Švicarska Alpskom željeznicom Bernina

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 25.07.-28.07., 29.08.-01.09.2024.

Kombinirano putovanje autobusom i vlakom!

 • Prijevoz: Bus Vlak
 • Trajanje: 4 dana / 3 noćenja
 • Usluga: Polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
695 € (5.236 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • spektakularni vlak Bernina
 • uključeni izleti i večere u hotelima
 • izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – LIHTENŠTAJN (LIECHENSTEIN) - DAVOS

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nastavak puta ulaskom u Švicarsku. Smještaj u hotel u Davosu, poznatom planinskom ljetovalištu i središtu zimskih sportova. Večera. Noćenje.

2. DAN DAVOS – PONTRESINA - ALPSKA ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIRANO – ST.MORITZ - DAVOS

Doručak. Vožnja kroz lijepe alpske predjele do slikovitog gradića Pontresina koji leži na 1.820 m nadmorske visine. Ovdje su dolazili europski plemići u otmjene hotele tijekom svojih velikih tura (Grand Tour) Europom da bi uživali u planinskim krajolicima. Tu ćemo se ukrcati na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express. Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. To je jedna od najviših željezničkih pruga u Alpama koja prelazi visoke planinske prijevoje. Iskrcaj s vlaka u talijanskom pograničnom gradiću Tirano. Povratak autobusom do Davosa uz zaustavljanje elegantnom mondenom gradiću St.Moritz, poznatom mjestu susreta bogatih i slavnih, i jednom od najpoznatijih zimovališta europskog jet-seta. Povratak u Davos. Večera. Noćenje.

3. DAN DAVOS I IZLET VLAKOM U PLANINSKI SVIJET FILISURA

Doručak. Izlet starinskim turističkim vlakom koji vuče omiljena lokomotiva koju zovu „Krokodil“ kroz prekrasne krajolike Graubündena preko mostova, planinskih livada i romantičnih krajolika i uz planinsku rijeku Landwasser. Planinski klanci i doline, slapovi i nostalgični vlak poput putovanja vremeplovom u stara vremena obogatiti će doživljaj ovog izleta. Tradicionalna sela su među najbolje uščuvanim u Švicarskoj, ovdje još žive stari običaji i zanati. Tu je sniman prvi film u poznatoj i omiljenoj priči o Heidi! Povratak u Davos. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju kroz alpski gradić, posjete muzejima (muzej zimskih sportova, muzej Kirchner), kupovinu suvenira ili odlazak žičarom na jedno od planinskih izletišta u okolici. Davos je jedno od najvećih turističkih središta Švicarske na nadmorskoj visini od 1.560 metara i okružen je impozantnim planinskim vrhuncima. Večera. Noćenje.

4. DAN DAVOS - CHUR - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u Davosu. Vožnja do slikovitog starog grada Chur, centra kantona Graubünden.Ovdje se susreću stari trgovački putevi između Alpi i jezera Bodensee. Šetnja starim gradom do gradske vijećnice, katedrale i ckve sv. Martina. Povratak vožnjom kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
25.07.2024. 28.07.2024. 695,00 €
(5236 kn)
Zagreb Rezerviraj
29.08.2024. 01.09.2024. 695,00 €
(5236 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* u Davosu
 • rezervaciju i prijevoz alpskom željeznicom Bernina Express od Pontresine do Tirana
 • izlet i prijevoz planinskom starinskom željeznicom do Filisura
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje možete posjetiti u slobodno vrijeme
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

DOPLATE I POPUSTI:

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 115 EUR
 • Trokrevetne sobe: Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika, te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 25.07.-28.07. First minute cijena 675,00 € / Redovna cijena 695,00 €
 • 29.08.-01.09. First minute cijena 675,00 € / Redovna cijena 695,00 €

VAŽNE INFORMACIJE:

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskom željeznicom Bernina jedno je od europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Ovo putovanje uključuje i izlet starinskim vlakom do Filisura i do romantičnih planinskih krajolika vezanih za omiljenu pripovjetku o Heidi. Naš autobus ostavlja putnike na polaznoj željezničkoj stanici i čeka ih prilikom iskrcaja s vlaka na završnoj željezničkoj stanici. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su isključivo autobusom. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Standard kategorizacije hotela se može razlikovati u različitim europskim zemljama. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 35

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 003

Povezana putovanja

Portugal tura
19.10.2024.

Portugal tura

od 1.120 €
Madeira - 6 dana 2025
16.02.2025.

Madeira - 6 dana 2025

od 945 €
Amsterdam City Break - 4 dana
27.06.2024.

Amsterdam City Break - 4 dana

od 669 €
Prijestolnice Skandinavije
21.07.2024.

Prijestolnice Skandinavije

od 1.715 €
Škotska - 7 dana
21.07.2024.

Škotska - 7 dana

od 1.600 €