Portugal 6 dana

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 23.08.-28.08., 12.10.-17.10., 31.10.-05.11., 13.11.-18.11., 01.12.-06.12.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
985 € (7.421 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Uključen izlet Sintra-Cabo da Roca-Cascais
 • Bogat program razgledavanja
 • Vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – AMSTERDAM/MUNCHEN/FRANKFURT – PORTO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let KLM-a/Lufthanse na redovnoj liniji za Amsterdam/Munchen/Frankfurt prema satnici leta iskazanoj na dnu programa. Nastavak putovanja prema Portu. Po dolasku u Porto ukrcaj u autobus, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
Napomena: Na polascima na kojima je raniji dolazak u Porto, predviđen je odlazak u obilazak s voditeljem putovanja.

2. dan: PORTO
Nakon doručka krećemo u razgled Porta, drugog po veličini portugalskog grada. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu uz rijeku Douro čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Panoramska vožnja Portom, pokraj impresivne koncertne dvorane Casa da Musica svjetski poznatog arhitekta Rema Koolhaasa, uz duge pješčane plaže do crkve sv. Franje iz 13.st., najljepše i najbogatije dekorirane u Portugalu. Izlazak iz autobusa i pješački razgled grada bogate povijesti s prekrasnim starim dijelom unutar zidina iz 14 st.: katedrala s temeljima iz 12 st., neoklasicistička Palača Burze, kolodvor Sao Bento sagrađen na temeljima benediktinskog samostana čija je unutrašnjost možda i najbolji primjer azulejo umjetnosti s preko 20 000 pločica... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: PORTO – COIMBRA – FÁTIMA – OBIDOS – LISABON
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu. Odlazimo prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu: romanička katedrala - samostan Santa Cruz - poznato sveučilište. Nastavljamo prema Fátimi: obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je, uz Lourdes, najposjećenije europsko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Napuštamo Fatimu i krećemo prema prekrasnom gradiću Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju ginjinhe, poznatog lokalnog likera od višnje. Dolazak u Lisabon, smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON: Izlet Sintra – Cabo da Roca – Cascais (izlet uključen u cijenu aranžmana)
Doručak. Danas odlazimo u okolicu Lisabona, do Sintre i najzapadnije točke kontinentalne Europe. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do fascinantne palače Pena (ulaznica uz doplatu). Prostirući se na brežuljcima Sintre, palača je plod ideje ekscentričnog kralja Ferdinanda II. i odražava portugalski romantizam tog vremena. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i zbog svoje atraktivnosti stavljena je na popis „sedam čuda Portugala“, kao i na popis UNESCO-a. Okružuje je bogati park u kojem je više od 500 različitih vrsta stabala sa svih strana svijeta, od američke sekvoje do kineskog stabla ginka. Slobodno vrijeme za posjet palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca,najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Prije odlaska u hotel, spustit ćemo se u četvrt Belem gdje ćemo vidjeti najpoznatije lisabonske znamenitosti uvrštene na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) – svi zajedno svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblja velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog „Belemskog kolača“ (Pastéis de Belém). Slobodna večer. Noćenje

5. dan: LISABON
Doručak. Danas ćemo s voditeljem putovanja detaljnije upoznati Lisabon i uputiti se popularnim tramvajem br. 28 prema Alfami, četvrti koja je jezgra grada. Spustit ćemo se s Chiada i potom uspeti uz lisabonsku katedralu iz 12. stoljeća te kraj crkve i rodnog mjesta sv. Ante sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo. Potom se pješice spuštamo pored zamka sv. Jurja ( Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, kupovinu, istraživanje... U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: LISABON – PARIZ/AMSTERDAM/MUNCHEN – ZAGREB
Doručak ili paket doručak ovisno o satnici leta. Transfer u zračnu luku i prijava na let Air France/KLM/Lufthansa za Zagreb Dolazak u Pariz/Amsterdam/Munchen i nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb prema satnici leta iskazanoj na dnu programa.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
23.08.2024. 28.08.2024. 1.150,00 €
(8665 kn)
Zagreb Rezerviraj
12.10.2024. 17.10.2024. 985,00 €
(7421 kn)
Zagreb Rezerviraj
31.10.2024. 05.11.2024. 1.200,00 €
(9041 kn)
Zagreb Rezerviraj
13.11.2024. 18.11.2024. 1.140,00 €
(8589 kn)
Zagreb Rezerviraj
01.12.2024. 06.12.2024. 1.090,00 €
(8213 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Amsterdam/Munchen/Frankfurt – Porto – Lisabon – Pariz/Amsterdam/Munchen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 12 kg, dimenzija 55x35x25 cm)
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Portu/Vila Nova de Gaia u dvokrevetnim sobama
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • cjelodnevni izlet Sintra-Cabo da Roca i Cascais (uključen autobusni prijevoz i pratnja voditelja putovanja)
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 325 EUR (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • boravišna pristojba: 2 EUR po osobi po noćenju za sve osobe starije od 12 godina (obvezno plaćanje od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta)
 • napojnicu za vozače i vodiča – na inozemnim destinacijama vozači i lokalni vodiči očekuju napojnicu i preproučujemo iznos od 2-3 EUR po danu, a ako ste bili zadovoljni uslugom našeg voditelja putovanja, lijepo je i da njemu iskažete svoje zadovoljstvo njegovim trudom i radom.
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta, prema cijenama u listopadu 2023., podložno promjeni):

 • Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,50 EUR po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (vrijedi 24 sata)
 • Samostan sv. Jeronima: 10 EUR po osobi
 • Utvrda sv. Jurja: 10 EUR po osobi
 • Palača Pena 17 EUR po osobi
 • Vinarija u Portu s degustacijom 15 EUR
 • Crkva sv. Franje 8 EUR
 • Casa da Musica 10 EUR

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 23.08.-28.08. First minute cijena 1.150,00 EUR / Redovna cijena 1.200,00 EUR
 • 12.10.-17.10. First minute cijena 960,00 EUR / Redovna cijena 985,00 EUR
 • 31.10.-05.11. First minute cijena 1.200,00 EUR / Redovna cijena 1.225,00 EUR
 • 13.11.-18.11. First minute cijena 1.140,00 EUR / Redovna cijena 1.165,00 EUR
 • 01.12.-06.12. First minute cijena 1.090,00 EUR / Redovna cijena 1.115,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu.

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Predviđeni hoteli:

Informacije o letu:

Polazak 23.08.:
Prijevoznik: Lufthansa
LH1731 ZAG 06:20 MUC 07:30
LH1782 MUC 08:30 OPO 10:25
LH1779 LIS 14:25 MUC18:25
LH1730 MUC 20:20 ZAG 21:20

Prijevoznik: KLM / Air France
Polazak 12.10.:
KL1968 ZAG 17:35 AMS 19:40
KL1577 AMS 20:30 OPO 22:15
AF1125 LIS 05:40 CDG 09:10
AF1560 CDG 12: 40ZAG 14:35

Polazak 31.10.:
Prijevoznik: Lufthansa
LH1405 ZAG 06:15 FRA 07:50
LH1176 FRA 09:45 OPO 11:40
LH1781 LIS 06:10 MUC 10:15
LH1726 MUC 11:50 ZAG 12:55

Polazak 13.11.:
Prijevoznik: KLM
KL1964 ZAG 06:30 AMS 08:40
KL1573 AMS 13:50 OPO15:25
KL1584 LIS 15:25 AMS 19:35
KL1969 AMS 21:00 ZAG 22:55

Polazak 01.12.:
Prijevoznik: KLM / Air France
KL1964 ZAG 06:30 AMS 08:40
KL1573 AMS 13:50 OPO 15:25
AF1125 LIS 05:30 CDG 09:10
AF1560 CDG 13:00 ZAG 14:55


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije KLM/Air France/Austrian Airlines/Lufthansa objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu odnosno u Portu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa.
Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

London - ljeto 2024
11.08.2024.

London - ljeto 2024

od 770 €
Andaluzija s Gibraltarom i Marokom
19.06.2024.

Andaluzija s Gibraltarom i Marokom

od 1.339 €
Pariz i Disneyland 5 dana
15.08.2024.

Pariz i Disneyland 5 dana

od 680 €
Švicarska željeznicom 5 dana
25.06.2024.

Švicarska željeznicom 5 dana

od 690 €
Švicarska čarolija - 5 dana
19.06.2024.

Švicarska čarolija - 5 dana

od 1.230 €