Egipat – velika tura uz kraći odmor u Hurgadi

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 12.11.-21.11.2024.

Egipat putovanje - krstarenje Nilom od Asuana do Luksora!

 • Prijevoz: Avion Brod
 • Trajanje: 10 dana / 9 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.730 € (13.035 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • umjesto cjelonoćnog putovanja vlakom, u cijenu je uključen zrakoplovni prijevoz Asuan - Kairo
 • hoteli 5*, brod 5*, ulaznice uključene u cijenu

Program putovanja

Dan 1 Zagreb - Kairo

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1054 u 09.15h. Po dolasku u Istanbul oko 13.30h, nastavak puta za Kairo letom TK694 u 19.05h. Nakon slijetanja u 20.30h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj, kasna večera i noćenje.

Dan 2 Kairo - piramide i Sfinga - Nacionalni arheološki muzej

Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova (Kufuova ili Velika), Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga (ulaznica za plato uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u piramidu). Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet najstarijem Egipatskom Muzeju na Trgu El-Tahrir koji sadrži najopsežniju kolekciju drevnih egipatskih umjetnina na svijetu, preko 136 tisuća eksponata prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Dan 3 Kairo - fakultativno Memfis i Sakara

Doručak. Dan slobodan za istraživanje Kaira u vlastitom aranžmanu ili odlazak na poludnevni izlet do drevne prijestolnice Egipta - Memfisa. S oko 30,000 st., bio je najveći grad na svijetu od 2250. pr. Kr. do oko 1400. pr. Kr. Prepun je ostataka egipatskih građevina te je 1979. god. upisan na UNESCO-vu listu zajedno s pripadajućim drevnim nekropolama u Sakari i Dahsuru, te piramidama u Gizi. Najznačajniji objekat u Sakari svakako je stepenasta piramida faraona Džosera. Uz nju, u Sakari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti. Ulaznica za plato je uključena, a po želji na licu mjesta se plaća ulazak u pojedinu piramidu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Dan 4 Kairo unutarnji let - Asuan

Doručak. Transfer do zračne luke na let prema Asuanu. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.

Dan 5 Asuan - fakultativno Abu Simbel - Kom Ombo - Edfu

Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u Velikoj piramidi. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.

Dan 6 Edfu - Esna - Luksor

Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta. Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.

Dan 7 Luksor - Dolina kraljeva - Karnak - Hurgada

Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. Slijedi razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III. Povratak u Luksor. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

Dan 8 Hurgada - fakultativni izlet Jeep safari

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupanje u resortu ili odlazak na fakultativni izlet na Jeep safari uz doplatu. Polazak na safari izlet slijedi oko podneva. Vožnja kroz pustinju uz posjet beduinskom selu. Po želji jahanje deva uz doplatu na licu mjesta. Uključena večera s pićem. Povratak u hotel u ranim večernjim satima. Za one koji ostaju, večera u hotelu. Noćenje.

Dan 9 Hurgada - fakultativni izlet Coral Island

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupanje u resortu ili nakon doručka odlazak na fakultativni izlet do koraljnog otoka uz doplatu. Vožnja brodom do koraljnog otoka s pauzama za kupanje. Uključen ručak s pićem. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Večera te odlazak iz hotela u kasnim večernjim satima prema zračnoj luci. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK1430 za Istanbul u 01.35h.

Dan 10 Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 05.40h. Nastavak puta za Zagreb letom TK1053 u 08.15h, s dolaskom u 08.25h.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
12.11.2024. 21.11.2024. 1.730,00 €
(13035 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kairo-Hurgada-Istanbul-Zagreb (1 kom prtljage do 23kg i 1 kom ručne prtljage do 8 kg),
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 3 polupansiona u htl 5* u Kairu
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor
 • unutarnji let Kairo-Asuan i 3 polupansiona u htl 5* u Hurgadi
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom
 • razglede i ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 50 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja
 • po želji fakultativni izleti (prijava u agenciji, plaćanje u eur na licu mjesta)

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI u Hurgadi (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 • Jeep safari 45 €
 • Coral Island 45 €

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 • Hram Philae 45 €
 • Nubijsko selo 40 €
 • Abu Simbel autobusom 140 €

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI u Kairu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika):

 • Memfis i Sakara 55 €

DOPLATE:

Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit):

 • First minute cijena 2.180,00 € / Redovna cijena 2.240,00 €

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 1.730,00 € / Redovna cijena 1.790,00 €
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu, iznose 303 € (promjenjivo do puta)
  • First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta (FIRST MINUTE POPUST iznosi 60 € po osobi).
  • Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12 g. popust 240 €

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

Polazak 12.-21.11.2024.
ZAG IST 09:15 13:30 IST CAI 19:05 20:30
HGR IST 01:35 05:40 IST ZAG 08:15 08:25


VAŽNE INFORMACIJE:

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela i brodova odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država.

VAŽNA NAPOMENA: napojnice i viza se plaćaju isključivo u USD, a izleti isključivo u EUR! Obratite pozornosti da dolari moraju biti ne starijeg izdanja od 2006.g.

VAŽNO: Program intenzivan – ne preporučamo osobama sa slabijom pokretljivošću i maloj djeci


KORISNE INFOPRMACIJE:

Egipćani su općenito druželjubivi i susretljivi, međutim, egipatski trgovci nerijetko su previše uporni pa Vam savjetujemo da ne pokazujete interes za predmete koje ne želite kupiti.

Cjenkanje je obavezno – to je dio egipatske i arapske kulture; egipatski će vam trgovac dati početnu cijenu znatno veću od one po kojoj je spreman prodati određeni suvenir.

Službeno ime: Arapska Republika Egipat
Broj stanovnika: oko 97.550.000
Glavni grad: Kairo
Jezik: arapski
Religija: muslimani 90%, kopti kršćani 10%
Vremenska razlika: +1
Novčana jedinica: egipatska funta (EGP), 1 EGP = 0.029244373 EUR | 1 EUR = 34.1946 EGP
Napon struje: 220V
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: Orange, Vodafone, Telecom Egypt
Pozivni broj zemlje: +20

Kupovina: na bazarima i u trgovinama nude se tradicionalni proizvodi od alabastera, zlata i drveta, tepisi, proizvodi od kože, ružino ulje, papirus, začini i razni suveniri. Kultura nalaže da se pri kupnji cjenka.

Odjeća i obuća: Zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći (ovisno o dobu godine) predlažemo odijevanje u slojevima, te topliju odjeću za večeri. Preporučujemo udobnu sportsku obuću.

Hrana i piće: egipatska kuhinja temelji se na jelima od povrća, tj. namirnica koje rastu iz zemlje. Koshari, mješavina riže, leće, i makarona nacionalno je jelo, a jedno od najpopularnijih jela je ful medames – jelo od sušenog boba. Bob se također koristi i za pripremanje falafela koji je izvorno nastao u Egiptu i proširio se na druge dijelove Bliskog Istoka. Preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.

Klimatske osobine: U Egiptu prevladava suptropska pustinjska klima, ali u uskom obalnom pojasu i na sjeveru prevladava mediteranska. Ondje zimi padne nešto kiše (150 – 200 mm). Drugdje su padaline vrlo rijetke (manje od 50 mm na godinu), a pojavljuju se u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja česta je pojava hamsina, vrućeg vjetra iz Libijske pustinje.


UPLATE I PRIJAVE:

 • plaćanje: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimum prijavljenih putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 007

Povezana putovanja

Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija
23.02.2025.

Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija

od 2.790 €
Sejšeli - ljetovanje u tropskom raju
29.07.2024.

Sejšeli - ljetovanje u tropskom raju

od 2.190 €
Egipat - Kairo dugi vikend
16.01.2025.

Egipat - Kairo dugi vikend

od 979 €
Egipat - Hurgada, krstarenje Nilom i Kairo
15.06.2024.

Egipat - Hurgada, krstarenje Nilom i Kairo

od 1.199 €
Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji
18.02.2025.

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji

od 2.170 €