Kuba i Meksiko Nova godina

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 27.12.-09.01.2025.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 14 dana
 • Usluga: noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Ljubljana
Cijena od:
2.590 € (19.514 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • 2 posebno zanimljive države u jednom putovanju
 • smještaj u hotelima 4* s uključenim doručkom
 • uključen unutarnji let Mexico City – Cancun, Cancun – Havana

Program putovanja

1.DAN (27.12.) LJUBLJANA – ISTANBUL – MEXICO CITY

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Ljubljana u 17:00h. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul u 19.35h. Po dolasku u Istanbul 23.55h slijedi nastavak leta za Mexico City s polaskom u 02.25h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.DAN (28.12.) MEXICO CITY

Slijetanje u Mexico city predviđeno je u 08.15h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada od 14h. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajednički ručak. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (29.12.) MEXICO CITY – CITY TURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (30.12.) MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN

Nakon doručka, predlažemo posjet (fakultativno) najvećem svetištu Latinske Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe, gdje se u sklopu svetišta nalaze četiri crkve. Slijedi vožnja do grada Teotihuacan. Teotihuacan je bio najveća i najutjecajnija metropola na američkom kontinetu, politička, kulturna i gospodarska supersila koju se po značenju može usporediti s Rimskim carstvom. Na ovom arehološkom nalazištu vidjeti ćemo piramidu Sunca i Mjeseca, ostatke hramova, te prošetati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, a moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od kaktusa, te ostala autohtona pića. Slijedi posjet hacijendi gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (31.12.) MEXICO CITY – PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cancun. Po dolasku doček mjesnog agenta,te slijedi transfer do hotela na Playa del Carmen. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. U večernjim satima pripreme za Doček Nove 2025 godine. Zabava.

6. DAN (01.01.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA - CENOTE

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.DAN (02.01.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

8.DAN (03.01.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.DAN (04.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku Cancun. Prijava na let za Havanu. Po dolasku, slijede carinske formalnosti i transfer do hotele 4* u centru grada. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i večeru. Noćenje.

10.DAN (05.01.) HAVANA – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

11.DAN (06.01.) HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu eko farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12.DAN (07.01.) HAVANA – VARADERO – HAVANA

Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo odlazak u Varadero. Slijedi vožnja do Varadera, turističkog mjesta udaljenog 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Varadero. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama . U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Havanu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13.DAN (08.01.) HAVANA – ISTANBUL

Nakon ranijeg doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

14.DAN (09.01.) ISTANBUL – LJUBLJANA

Po dolasku u Istanbul u 08:55h, slijedi nastavak leta za Ljubljanu u 18:30h. Dolazak u Ljubljanu predviđen je u u 18.45h.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
27.12.2024. 09.01.2025. 2.590,00 €
(19514 kn)
Ljubljana + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Ljubljana
+ zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionske karte Ljubljana–Mexico City, Havana – Ljubljana u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Mexico City – Cancun, Cancun – Havana
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* s uključenim doručkom
 • transferi iz zračne luke od/do hotela na destinaciji
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 490 € (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • jednokrevetna soba 790 €
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • Mexico city tura 80 €
 • Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 81 €
 • Chichen Itza i Cenote 110 €
 • Tulum i Koba 90 €
 • Isla Mujeres 110 €
 • Havana city tura 70 €
 • Vinales 85 €
 • Varadero i kuća Hemingwaya 75 €

Viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) 65 €  (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.590,00 € / Redovna cijena 2.710,00 €
  • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 490 € (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
  • First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni

VAŽNE INFORMACIJE:

 • prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
 • konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 022

Povezana putovanja

Argentina i Čile s Patagonijom
01.11.2024.

Argentina i Čile s Patagonijom

od 4.849 €
Putovanje Kuba - 10 dana
03.01.2025.

Putovanje Kuba - 10 dana

od 2.399 €
Nova godina Meksiko
30.12.2024.

Nova godina Meksiko

od 1.740 €
Meksiko i Kuba
14.11.2024.

Meksiko i Kuba

od 2.150 €
Panama i Kolumbija
23.10.2024.

Panama i Kolumbija

od 1.890 €