Maroko kraljevski gradovi i noćenje u pustinji deluxe

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 16.11.-24.11.2024.
 • 09.03.-17.03.2025.

Sveobuhvatna tura, od Atlantika do Sahare.

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 9 dana / 8 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.050 € (15.446 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključen polupansion
 • uključene ulaznice u sve objekte koji se posjećuju
 • vožnja džipovima i jahanje deva

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – PARIZ – MARRAKECH
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na letu Air France za Marrakech preko Pariza u 15:40 sati, slijetanje u Pariz u 17:50 sati i nastavak putovanja u 19:40 sati. Planirano slijetanje u 23:00, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

2. dan: MARRAKECH
Doručak. Danas posvećujemo vrijeme možda najpoznatijem od kraljevskih gradova Maroka, slavnom Marrakechu, „Crvenom gradu“. Smješten u unutrašnjosti Maroka, ispod planine Atlas i poznat kao jedan od četiri kraljevska grada, Marrakech je svakako jedan od najegzotičnijih i najljepših gradova Magreba, a po mnogima najljepši marokanski grad. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12.st. kad su počele izgradnje blistavih palača i parkova. Posjetit ćemo vrt Majorelle (ulaznica u cijeni), kojeg je dizajnirao istoimeni francuski umjetnik prije gotovo sto godina, a poznatiji je po jednom drugom imenu – riječ je o jednom od najvećih modnih kreatora 20. stoljeća, slavnom Yvesu Saint-Laurentu, koji se početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća skrasio u Marrakechu, u vili Majorelle, s vrtom u kojem se danas nalazi muzej koji nosi njegovo ime (ulaznica u cijeni). Prema želji slavnog dizajnera, po ovom je vrtu, kojim dominira posebna plava boja (bleu Majorelle), prosut njegov pepeo. Pun egzotičnih biljaka, kaktusa, bugenvilija, cvijeća s različitih kontinenata, vrt Majorelle će vas očarati. Prošetat ćemo uz slavnu džamiju Koutobiju, obići palaču Bahia (ulaznica u cijeni) i proći kroz židovsku četvrt, mellah. Šetnju kroz Marrakech završit ćemo na najvećem afričkom trgu, glasovitom Jemaa el Fna, žili kucavici grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje medine, kupovinu, obilaske, itd. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan: MARRAKECH – AIT BEN HADDOU – OUARZAZATE
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja preko prijelaza Tizi n'Tichka na 2.260 m visine. Prvo ćemo posjetiti Ait Ben Haddou, utvrđeno selo sagrađeno od crvene zemljane cigle u tradicionalnom marokanskom stilu. Nekadašnja karavanska ruta između Sahare i Marrakecha, prolazila je kroz ovo selo, a danas je svima zanimljiv zbog serija koje su ovdje snimane kao npr. "Lawrence od Arabije," i čuvena TV serija "Igra prijestolja." Ručak (u cijeni aranžmana). Posjetiti ćemo Kasbah Taourirt, povijesni utvrđeni rezidencijalni kompleks ili kasba (ulaznica u cijeni). Nastavljamo prema Ouarzazateu koji je dobio ime zahvaljujući popularnom berberskom izrazu "bez zbrke" ili "bez buke". Trgovci su ga koristili kao poslovno središte na putu prema europskom tržištu. Sve se promijenilo 1983. godine, kada je među palmama otvoren filmski studio. Od tada je snimljeno više od 50 poznatih filmova. Među njima su filmovi poput "Under the Cover of Heaven", "Kundun", "Cleopatra" s lijepom Elizabeth Taylor i "Biser Nila" s Michaelom Douglasom i mnogi drugi. Odlazak u hotel, smještaj. Večera. Noćenje.

4. dan: OUARZAZATE – TODRA GORGE – ERFOUD – MERZOUGA
Doručak. Odlazak prema jednom od najljepših prirodnih mjesta ovog putovanja, kanjonu Todra, omeđenom stijenama visokim i do 400 metara i raskošnim palmama uokolo koje svojim krošnjama kao da skrivaju rijeku u dubini. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema pustinji. Gradovi kojima prolazimo na putu prema pustinji, postaju sve autentičniji sve do našeg cilja, Erfouda, glavnog grada regijeTafilalet, u saharskom stilu s oazom koja se prostire na površini od oko 5000 hektara i ima više od 300 000 palmi datulja. Posjet centru za vađenje fosila, gdje možemo vidjeti bogatstvo fosila iz mora koje je postojalo na području današnje Sahare. Nastavak do Merzouge džipovima 4x4WD. Jahanje na devama. Po dolasku u kamp, smještaj, večera i noćenje.

5. dan: MERZOUGA –ERFOUD - MIDELT – IFRANE – FES
Doručak u pustinjskom kampu. Džipovima odlazimo do autobusa te krećemo prema Fesu. Putem ćemo zastati u gradiću Mideltu, smještenom u zaravni između Srednjeg i Visokog Atlasa, poznatom po mineralima i hladnijem vremenu kroz ljeto. Ručak u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana). Nastavljamo prema Fesu, preko skijaškog središta Ifrane s prekrasnim krajolikom – često ga nazivaju „švicarski Maroko“ i azrou, šumom cedrovine. Po dolasku u Fes, smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

6. dan, FES – MEKNES – FES
Doručak. Odlazak prema Meknesu, gdje ćemo obići nekoliko lokacija starog kraljevskog grada kao što su poznata vrata Bab Mansour, kraljevske konjušnice Hri Souani i stara medina koja je od 1996. na popisu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO. Nakon obilaska Meknesa vraćamo se u Fes, drugi najveći grad u zemlji sa 785 džamija, i prekrasnom medinom (stari grad), intelektualni i religiozni centar zemlje. Posjet medini. Obići ćemo brončana vrata Kraljevske Palače, te posjetiti Medresu, (ulaznica u cijeni) centar proučavanja Kurana te radionice u obrtničkim četvrtima, koje su podijeljene prema cehovima, a ističe se spektakularna kožarska četvrt. Fes je na prvi pogled mnogima šokantan, bučan, konfuzan, ali i beskrajno zanimljiv i kako vrijeme u njemu prolazi, zavlači se pod kožu. Povratak u hotel u večernjim satima, večera u hotelu. Noćenje.

7. dan: FES – VOLUBILIS - RABAT – CASABLANCA
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Volubilisu. Ruševine rimskog grada najbolje su očuvano arheološko nalazište u Maroku (ulaznica uključena u cijenu aranžmana). Nastavljamo prema Rabatu, glavnom gradu Maroka: jedan od četiriju marokanskih carskih gradova, osnovan u 12. stoljeću od strane Almohada i danas je administrativni centar zemlje, gdje možete vidjeti Hassanov toranj, jednu od glavnih atrakcija i simbola Rabata. To je zapravo minaret džamije koji je trebao biti najveći minaret na svijetu, no nakon smrti Jakuba al-Mansura 1199. džamija je ostala nedovršena. U podnožju tornja nalazi se mauzolej Muhameda V., izrezbaren u bijelom oniksu i ukrašen mramorom i izrezbarenim drvetom. Kao i u drugim gradovima Maroka, medina u Rabatu je najstariji dio grada i opasana zidinama. Labirint je uskih ulica obrubljenih bijelim kućicama i savršeno mjesto za kupnju rukotvorina od zlata, srebra, kože i tkanina. Nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne odlazak prema Casablanci. Smještaj u hotel. Večera.

8. dan: CASABLANCA
Doručak. Odlazak u panoramski i pješački razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra Maroka: trg Muhameda V., Trg Ujedinjenih naroda, Trg Protektorata, itd. Uključena ulaznica za unutrašnji razgled veličanstvene džamije Hassana II., po veličini druge džamije u svijetu, s 200 m visokim minaretom. Izgradnja je završena 1993. godine. Smatra se drugom po veličini džamijom na svijetu. U unutarnjem uređenju prevladavaju oniks i zlatni mramor. Visina jedinog minareta je 201 metar. Maksimalni kapacitet molitvene dvorane je oko 25 tisuća ljudi. Krov je klizni: u samo nekoliko minuta prostrana soba pretvara se u dvorište. Na prostoru koji je uz njega izgrađen može se smjestiti još 80 tisuća vjernika. Nakon razgleda slobodno vrijeme u La Cornicheu, jednoj od elitnih četvrti grada. Područje obiluje skupim vilama i hotelima, a obala je uvijek savršeno čista. Gotovo sve plaže u okolici pripadaju hotelima ili privatnim osobama. Postoje i male javne površine, ali tamo je usluga minimalna. Još jedna posebnost Cornichea je obilje zelenila, vrtova i cvjetnjaka. Život na obali ključa uglavnom navečer i noću. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9. dan: CASABLANCA – PARIZ – ZAGREB
Doručak u obliku paketa. Prijava na let Air France za Pariz, let planiran u 08:10 sati. Slijetanje u Pariz u 11:25 sati. Nastavak putovanja u 13:00 sati, planirano slijetanje u Zagreb 14:55 sati. Kraj programa.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
16.11.2024. 24.11.2024. 2.050,00 €
(15446 kn)
Zagreb Rezerviraj
09.03.2025. 17.03.2025. 2.170,00 €
(16350 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Marrakech / Casablanca – Pariz –Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • osam noćenja u hotelima 4*/5* u Maroku (1 noćenje s doručkom i 1 noćenje (doručak i večera) u Marrakechu, 1 noćenje (doručak i večera) u Ouarzateu, 1 noćenje (doručak i večera) u pustinjskom kampu u Merzouga, 2 noćenja, (doručak i večera) u Fesu, 2 noćenja, (doručak i večera) u Casablanci)
 • ručak 3. dan u Ait Ben Haddou, ručak 4. dan na putu prema Merzougi, ručak 5. dan u Mideltu
 • autobusni prijevoz prema programu (autobusi su turističke klase i klimatizirani)
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • razglede prema programu
 • ulaznice u sve lokalitete prema programu koji se posjećuju: palača Bahia i Yves Saint Laurent muzej i Majorelle vrt u Marrakechu, Aid Ben Haddou, Kasbah Taourirt u Ouarzazateu, Volubilis, Bounania medresa i džamija Hassana II. u Casablanci
 • vožnju džipovima 4x4 između Erfouda i Merzouge i nazad
 • jahanje deva u Merzougi
 • bočicu vode dnevno po osobi
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • obavezne napojnice za vozače i lokalne vodiče: 50 EUR po osobi
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 380 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • 20% popusta za jedno dijete od 4,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 16.11.-24.11. Redovna cijena 2.050,00 €
 • 09.03.-17.03. First minute cijena 2.170,00 € / Redovna cijena 2.220,00 €
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 20 dana prije puta ili dok ima mjesta

Informacije o letu:

Prijevoznik: Air France
Polazak 16.11.2024.
AF1561 16NOV ZAG 15:40 CDG 17:50
AF1776 16NOV CDG 19:40 RAK 23:00
AF1497 24NOV CMN 08:10CDG 11:25
AF1560 24NOV CDG 13:00 ZAG 14:55

Polazak 09.03.2025.
AF1561 09MAR ZAG 15:40 CDG 17:50
AF1776 09MAR CDG 19:40 RAK 23:00
AF1497 17MAR CMN 08:10 CDG 11:25
AF1560 17MAR CDG 13:00 ZAG 14:55

Predviđeni hoteli:


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Air France objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Kratkotrajni boravak - Za ulazak u Maroko i boravak u Maroku do tri mjeseca, hrvatskim državljanima nije potrebna viza (valjanost putovnice treba biti najmanje tri mjeseca dulja od datuma planiranog izlaska iz zemlje). Granična marokanska policija dužna je ovjeriti putovnicu stranca brojem i žigom ulaska, prigodom prvog ulaska stranca. Stoga je korisno provjeriti jesu li broj i žig ulaska pravilno otisnuti u putovnici jer predstavljaju dokaz zakonitog ulaska u zemlju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170 Rabat, Morocco. Kontakt podaci: tel. 00 212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. 00 212 537 63 88 27, e-mail: rabat@mvep.hr


KORISNE INFORMACIJE:

Maroko (Al-Mamlaka al-Magribiya, neslužbno al-Magrib), država u sjeverozapadnoj Africi, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora. Na istoku graniči s Alžirom, a na zapadu sa Zapadnom Saharom. Na teritoriju Maroka su španjolske enklave Ceuta i Melilla. Najveći dio Maroka zauzima gorje Atlas. Maroko ima uglavnom sredozemnu klimu koja u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku. Zimi su najviši dijelovi Atlasa pokriveni snijegom. Prema popisu st. iz 2004. u Maroku živi 29 860 069 st., a prema procjeni st. iz 2013. g. 33 073 567 st. Najnaseljeniji je sjeverni dio zemlje (područje uz Sredozemno more), južno predgorje Atlasa je pusto. Stanovnici su najvećim dijelom Berberi (45 %) i Arapi (44 %), te drugi (11 %). Službeni jezik je arapski, a razgovorni francuski, berberski i dr. Glavni je grad Rabat, a najveći Casablanca. Ostali su veći gradovi Fes, Marrakech, Tanger, Meknes, itd. Novčana je jedinica dirham (MAD, DH), 1 dirham = 100 santima.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija
23.02.2025.

Zanzibar i jednodnevni safari Tanzanija

od 2.790 €
Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji
18.02.2025.

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji

od 2.170 €
Kenija - safari
03.08.2024.

Kenija - safari

od 1.490 €
Egipat, krstarenje Nilom i Kairo - 9 dana
11.10.2024.

Egipat, krstarenje Nilom i Kairo - 9 dana

od 1.790 €
Egipat - velika tura s Aleksandrijom
07.10.2024.

Egipat - velika tura s Aleksandrijom

od 1.730 €