Kraljevski gradovi Maroko

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 30.05.-06.06., 02.10.-09.10., 16.11.-23.11.2024.
 • 06.01.-13.01., 18.02.-25.02.2025.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 8 dana / 7 noćenja
 • Usluga: Polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.159 € (8.732 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Jedinstveni Fez - najstariji kraljevski grad u Maroku
 • Doživite „Biser Juga“ kako nazivaju Marrakech
 • Smještaj u odličnim hotelima 4* s uključenim polupansionom

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – PARIZ - MARRAKECH

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Pariz u 16.50 sati na liniji AF1561 (Air France), dolazak u Pariz u 19.00 sati. Nastavak putovanja za Marrakech u 21.10 sati na liniji AF1776 (Air France). Dolazak u Marrakech u 23.30 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

*NAPOMENA: Zbog mogućih naknadnih izmjena u redu letenja od strane zrakoplovne kompanije Air France, zadržavamo pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

2. DAN MARRAKECH - CASABLANCA

Nakon doručka slijedi odlazak do Casablance i razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN CASABLANCA – MEKNES – FES

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo potom do grada Meknesa, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Zbog opsežnih restauratorskih radova započetih 2019. godine u staroj jezgri Meknesa odnosno staroj medini koja je dio i UNESCO baštine, nažalost nije moguće vidjeti najvažnije gradske atrakcije poput gradskih vrata Bab Mansour, monumentalnog zdanja iznimno fascinantnih proporcija i izgleda koja se nerijetko nazivaju najljepšim vratima sjeverne Afrike te Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila te ćemo napraviti usputni panoramski razgled grada. Nastavak vožnje prema Fesu, drugom po veličini gradu u Maroku i jednom od četiri “kraljevska grada” Maroka uz Rabat, Marrakech i Meknes. Po dolasku u Fes, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

4. DAN FES

Nakon doručka slijedi razgled grada. Fes je drugi po veličini grad u Maroku, nakon Casablance i jedan od četiri "kraljevska grada" Maroka uz Rabat, Marrakech i Meknes. Osnovao ga je Moulay Idriss tijekom 8. stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Sastoji se od tri dijela, Medina Fesa, Fes-Jddid i Ville Nouvelle (Novi grad). Obilazak džamije Karaouyine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Slobodno vrijeme za ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Poslijepodne slijedi obilazak Fes-Jddida, jedne od tri stare gradske jezgre unutar Fesa, a još se naziva i „novi Fes“ ili „bijeli Fes“. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN FES – RABAT – MARRAKECH

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi razgled grada: Kraljevska palača (izvana), Hassanov toranj, minaret nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je zaslužan za neovisnost ove države. Nastavak puta za Marrakech. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. DAN MARRAKECH

Nakon doručka odlazak u razgled grada te najznačajnijih znamenitosti „bisera juga“ kako se još popularno naziva Marrakech. Najupečatljiviji je stari dio grada – medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a upravo u tom labirintu malih ulica satkana je sva čar i ljepota ovog grada. Posjetit ćemo između ostalog prekrasnu palaču El Bahia, kompleks u kojem se nalaze brojne građevine, paviljoni i vrtovi, a posebno su impresivni raskošni mramorni podovi i oslikani zidovi. Zatim džamija Koutoubia s minaretom visokim čak 77 metara, a koji je čest motiv razglednica ovog grada; Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, vrtovi Menara s gracioznim ljetnim paviljonom čiji se obrisi reflektiraju u svjetlucavoj vodi umjetnog jezera, okruženog prostranim vrtovima zasađenima maslinovim drvećem. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo glavni gradski trg Jemaa el-Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije, obzirom da se svake večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Ovdje ćete naići na krotitelje zmija i majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače, živopisno odjevene prodavače te orijentalne pripovjedače. Uz trg se smjestila i velika tržnica – souk, na kojoj možete kupiti doslovno sve, a cjenkanje je nezaobilazno. Marrakech ima najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine. Povratak u hotel i večera. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show Fantasia s večerom u restoranu Chez Ali. Noćenje.

7. DAN MARRAKECH

Nakon doručka predlažemo posjet vrtu Majorelle i muzeju s bogatom kolekcijom odjeće i modnih detalja poznatog francuskog modnog velikana Yves Saint Laurenta. Vrt Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924. godine tijekom razdoblja kada je Maroko bio francuski protektorat. Od 1980. godine vrt se nalazi u vlasništvu svjetski poznatog dizajnera Yves Saint-Laurenta. U vrtu se također nalazi i muzej, u čijoj kolekciji se nalazi skupocjeni sjevernoafrički tekstil iz Saint-Laurentove osobne zbirke, kao i razne keramike, nakit i umjetničke slike Majorellea te biljke sa svih pet kontinenata, uglavnom kaktusi i bugenvilije. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada. Večera u hotelu. Noćenje.

8. DAN MARRAKECH – PARIZ – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakechu. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Pariz na liniji AF1777 (Air France) u 7.00 sati. Po dolasku u Pariz u 11.25 sati, nastavak leta za Zagreb u 14.10 sati na liniji AF1560 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 16.05 sati.
*NAPOMENA: Zbog mogućih naknadnih izmjena u redu letenja od strane zrakoplovne kompanije Air France, zadržavamo pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
02.10.2024. 09.10.2024. 1.289,00 €
(9712 kn)
Zagreb Rezerviraj
16.11.2024. 23.11.2024. 1.159,00 €
(8732 kn)
Zagreb Rezerviraj
06.01.2025. 13.01.2025. 1.159,00 €
(8732 kn)
Zagreb Rezerviraj
18.02.2025. 25.02.2025. 1.209,00 €
(9109 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovu 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4*
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 280 €
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom “cijena po osobi uključuje”

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture 135 €
 • Chez Ali Fantasia Show s večerom i povratnim transferom 55 €
 • ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 € (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznica u vrtove Majorelle u Marrakechu: 15 € (plaćanje na licu mjesta)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 € (obavezna doplata - plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 30.05.-06.06. First minute cijena 1.289,00 € / Redovna cijena 1.329,00 €
 • 02.10.-09.10. First minute cijena 1.289,00 € / Redovna cijena 1.329,00 €
 • 16.11.-23.11. First minute cijena 1.159,00 € / Redovna cijena 1.199,00 €
 • 06.01.-13.01. First minute cijena 1.159,00 € / Redovna cijena 1.199,00 €
 • 18.02.-25.02. First minute cijena 1.209,00 € / Redovna cijena 1.249,00 €
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu
  • First Minute popust 40 € za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni

VAŽNE INFORMACIJE:

Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Površina: 446.550 km2
Broj stanovnika: oko 36.000.000
Glavni grad: Rabat
Jezik: arapski, francuski
Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = oko 10,50 MAD
Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. Topless je zabranjen. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.
Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, bastilla – golub kuhan u tijestu s orasima i medom. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente poslužen s mentinim lišćem u čašama. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: potrebno za Covid-19
Viza: nije potrebna
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +212
Korisna web stranica: www.visitmorocco.com
Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakeshu i Fezu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 031

Povezana putovanja

Egipat - velika tura s Aleksandrijom
07.10.2024.

Egipat - velika tura s Aleksandrijom

od 1.730 €
Egipat - velika jesenska tura
16.10.2024.

Egipat - velika jesenska tura

od 1.690 €
Egipat, krstarenje Nilom i Kairo - 9 dana
11.10.2024.

Egipat, krstarenje Nilom i Kairo - 9 dana

od 1.790 €
JAR Wonca - Južnoafrička Republika
08.09.2024.

JAR Wonca - Južnoafrička Republika

od 2.790 €
Egipat - Hurgada, krstarenje Nilom i Kairo
15.06.2024.

Egipat - Hurgada, krstarenje Nilom i Kairo

od 1.199 €