Meksiko tura i odmor na plaži

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 19.03.-31.03.2025.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 13 dana/10 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.850 € (21.473 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • u cijenu aranžmana uključeni izleti i ulaznice po programu
 • moguća doplata za dva dodatna izleta po želji
 • četiri ručka uključena u cijenu

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL, 19.03.2025.
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul u 19:55 sati. Dolazak u Istanbul u 00:15 sati sljedeći dan. Satnice leta iskazane su na dnu programa.

2. dan: ISTANBUL – MEXICO CITY, 20.03.2025.
Dolazak u Istanbul malo iza ponoći. Nastavak putovanja na liniji Turkish Airlines TK184 za Mexico city u 01:55 sati. Let Istanbul - Mexico City traje 14 sati. Noćni let s obrocima na letu. Predviđeni dolazak u Mexico city u 7:50 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela. Smještaj u hotel moguć tek od 15 sati. Razgled glavnog trga Zocalo, posjet Katedrali (najvećoj na kontinentu) te šetnja kraj Predsjedničke palače u kojoj se nalaze murali Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Posjet Muzeju antropologije koji se nalazi na Aveniji Reforma, a u njemu je najnevjerojatnija arheološka i etnografska baština (ulaznica u cijeni). Predlažemo odlazak na večeru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: MEXICO CITY – XOCHIMILCO, COYOACAN I CASA AZUL, doručak i ručak (izlet traje 8 sati), 21.03.2025.
Doručak. Vožnja autobusom do Xochimilca, čiji naziv u prijevodu znači „polje cvijeća“ i skup je kanala koji postoje još od vremena prije dolaska Španjolaca. Vožnja brodićem po kanalu. Ručak (u cijeni aranžmana). Nastavak izleta prema Coyoacanu, raskošnoj četvrti koja još uvijek čuva kolonijalnu arhitekturu s kućama obojanim jarkim bojama. Prvo ćemo posjetiti popularni muzej Fride Kahlo (ulaznica u cijeni) gdje ćete moći vidjeti prekrasnu kuću u kojoj je živjela i njene osobne predmete. Slobodno vrijeme možete provesti na trgu Garibaldi, popularnom okupljalištu bendova Mariachi i najboljem mjestu u gradu za čuti ovu vrstu glazbe. Povratak prema hotelu. Noćenje.

4. dan: MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – GOSPA OD GUADALUPE – MEXICO CITY, doručak i ručak (izlet traje 10 sati), 22.03.2025.
Doručak. Ujutro prvo krećemo autobusom do 42 km udaljenog Teotihuacana, što u prijevodu znači mjesto na kojem ljudi postaju bogovi. Ovaj lokalitet je jedan od najznačajnijih u Americi zbog monumentalne arhitekture i snažnog vjerskog i političkog utjecaja koji je imao nad drugim gradovima. Mi ćemo posjetiti piramide Sunca i Mjeseca te prošetati Avenijom smrti. Nakon pauze za ručak (u cijeni aranžmana) degustacija tekile te odlazak u poznato svetište Gospe od Guadalupe. Ova bazilika je druga najposjećenija bazilika nakon Sv.Petra u Vatikanu i najznačajnije svetište Mexica. Šetnja svetištem i slobodno vrijeme za razgled bazilike. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: MEXICO CITY – MERIDA – CELESTUN FLAMINGO I KROKODILI, (izlet traje 8 sati), 23.03.2025.
Bez doručka. Odjava iz hotela i odlazak prema zračnoj luci. Prijava na let za Meridu. Let traje cca 2 sata. Po dolasku u Meridu uputit ćemo se prema Celestun rezervatu, ukrcati se na brod i kroz 90 minuta vožnje uživati u pogledu na predivne flamingose. Vidjet ćemo i krokodile, proći kraj tunela mangrova, nakon čega se možete i okupati. Slobodno vrijeme u Celestunu za opuštanje i uživanje na plaži. Odlazak u hotel u Meridi. Smještaj. Noćenje.

6. dan: MERIDA – IZAMAL – CENOTE SAAMAL – VALLADOLID, doručak i ručak, (izlet traje 9 sati), 24.03.2025.
Doručak. Polazak prema čarobnom gradu: Izamal, ili pueblo magico, što je posebna oznaka koju je meksička vlada dala ovom gradu zbog bogate tradicije. Poznat kao „brdski grad“ jer u svojoj urbanoj zoni ima nekoliko arheoloških ostataka koji se nalaze na padinama brda. Tijekom šetnje proći ćemo kraj samostana Sv.Antonija i Kinich Kakmo piramide. Prije španjolske okupacije, Izamal je vjerojatno bio jedan od najvećih gradskih centara Maya u sjevernom dijelu Yucatana. Na putu prema Valladolidu, ručak (u cijeni aranžmana) u staroj meksičkoj haciendi: Hacienda Selva Maya. Nakon ručka kupanje u jednom od najljepših tzv. podzemnih bazena (cenota) na Yucatanu. Nastavljamo prema hotelu u Valladolidu, smještaj. Slobodno vrijeme u šarmantnom gradu, u kojem nema Ubera niti hotelskih lanaca. Umjesto toga pronaći ćete trgovine, ulične prodavače i restorane koji uglavnom služe lokalnom stanovništvu. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: VALLADOLID – CHICHEN ITZA – PLAYA DE CARMEN, doručak i ručak (izlet traje 8 sati), 25.03.2025.
Doručak. Odlazak prema Chichen Itzi i posjet lokalitetu koji se smatra jednim od novih 7 svjetskih čuda: na ovom mjestu koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom prošetat ćemo: Dvorac ili piramidu Kukulcan, gdje se svake godine tijekom proljetnog ekvinocija pojavljuje „pernata zmija“, igralište na kojem su se igrale društvene igre, opservatorij, Hram ratnika i još mnogo toga. Ulaznica u cijeni. Ručak (u cijeni). Slobodno vrijeme te odlazak prema Playi del Carmen. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: PLAYA DE CARMEN, 26.03.2025.
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

9. dan: PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet TULUM I CENOTE CASA TORTUGA s ručkom, 27.03.2025.
Doručak. Po želji odlazak na izlet (9:00-17:00) Tulum i Cenote Casa Tortuga, doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Tulum je još jedan od lokaliteta starih Maya, udaljen 70 km. Njegova ljepota je u njegovom položaju – na samoj obali mora. Prošetat ćemo ovim nekadašnjim gradom koji je služio i kao jedna od najznačajnijih mayanskih luka, i s njegovih zidina napraviti neke od najljepših fotografija. Ručak (u cijeni izleta). Nakon ručka, uživat ćemo u bistrim vodama Cenota Tortuga. Dva sata vođena tura u 4 različite „cenote“: Wisho, Bell, Tres Zapotes i Jaguar Cenote. Povratak u hotel. Noćenje.

10. dan: PLAYA DE CARMEN – fakultativno odlazak na izlet ISLA MUJERES s ručkom, 28.03.2025.
Doručak. Po želji odlazak na izlet (08:00-18:00), doplata za izlet pri rezervaciji aranžmana. Odlazak brodom do otoka Isla Mujeres iz marine Cancun. Na putu do tamo napravit ćemo stanku za snorkling na El Farito Coral grebenu. Za ljubitelje plaže, možete uživati u beach klubu i kupanje. Ručak (u cijeni izleta) u Isla Mujeres Beach Clubu. Nakon ručka, slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Doplata na licu mjesta 20 USD po osobi za pristanišnu pristojbu. Povratak katamaranom u marinu Cancun. Transfer do hotela. Noćenje.

11. dan: PLAYA DE CARMEN, 29.03.2025.
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

12. dan: PLAYA DE CARMEN – ZRAČNA LUKA CANCUN, 30.03.2025.
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro. Prijava na let Turkish Airlines TK189 u 14:40 za Istanbul. Let iz Cancuna do Istanbula traje oko 12 sati.

13. dan: ISTANBUL – ZAGREB, 31.03.2025.
Dolazak u zračnu luku Istanbul u 10:40 sati. Slobodno vrijeme. Prijava na let za Zagreb u 18:20 sati. Dolazak u Zagreb u 19:30 sati po lokalnom vremenu.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
19.03.2025. 31.03.2025. 2.850,00 €
(21473 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Istanbul – Meksiko City – Cancun - Zagreb, ekonomska klasa (Turkish Airlines)
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Mexico City – Merida, ekonomska klasa, lokalni prijevoznik
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • na domaćem letu uključena samo jedna prtljaga, 15 kg po osobi, sve iznad toga se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije o čemu ćete biti obaviješteni prije polaska u završnom pismu,
 • 10 noćenja prema programu u hotelima 4*/5*, doručak po danima prema programu
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom, 1 prtljaga po osobi do 24 kg + ručna prtljaga
 • razgled Tempo Mayor Mexico City i ulaznica za Muzej antropologije
 • izlet u Xochimilco, ulaznica za muzej Frida Casa Azul i razgled Coyoacan-a, Mexico city
 • izlet i ulaznica u Teotihuacan, posjet Bazilici de Guadalupe, Mexico City
 • izlet do flamingosa i krokodila, Merida
 • posjet gradu Izamal i Cenote Saamal, Valladolid
 • posjet Chichen Itza
 • četiri ručka prema programu
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve ulaznice prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 890 EUR, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • obavezna doplata na licu mjesta 50 USD po osobi za napojnice vozačima i lokalnim vodičima
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • visitor tax, po osobi (iznad 4 godine starosti) 14 EUR, on line plaćanje VISITAX system, točna obavijest u završnom pismu,
 • jednodnevni izlet Tulum i Cenote Casa Tortuga (lokalni vodič, prijevoz, ručak, ulaznice za cenote), po osobi 100 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta
 • jednodnevni izlet katamaranom Isla Mujeres Trimaran (lokalni vodič, prijevoz, ručak), po osobi 110 EUR, plaćanje u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana, min 16 putnika za realizaciju izleta, na ovom izletu se posebno na licu mjesta doplaćuje 20 usd po osobi za pristajanje u Marine Park
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni, sobe sa odvojenim krevetima na upit

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.850,00 EUR / Redovna cijena 2.950,00 EUR
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines

TK1056 19MAR ZAG IST 19:55 00:15* sljedeći dan
TK 181 20MAR IST MEX 01:55 07:50
TK 184 30MAR CUN IST 14:40 10:40* sljedeći dan
TK1055 31MAR IST ZAG 18:20 19:30

Predviđeni hoteli:


VAŽNE INFORMACIJE:

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2024. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Istanbul i Meksiko nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska Tursku i Meksiko. Međutim, prilikom dolaska u Zračnu luku potrebno je ispuniti obrazac za imigraciju (Forma Migratoria Multiple,FMM) koji je također potrebno predočiti i prilikom odlaska iz Meksika. U slučaju gubitka imigracijskog obrasca, isti se može zamijeniti u Imigracijskom uredu bilo koje međunarodne zračne luke u Meksiku. Trošak zamjene obrasca iznosi oko 600,00 meksičkih pesosa, uplata se vrši u banci, imigracijski službenici ne primaju gotovinu. Službenici za imigraciju u međunarodnoj zračnoj luci mogu zatražiti na uvid vašu povratnu zrakoplovnu kartu, potvrdu o rezerviranom smještaju, dokaz o dostatnim financijskim sredstvima za vrijeme vašeg boravka u Meksiku, dokaz o stalnom zaposlenju (pismo poslodavca na španjolskom jeziku). Imigracijski službenik u zračnoj luci, u slučaju boravka u turističke ili poslovne svrhe, stavit će pečat odobrenja na određeni broj dana – koji može iznositi maksimalno 180 dana.

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

KONZULARNA ZAŠTITA: U Mexicu D.F. nalazi se Konzulat Republike Hrvatske. Za konzularnu pomoć nadležno je i Veleposlanstvo RH u Washington DC-u, Sjedinjene Američke Države.
NADLEŽNI DKP RH:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama

(Pokriva Sjedinjene Meksičke Države, Savezne Države Mikronezije i Republike Maršalove Otoke, Palau i Panamu)
Telefon:
 001 202 588 5899
Fax: 001 202 588 8937, 588 8936
Adresa: 2343 Massachusetts Ave., NW
Washington DC, 20008-2803
U. S. A.
Email: washington@mvep.hr
Web: https://mvep.gov.hr/us


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 45 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Kuba - Nova godina
30.12.2024.

Kuba - Nova godina

od 1.890 €
Nova godina Meksiko - Majansko nasljeđe Yucatana
30.12.2024.

Nova godina Meksiko - Majansko nasljeđe Yucatana

od 2.950 €
Kuba - 10 dana
08.10.2024.

Kuba - 10 dana

od 2.290 €
Meksiko, Majansko nasljeđe Yucatana
06.10.2024.

Meksiko, Majansko nasljeđe Yucatana

od 1.890 €
Meksiko i Kuba - 13 dana
22.02.2025.

Meksiko i Kuba - 13 dana

od 1.950 €