:30


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za putovanje u Republiku Uzbekistan nije potrebna viza (hrvatski državljani mogu ući i boraviti u Republici Uzbekistan bez vize do 30 dana. Slijedom Odluke predsjednika Republike Uzbekistana od 5. siječnja 2019. br. DP-5611 od 1. veljače 2019., o uspostavi bezviznog režima za razdoblje od 30 dana od datuma ulaska na teritorij Republike Uzbekistan za državljane država sukladno Dodatku broj 3. Liste zemalja, Republika Hrvatska je rangirana na 35. mjestu među državama kojima je uspostavljen bezvizni režim u trajanju od 30 dana.)
Za putovanje je potrebna važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Od 05.01.2016. sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Kazahstan sa sjedištem u Astani, nerezidentno pokriva: Republiku Uzbekistan, Republiku Tadžikistan i Kirgisku Republiku
Grad: Astana
Refik Šabanović, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
Telefon: +7 717 279 29 46
Adresa: Ul. Kosmonavtov 62, Microdistrict Chubary 010000 Astana KAZAHSTAN
Email: croemb.astana@mvep.hr
Web stranica: https://mvep.gov.hr/kz

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9:00-17:00
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +7 707 665 27 76.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Jesen u Japanu
24.09.2024.

Jesen u Japanu

od 3.970 €
Istanbul Classic - 4 dana
03.08.2024.

Istanbul Classic - 4 dana

od 549 €
Istanbul 4 dana - Premium
18.07.2024.

Istanbul 4 dana - Premium

od 590 €
Kapadokija i Mala Azija - 8 dana
23.06.2024.

Kapadokija i Mala Azija - 8 dana

od 1.149 €
Filipini - 13 dana
02.11.2024.

Filipini - 13 dana

od 1.960 €