Kefalonija - izleti, ljetovališta i zanimljivosti

Kefalonija - ako se poželite probuditi uz zapljuskivanje kristalnih valova i odmoriti na jedinstvenim neotkrivenim plažama...

Za Kefaloniju, najveći otok u Jonskom moru, i sami Grci kažu da je njihov najljepši otok. Brižljivo ga čuvaju od masovnog turizma, pa Kefalonija ostaje jedinstvena i čista u svojim krajolicima i  tradiciji. Kefalonija će vas očarati u trenutku kad stupite nogom na nju. Kako je nezaustavljiva želja tjerala Odiseja da sa susjednog otoka Itake otplovi u široki svijet, tako ćete i vi željeti upoznati taj tajnoviti i brdoviti otok obdaren zelenom vegetacijom.


BUCKET LIST

  • Plovite poput Odiseja do Itake
  • Doživite čaroliju podzemnog jezera Melissani
  • Spektar tirkiznih boja na plaži Myrtos
  • Uživajte u zalasku sunca u Asosu
  • Zaplešite sirtaki na seoskoj zabavi “Panagiri”
  • Nazdravite lokalnim vinom Robola

OTKRIVAMO LJETOVALIŠTA

Argostoli je prijestolnica otoka s tipično jonskom strukturom gradskog središta – glavnim trgom, koji kao srce mjesta određuje noćni  i  dnevni ritam života stanovnika i putnika namjernika. To je živahna lučica, koja nudi sve što si moderan turist može poželjeti.

Lassi je najveće i vrlo popularno turističko mjesto, gdje su najljepše plaže na otoku: Gradakia, Kalamia i poznate pješčane plaže Makris i Platis Yialos – pravi raj za sve koji žele uživati u kri- stalno čistom moru i ponudi različitih vodenih sportova. Za prijatnih ljetnih večeri možete poći u šetnju po tom živahnom kraju s brojnim trgovinicama, barovima i odličnim tavernama, u kojima ponekad prirede i grčku večer s tradicionalnim kefalonskim plesom balosom. Udaljenost od zračne luke je 11 km.

Skala je najveće ljetovalište na južnom dijelu otoka i ponosi se najduljom i prelijepom pješčanom plažom, okruženom zelenim pinijama i borovima. Uzduž obale toga prijatnog turističkog naselja su mnoge taverne, barovi, restorani i trgovinice, a svoje sportske sposobnosti možete iskušati na plaži, koja nudi bezbroj mogućnosti za zabavu i sport. U blizini ljetovališta možete razgledati i nešto arheoloških ostataka iz antike, ostatke rimske vile na plaži Kaminia (oko 6 km), a uz malo sreće ugledati ćete i kornjače Caretta caretta. Udaljenost od zračne luke je 37 km.

Lixouri - Paliki je poluotok na zapadnoj strani, preko puta ljetovališta Lassi i gradića Argostoli. Argostolski zaljev povezuje ga sa susjednom obalom, a isto tako je dobra povezanost trajektom (u ljetnim mjesecima vozi svakih 30 minuta). Glavno mjesto poluotoka, Lixouri, je drugo najveće mjesto na otoku s prijatnim trgom na kojemu su brojne trgovinice, barovi i odlične taverne. Jedna od najvećih  atrakcija je popularna duga pješčana plaža Xi smeđeg pijeska i glina, prirodnog lječilišta gdje se možete opustiti i pomladiti. Udaljenost od zračne luke je 46 km.


IZLETI KOJI ĆE OBOGATITI VAŠ ODMOR

ITAKA: ODISEJEVIM PUTEM!
Itaka je drugi najmanje naseljen otočić u Jonskom moru, pretežno je stjenovit i brdovit, iako prepleten plodnim dolinama maslina, vinogradima i voćnjacima. Život na otoku inspiriran je grčkom mitologijom i junakom Odisejem. Pozivamo vas da upoznate njegovu domovinu i prepustite se pustolovini. Provest ćemo se oko otoka, koji mami svojim slikovitim pejzažom, mogućnost kupanja na plaži, razgledat ćemo iznimno lijepo i autohtono glavno mjesto Vathi te manje seoce Kioni, na plovidbi ćemo uživati u krasnim pogledima na zaljeve Frikes, Polis i Afales. Nakon obilaska lijepe i autentične Odisejeve domovine, razumjet ćete njegovu vječnu čežnju za povratak u rodnu Itaku.

Informativna cijena: 50€

IZLET PO OTOKU: Fiscardo island tour
Izlet do najsjevernije točke otoka započet ćete vožnjom fascinantnom prirodom doline Omal, najplodnijim dijelom otoka i domom najtipičnijeg vina Robole. Posjetit ćete podzemni svijet špilje Drogarati i bajkovito šesto najljepše jezero na svijetu, Melissani. Put ćete nastaviti mimo prekrasne plaže Myrtos, sve do srednjovjekovnog mjesta Assos, gdje ćete u jednom od restorana uživati u svježim morskim specijalitetima. Slijedi kavica u Fiscardu, gdje ćete prošetati ulicama s jedinstvenom venecijanskom arhitekturom iz 18. i 19. stoljeća. Cjelodnevni izlet završit ćete pogledom na petu najljepšu plažu na Mediteranu i biser Kefalonije, Myrtos.

Informativna cijena: 35€

IZLET PO OTOKU: Kefalonia adventure
Kefalonski izlet započet ćete posjetom dvorcu Agios Georgios, gdje se nalazi i memorijalna ploča slovenskim vojnicima palima na Kefaloniji u Drugom svjetskom ratu. Put ćete nastaviti u vinariju Robola, najveću na otoku, gdje ćete kušati tipična kefalonska vina i krenuti u crkvu Svetog Gerasimosa, najvažnije crkveno središte Kefalonije. Nakon odmora obići ćete i kefalonski podzemni svijet, nakratko i špilju Drogarati te podzemno jezero Melissani, koje blješti jarko modrim nijansama i smatra se jednom od glavnih znamenitosti otoka. Put ćete nastaviti prema ribarskom selu Agiji Efimiji, gdje ćete se zaustaviti na grčkom ručku u ljupkom selu i izlet završiti iznad znamenite plaže Myrtos, koja vas jednostavno zove da te trenutke ovjekovječite svojim fotoaparatom.

Informativna cijena: 35€

IZLET BRODIĆEM NA LEFKAS, MEGANISSI I SCORPIOS
Život na otoku Lefkas do današnjeg dana, nije se puno promijenio – još je uvijek isprepleten mitovima i pričama o životu i smrti, koje su oblikovale sudbinu bogate povijesti. Tu su također našli svoje mjesto mnogi junaci iz grčke mitologije. Planinsko stjenovit krajolik oduševit će vas svojim raznolikim krajolicima, borovom šumom na višim nadmorskim visinama, te nasadima maslina i agrumima u nizinskom svijetu. Plovidba mimo otoka Meganissi, prikazat će vam da se tu život davno zaustavio. Na južnoj obali Meganissija, brodom ćemo se zaputiti prema morskoj špilji Papanikolis, gdje ćete nešto naučiti o grčkoj podmornici, koja se tu skrivala u vrijeme Drugog svjetskog rata. Tijekom plovidbe će nam se prikazati prekrasan pogled na grčko kopno, otok Scorpios, Lefkas i njegov arhipelag. Vrhunac izleta je vožnja do otoka Scorpios, nekoć u vlasništvu obitelji Onassis, gdje ćete zaplivati u kristalno čistom moru.

Informativna cijena: 50€