Dubai dragulj Arapskog zaljeva

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 30.05.- 04.06., 19.06.-24.06., 28.10.-02.11., 30.10.-04.11., 14.11.-19.11.2024.
 • 02.01.-07.01., 04.01.-09.01., 07.01.-12.01., 22.02.-27.02., 24.02.-01.03., 20.03.-25.03.2025.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 6 dana / 5 noćenja
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
899 € (6.774 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Smještaj u hotelu Golden Tullip Media 4*
 • Uključen razgled Dubaia
 • Izravnim letom iz Zagreba

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 14.30 sati na izravnoj liniji FZ1794 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.05 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do Hotela Golden Tulip Media 4* Smještaj i noćenje.

2. DAN DUBAI – (DUBAI CITY TOUR i fakultativni izlet KRSTARENJE S VEČEROM DUBAI MARINA)

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada (uključen u cijenu) koji obuhvaća stari i novi dio grada (Dubai Old & Modern city tour). Započinjemo vožnjom do plaže Jumeirah uz stanku za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavljamo prema Souku Madinat Jumeirah, živahnom tradicionalnom bazaru u arapskom stilu sa živopisnim trgovinama, galerijama, restoranima i kafićima, ispresijecan kanalima pa ga od milja nazivaju i Mala Venecija. Odlazak na Palm Jumeirah, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i najpoznatiji luksuzni hoteli. Zaustavit ćemo se na predjelu zvanom Pointe the Palm gdje ćemo napraviti pauzu za fotografiranje. Nastavljamo prema Dubai Marini, dijelu grada gdje se uzdižu predivni neboderi na samo tri minute hoda od bijele pješčane plaže i još jednog čuda arhitekture, novoizgrađenog umjetnog otoka Bluwaters Island s najvećim panoramskim kotačem na svijetu. Krećemo potom u obilazak starog dijela grada, a prva postaja je predsjednička palača Zabeel Palace, dom vladara Dubaija. Nakon kraće foto pauze ispred rezidencije odlazimo u najstariji dio grada. Šetnjom kroz povijesnu jezgru Al Fahidi stižemo do Dubai Muzeja kojeg ćemo posjetiti, a potom dolazimo do Dubai Creek-a, kanala koji se proteže Dubaijem, a koji ćemo prijeći tradicionalnim drvenim brodom abra do četvrti Deira gdje ćemo obići poznate soukove. Soukovi su tradicionalne arapske tržnice na kojima ćete svjedočiti pravom vatrometu boja, mirisa i okusa. Najpoznatiji su soukovi oni na kojima se prodaju zlato, začini, mirisi i tekstil. Souk sa zlatom najveća je tržnica zlata na Arapskom poluotoku. Jedno je od najboljih mjesta na svijetu za kupovinu finog nakita, zlata, srebra i dragog kamenja. Na souku sa začinima oduševiti će vas mnoštvo sušenog bilja i začina, poput cimeta, kardamona, šafrana i klinčića. Na souku s parfemima pronaći ćete tradicionalna arapska prirodna ulja attare u atraktivnim bočicama. Naposljetku, na souku s tekstilom dočekat će vas ručno rađene marame, šalovi i drugi modni detalji. Sve izrađeno od kašmira, svile, pamuka ili vune, prekrasnih i maštovitih uzoraka. Potom odlazimo do najvećeg trgovačkog centra na svijetu Dubai Mall gdje se u podnožju najviše građevine na svijetu, Burj Khalife, nalaze Dubai Fontane koje će vam prirediti pravi audiovizualni spektakl i najpopularniji show u Dubaiju. Riječ je o najvećem koreografiranom sustavu fontana na svijetu. U petominutnom plesu fontane, koji prati i osvjetljenje oko 6000 lampica, lasera i projektora, možete uživati potpuno besplatno. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u Dubai Marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

3. DAN DUBAI - (fakultativni izlet ABU DHABI)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu, a zaustavit ćemo se i kod novog muzeja Louvre Abu Dhabi. Muzej sagrađen na otoku Saadiyat, čini 55 bijelih zgrada, podignutih nad morem i nadsvođenih kupolom od 180 metara promjera, koju čini 7.850 metalnih zvijezda, a kroz njih prodiru sunčeve zrake koje autor, arhitekt Jean Nouvel, naziva 'svjetlosnom kišom'. Nastavljamo do predsjedničke "Palače nacije" ili Qasr Al Watan koja je otvorila nedavno svoja vrata za javnost i pokazala svu svoju raskoš. Palača se nalazi u kompleksu predsjedničke rezidencije u Abu Dhabiju i svojim dizajnom odaje počast arapskoj arhitekturi i dizajnu. Krase je velike kupole, predivni vrtovi i veliki lusteri čime su dizajneri željeli predočiti posjetiteljima bolje razumijevanje tradicije Emirata. Slijedi odlazak do shopping centra u gradskoj marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Zatim odlazak u razgled džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Džamija je sagrađena kao uspomena na osnivača UAE-a i bivšeg predsjednika šeika Zayeda bin Sultan Al Nahayana. Može primiti oko 40.000 vjernika, od čega 7.000 u unutrašnjosti. Po završetku obilaska džamije krećemo natrag prema Dubaiu u koji stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4. DAN DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak u vodene parkove Wild Wadi ili Aquaventure Waterpark u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al-Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Ukoliko ste više raspoloženi za zimske sportove usred pustinje, predlažemo odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra „Mall of the Emirates“. Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetla" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu.

U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli (šiša). Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN DUBAI – (fakultativni izleti MIRACLE GARDEN i GLOBAL VILLAGE)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. U jutarnjim satima predlažemo da posjetite jednu od najnovijih atrakcija "Dubai Frame" odnosno "Okvir Dubaija". Radi se o fantastičnoj konstrukciji u obliku okvira za sliku koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S mosta se pruža pogled od čak 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubaija od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na fakultativni izlet Dubai Miracle Garden i Global Village. Svake godine od sredine studenog pa sve do sredine svibnja, Dubai cijeli jedan dio grada pretvori u najljepšu cvjetnu bajku – Miracle Garden. Više od 70 tisuća metara kvadratnih tako osvane u najljepšem šarenom ruhu raznovrsnog bilja, cvijeća i cvjetnih instalacija. Miracle Garden krasi 150 milijuna cvjetova koji su raspoređeni kroz divne instalacije u obliku raznih modela, oblika i lukova. Zatim odlazimo u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN DUBAI - ZAGREB

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 10 sati na liniji FZ1793 (FlyDubai) s obrokom tijekom leta. Dolazak u Zagreb predviđen je u 13.30 sati po lokalnom vremenu

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
19.06.2024. 24.06.2024. 899,00 €
(6774 kn)
Zagreb Rezerviraj
28.10.2024. 02.11.2024. 1.159,00 €
(8732 kn)
Zagreb Rezerviraj
30.10.2024. 04.11.2024. 1.159,00 €
(8732 kn)
Zagreb Rezerviraj
14.11.2024. 19.11.2024. 1.059,00 €
(7979 kn)
Zagreb Rezerviraj
02.01.2025. 07.01.2025. 1.359,00 €
(10239 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Dubai – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 7 kg, dimenzija 55x40x23 cm), obrok na letu
 • grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u Hotelu Golden Tulip Media Dubai 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom
 • razgled Dubaija prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na hrvatskom ili engleskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 260 €
 • lokalnu pristojbu "Tourism Dirham" - obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (cca 4 €) po sobi/ noć
 • dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje (preporučujemo)

DOPLATE:

 • Lokalna pristojba "Tourism Dirham" - 15 AED (cca 4 € po sobi/noć), plaćanje na licu mjesta u hotelu
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 USD
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 260 €

POPUSTI:

 • 25 € popusta za jedno dijete 2 - 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u zrakoplovu i pomoćni krevet
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi: odrasli 75 € ; djeca do 12 god. 65 € (uključena ulaznica za Predsjedničku palaču Qasr Al Watan)
 • Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: odrasli 60 € ; djeca do 12 god. 50 €. Na polascima 2.1. i 4.1.2025. cijena iznosi: odrasli 80 €; djeca do 12 god. 65 €
 • Krstarenje s večerom u Dubai Marini: odrasli 70 €: djeca do 12 god. 60 €. Na polascima 2.1. i 4.1.2025. cijena iznosi: odrasli 90 €; djeca do 12 god.75 €
 • Ulaznica za vidikovac Burj Khalifa (124. kat najviše zgrade na svijetu): odrasli 55 €; djeca do 8 god. 45 €
 • Dubai Miracle Garden i Global Village: 70 €; djeca do 12 god. 55 €

Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.

Napomene za izlete:

Svi sadržaji koje koristite u Global Village-u dodatno se plaćaju na licu mjesta.
- Cijene izleta važeće su za uplate prilikom rezervacije aranžmana. Ne garantiramo mogućnost uplate izleta na licu mjesta.
- Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika
- Svi navedeni izleti mogu se rezervirati tijekom cijele godine osim sljedećih izleta koji su otvoreni u navedenom periodu:

 • MIRACLE GARDEN: KONAC LISTOPADA – POČETAK SVIBNJA
 • GLOBAL VILLAGE: KONAC LISTOPADA – SREDINA TRAVNJA

Napomena za izlet Abu Dhabi: Tijekom izleta odlazi se u razgledavanje čuvene džamije Šeika Zayeda te se od svih posjetitelja zahtjeva primjeren kodeks odijevanja. Žene trebaju u potpunosti prekriti sve dijelove tijela (osim lica). Odjeća ne smije biti prozirna, a marama je obavezna jer glava mora biti pokrivena cijelo vrijeme. Za muškarce, standarne duge hlače i majica (nikako bez rukava) ili košulja.

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 30.05.-04.06. First minute cijena 859,00 € / Redovna cijena 899,00 €
 • 20.06.-25.06. First minute cijena 859,00 € / Redovna cijena 899,00 €
 • 28.10.-02.11. First minute cijena 1.159,00 € / Redovna cijena 1.199,00 €
 • 30.10.-04.11. First minute cijena 1.159,00 € / Redovna cijena 1.199,00 €
 • 14.11.-19.11. First minute cijena 1.059,00 € / Redovna cijena 1.099,00 €
 • 02.01.-07.01. First minute cijena 1.359,00 € / Redovna cijena 1.399,00 €
 • 04.01.-09.01. First minute cijena 1.119,00 € / Redovna cijena 1.159,00 €
 • 07.01.-12.01. First minute cijena 1.059,00 € / Redovna cijena 1.099,00 €
 • 22.02.-27.02. First minute cijena 1.149,00 € / Redovna cijena 1.189,00 €
 • 24.02.-01.03. First minute cijena 1.119,00 € / Redovna cijena 1.159,00 €
 • 20.03.-25.03. First minute cijena 1.059,00 € / Redovna cijena 1.099,00 €
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu
  • First Minute popust 40 € za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

Smještaj u odličnom hotelu : GOLDEN TULIP MEDIA 4* ili sl.


VAŽNE INFORMACIJE:

Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti.
Izlet Pustinjski safari ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom, budući da se radi o adrenalinskoj vožnji.
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE.

UNOS LIJEKOVA U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:

Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Ujedinjene Arapske Emirate i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata na službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Ujedinjene Arapske Emirate ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura:

Na web stranici: http://www.mohap.gov.ae

- Kliknuti SERVICES
- Kliknuti E-SERVICES
- Odabrati poglavlje PATIENT SUPPORT SERVICES
- Kliknut ISSUING PERMISSION TO IMPORT MEDICINES FOR PERSONAL USE
- Kliknuti GO TO E-SERVICE (desno gore)
- Putnik će biti preusmjeren na dio stranice na kojem unosi svoje osobne podatke (ime, email itd.) i na kojem će moći uploadati sve potrebne dokumente - recept, kopiju putovnice te će se odobrenje ili neodobrenje izdati u roku od 24 sata nakon razamtranja od strane službenika Odjela za lijekove.

Traženi dokumenti:
1. Recept koji je izdao obiteljski liječnik.
2. Medicinsko izvješće u slučaju kronične bolesti / pismo liječnika.
3. Sken putovnice.

Link na popis lijekova i regulativu za unos istih u Ujedinjene Arapske Države:

http://www.uae-embassy.org/sites/default/files/Guidelines%20for%20carrying%20medecines%20to%20UAE.pdf


GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Cijepljenje: nije potrebno
Viza: Nije potrebna - putovnica treba vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u UAE.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske koje pokriva Ujedinjene Arapske Emirate nalazi se u Kairu u Arapskoj Republici Egipat. Rad sa strankama iz zemalja koje Veleposlanstvo nerezidentno pokriva: Bahrein, Etiopija, Jemen, Jordan, Libanon, Libija Saudijska Arabija, Sirija, Somalija, Sudan, Južni Sudan i UAE nedjelja-četvrtak 8.30-16.30 (poželjno je prethodno najaviti dolazak). Veleposlanik gospodin Tomislav Bošnjak. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +20 128 140 0344.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 031

Povezana putovanja

MSC VIRTUOSA - Perzijski zaljev
Individualno

MSC VIRTUOSA - Perzijski zaljev

od 0 €
Dubai i Maldivi - jesen
15.11.2024.

Dubai i Maldivi - jesen

od 1.720 €
Dubai s izletom u Abu Dhabi
19.10.2024.

Dubai s izletom u Abu Dhabi

od 950 €
Dubai FLY - 6 dana
26.10.2024.

Dubai FLY - 6 dana

od 850 €
Jordan i noćenje u pustinji - 7 dana
28.09.2024.

Jordan i noćenje u pustinji - 7 dana

od 1.490 €