Kapadokija i Istanbul

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 20.06.-25.06.2024. LAST MINUTE!
 • Prijevoz: Vlak
 • Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
990 € (7.459 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Noćenje u srcu Kapadokije
 • Mogućnost leta balonom iznad Kapadokije
 • Hoteli 4*

Program putovanja

1. dan, ZAGREB – ISTANBUL – KAPADOKIJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu s voditeljem putovanja u 07:00hte prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 09:15h. Po dolasku u Istanbul u 13:30h nastavak putovanja za Kayseri na liniji TK2014 u 16:10h. Dolazak u Kayseri u 17:40 h te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan, FAKULTATIVNI IZLET LET BALONOM, KAPADOKIJA DOLINA REDOVNIKA - DOLINA DEVRENT - AVANOS - GOREME - DOLINA LJUBAVI - UCHISAR

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu/ovisno o vremenskim uvijetima). Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije tri vulkana (Erciyes, Hasan i Güllü) prije otprilike 30 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Oba dana boravka ovdje uživat ćemo u pogledu na vilinske dimnjake i neobične stijene koje je prvo priroda oblikovala, a onda čovjek sebi prilagodio, što cijelu ovu regiju čini zaista posebnom i bajkovitom. Obilazak lokacije Göreme, fantastičnog muzeja na otvorenom, koji je smješten među stijenama. Ovdje se na jednom mjestu nalazi veliki broj manjih i većih crkvi, samostani i blagavaonice redovnika nastalih u bizantskom periodu. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa s najvišom točkom u Kapadokiji, kao i grada Avanosa, poznatog po proizvodnji keramike. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

3. dan, DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU ili KAYMAKLI – UCHISAR

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu ili Kaymakli, podzemni grad u katovima ispod zemlje u kojem su kršćani pronalazili utiočište. Odlazak do Uçhisara, mjesta u blizini Göremea, najpoznatijeg po utvrdi uklesanoj u stijeni s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nastavljamo do platoa sa kojeg se pruža lijep pogled na Dolinu golubova. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan, KYSERI - ISTANBUL

Doručak, oddjava iz hotela te odlazak do zračne luke Kyseri. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul. Po slijetanju u Istanbul, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL- FAKULTATIVNI IZLET STARI DIO GRADA

Nakon doručka, fakultativno odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Hipodromu, Aja Sofija ( ulaznica uz doplatu) - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena (ulaz uz doplatu). Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači ( ulaznica uz doplatu) – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te foklorni program. Noćenje.

6. dan, ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET –KRSTARENJE BOSPOROM ) – ZAGREB

Doručak. Predlažemo odlazak na koji uključuje krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
20.06.2024. 25.06.2024. 990,00 €
(7459 kn)
Zagreb LAST MINUTE Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
LAST MINUTE

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri-Istanbul, Istanbul-Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture i 2 noćenja s doručkom u Istanbulu;
 • 3 noćenja u BURCU KAYA HOTELU 4* na bazi polupansiona
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Istanbulu
 • lokalnog vodiča za vrijeme cijelog putovanja u Kapadokiji
 • prijevoz autobusom za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi – OBAVEZNA DOPLATA plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 150 EUR
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

POPUSTI:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 100 EUR
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • ulaznice za lokalitete u Kapadokiji koji se prema programu posjećuju- Kaymakli Underground City, Goreme Open Air Museum - 35 EUR (OBAVEZNO plaćanje prilikom rezervacije)
 • Turska noć u Kapadokiji: 50 EUR (povratni transfer, show, piće (1 vino ili pivo)
 • Let balonom iznad Kapadokije: cca 300 EUR (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat) - točna informacija cca 2 tjedna prije polaska – cijene određuju lokalni dobavljači ovisno o ponudi i potražnji te agencija nažalost nema utjecaja na formiranje istih. Let balonom je ovisan o vremenskim uvjetima!
 • Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u Topkapi palaču s haremom, obilazak džamije Sulejmana Veličanstvenog, uz korištenje slušalica te uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 65 EUR (minimum prijavljenih putnika 15)
 • Poludnevni izlet koji uključuje krstarenje Bosporom i lokalnog vodiča: 55 EUR (minimum 15 prijavljenih putnika)

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 20.06.-25.06. Last minute cijena 990,00 € /Redovna cijena 1.050,00 €
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Informacije o letu:

POLAZAK 20-25.06.2024.
TK1054 20JUN ZAGIST 0855 1215
TK2014 20JUN ISTASR 1605 1735
TK2027 23JUN ASRIST 1055 1240
TK1055 25JUN ISTZAG 1820 1930

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 23kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.


VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.


GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.
Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od zadnjeg dana boravka u zemlji.
Sve informacije o preporukama za putovanja i mogućnostima ulaska u Tursku kao i informacije vezano za potrebe testna službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja

*prilikom rezervacije molimo da dostavite kopiju putovnica


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 003

Povezana putovanja

Tajland - ljeto
06.08.2024.

Tajland - ljeto

od 1.350 €
Vijetnamska tura
24.11.2024.

Vijetnamska tura

od 1.990 €
Dubai i Maldivi - Nova godina
26.12.2024.

Dubai i Maldivi - Nova godina

od 2.190 €
Kavkaz - Armenija i Gruzija
02.10.2024.

Kavkaz - Armenija i Gruzija

od 1.390 €
Kina i krstarenje rijekom Li
15.03.2025.

Kina i krstarenje rijekom Li

od 2.390 €