Lisabon i mala portugalska tura

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 14.09.-19.09., 30.09.-05.10., 05.10.-10.10.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
860 € (6.480 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • hotel 4* u Lisabonu
 • u cijenu aranžmana uključen jednodnevni izlet Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril
 • vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, u 13:15 sati. Prijava na let zrakoplovne kompanije Air France na redovnoj liniji za Pariz u 15:15 sati, slijetanje u Pariz planirano u 17:25 sati. Nastavak putovanja prema Lisabonu u 20:45 sati (raspored letenja ispod programa). Dolazak u Lisabon u 22:25. Po dolasku ukrcaj u autobus, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LISABON
Doručak. Danas ćemo s voditeljem putovanja detaljnije upoznati Lisabon. Odlazimo prema Alfami, četvrti koja je jezgra grada, sve do romantičnog vidikovca sv. Lucije odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo. Ovdje ćete imati prilike vidjeti i popularni tramvaj br. 28, a u slobodno vrijeme možete se i provozati. Nastavljamo prema lisabonskoj katedrali iz 12. stoljeća, te prolazimo i pokraj crkve i rodnog mjesta sv. Ante. Pješice se spuštamo pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštini četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Svoju šetnju završavamo na Trgu Rossio i Rua Augusti, popularnoj trgovačkoj ulici u podnožju Alfame i Bairra Alta s druge strane. Slobodan ostatak dana za šetnju, posjete muzejima, kupovinu, istraživanje... Predlažemo šetnju avenijom Avenida da Liberdade. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz fado. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON (izlet u cijeni aranžmana)
Nakon doručka odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet okolicom Lisabona (u cijeni aranžmana). Početak našeg putovanja vodi nas prema bajkovitoj Sintri, gradiću na sjeveroistočnom obronku istoimenog gorja, slavnom „raju" iz Lord Byronovog „Putovanja Childea Harolda“. Po dolasku u Sintru uspet ćemo se do nadrealne palače Pena, smještene na brežuljcima Sintre. Svojom mješavinom stilova, živim bojama i bajkovitim izgledom na vrhu brda palača privlači poglede promatrača i putnika već izdaleka! Slobodno vrijeme za posjet palači (ulaznica nije uključena u cijenu, doplata na licu mjesta). Nakon kraćeg slobodnog vremena, nastavak vožnje slikovitom cestom do „Stjenovitog rta“ - Cabo da Roca, najzapadnije točke europskog kontinenta, mjesta "gdje zemlja završava i more počinje" kako je to Camoes napisao, čudesne prirode i strmih stijena koje se nadvijaju nad Atlantskim oceanom. Na povratku u Lisabon proći ćemo kroz Cascais, nekadašnje ribarsko naselje još iz rimskog doba, a u 20.st. omiljeno ljetovalište europskih kraljevskih obitelji, te kroz Estoril, danas mondeno odmaralište s najvećom kockarnicom u Europi. Po ulasku u Lisabon zaustavit ćemo se u najzapadnijoj gradskoj četvrti, Belém. Pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na listu svjetske kulturne baštine organizacije UNESCO: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijeg dijela portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog „Belemskog kolača“ (Pastéis de Belém). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: LISABON
Doručak. Danas odlazimo prema četvrti Bairro Alto, „Visokoj četvrti“, nekadašnjem naselju izvan srednjovjekovnih zidina, a danas četvrt karakterizira tradicionalna portugalska arhitektura s uskim popločanim ulicama i šarmantnim trgovima. Poznata je i po živoj umjetničkoj sceni, a u večernjim satima pretvara se u centar zabave s brojnim barovima i restoranima. Šetnju nastavljamo prema Trgu Luisa de Camoesa u središtu četvrti Chiado koja je bila omiljeno okupljalište pisaca, umjetnika i intelektualaca tijekom 19.st. Spuštamo se prema četvrti Baixa i prema Trgu Comercio gdje se nalazi monumentalna arkada i kip kralja Josepha I. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do modernog i urbanog dijela Parque das Nacoes (Park naroda) koji je nastao kao rezultat svjetske izložbe Expo 1998. godine. Ovu četvrt karakterizira suvremena arhitektura i inovativni dizajn, a jedna od glavnih atrakcija je Oceanario, jedan od najvećih akvarija svijeta. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: LISABON: FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS (fakultativni izlet)
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet autobusom sjevernim dijelom regije Estremadura (doplata prilikom uplate aranžmana). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa voditelja putovanja o najvažnijim mjestima sâmog svetišta, kraće slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Putovanje nastavljamo preko Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudne za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije, Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Posjet poznatom dominikanskom samostanu (ulaznica uključena u cijenu izleta), autentičnom primjerku tzv. manuelinske arhitekture - svjetski poznat samostan Santa Maria da Vitoria spada u UNESCO-vu svjetsku baštinu i smatra se nekom vrstom portugalskog svetišta budući da simbolizira odvajanje Portugala od Španjolske. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110 m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo dva kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustavit ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu unutar srednjovjekovnih zidina, nekoć vjenčanom poklonu portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: LISABON – ZAGREB
Rana odjava i paket doručak. Transfer u zračnu luku te prijava na let zrakoplovne kompanije Air France za Zagreb s polaskom u 5:40 sati. Dolazak u Pariz planiran u 9:10 sati (lokalno vrijeme) i nastavak putovanja prema Zagrebu predviđeno u 12:40 sati. Slijetanje u Zagreb u 14:35 sati, kraj programa.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
14.09.2024. 19.09.2024. 870,00 €
(6555 kn)
Zagreb Rezerviraj
30.09.2024. 05.10.2024. 860,00 €
(6480 kn)
Zagreb Rezerviraj
05.10.2024. 10.10.2024. 940,00 €
(7082 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz - Lisabon – Pariz – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • pet noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • jednodnevni izlet autobusom Sintra - Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Belém s voditeljem putovanja
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za izlet Fatima i Obidos: 50 EUR po osobi (uključen prijevoz autobusom, pratnja voditelja putovanja te ulaznica za samostan u Batalhi), prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja; minimalno 20 prijavljenih
 • tipičnu portugalsku večeru s pićem i fado programom: cca. 70 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 360 EUR – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • boravišna pristojba: 2 EUR po osobi po noćenju za sve osobe starije od 12 godina (obavezno plaćanje od 1.1.2016. g., plaćanje na licu mjesta)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava s dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe: dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (plaćanje na licu mjesta, prema cijenama u prosincu 2023., podložno promjeni):

 • Vožnja podzemnom željeznicom u Lisabonu: cca 1,90 EUR (po osobi vožnja u jednom smjeru, dnevna karta 6,40 EUR (vrijedi 24 sata)
 • Samostan sv. Jeronima: 10 EUR po osobi
 • Utvrda sv. Jurja: 10 EUR po osobi
 • Palača Pena 17 EUR po osobi
 • Vinarija u Portu s degustacijom 15 EUR
 • Crkva sv. Franje 8 EUR
 • Casa da Musica 10 EUR

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 14.09.-19.09. First minute cijena 870,00 EUR / Redovna cijena 920,00 EUR
 • 30.09.-05.10. First minute cijena 810,00 EUR / Redovna cijena 860,00 EUR
 • 05.10.-10.10. First minute cijena 890,00 EUR / Redovna cijena 940,00 EUR 
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Predviđeni hotel: Hotel Masa Campo Grande 4* ili sl.

Informacije o letu:
Prijevoznik: Air France
AF1561 ZAGREB 15:15 PARIZ 17:25
AF1124 PARIZ 20:45 LISABON 22:25
AF1125 LISABON 05:40 PARIZ 09:10
AF1560 PARIZ 12:40 ZAGREB 14:35


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Air France objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa.
Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 30. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Madrid i Andaluzija - jesen
19.10.2024.

Madrid i Andaluzija - jesen

od 1.290 €
Atena, Delfi i Meteora
05.10.2024.

Atena, Delfi i Meteora

od 645 €
Skandinavija - tura 7 dana
03.08.2024.

Skandinavija - tura 7 dana

od 1.790 €
Portugal 6 dana - jesen
05.10.2024.

Portugal 6 dana - jesen

od 990 €
Portugal - 6 dana
23.08.2024.

Portugal - 6 dana

od 985 €