Zašto volim skijanje? 5 razloga iz osobnog iskustva rekreativne skijašice

Odat ću vam tajnu. Mrzim hladnoću. Od pomisli na temperaturne minuse se ježim, a kad prođe ljetna sezona grozim se nadolazećih 6 mjeseci smrzotinedogroba. Zimogrozna sam, jesam, to znaju svi moji prijatelji. I prijatelji mojih prijatelja znaju jer im ovi prepričavaju koliko kod mene u stanu zna biti vruće.
Obožavam tople proljetne i ljetne mjesece. S buđenjem prirode, budi se i moj istraživački duh koji stalno mora negdje ići, boraviti vani, u prirodi, na moru, negdje. S prvim cvrkutom ptica, cvrkućem od sreće i ja. Rosa, sunce sja, bla bla bla. You get the point. I onda dođe pitanje:

„Zašto ne probaš skijanje?“
„Fuj! Nije to za mene. Hladno, smrzavanje na planini, navlačenje skafandera. Ne, hvala!“
„Zabavno je.“
„Ma gdje vidiš zabavu u tome da ideš gore, dolje, gore, dolje i tako cijeli dan? Na hladnoći? Bezveze.“
„Ajde probaj!“
„Nema šanse.“
Par dana poslije eto mene na skijama.
SKijanje sljeme chili tours
Nije smješno. :D
Uglavnom, nabavila sam opremu i otišla uvjeriti sebe i sve ostale koliko je to „slavno“ skijanje dosadno. Što se dogodilo? Zaljubila sam se. Zaljubila sam se u snježne padine, u sunce koje te na vrhu planine grije, u prekrasne panoramske poglede na okolne vrhove, klance i gradove u dolinama. Ja, koja sam mislila da neću nikada, ali nikada skijati (pozdrav ekipi sa sanjkanja na Cmroku). I eto me u Francuskoj na 2250m nadmorske visine, s pancama na nogama i skijaškim štapovima u rukama. Nataknem skije i op, op, op, op….

Da, to sam ja. Treći dan skijanja. IKAD! Morate priznati, uopće ne izgleda loše. Istina, uzela sam si 2 dana skijanja na Sljemenu prije francuskog pothvata, ali realno, koliko se na Sljemenu može naučiti?! Uz konstantne gužve gdje te netko vječno trka, gura, požuruje i prije svega plaši svojom brzinom kretanja dok si ti još nestabilan na nogama, aka skijama.
Da skratim priču… Skijanje za početnike na velikim, pravim skijalištima je nešto najbolje što vam se može dogoditi. Evo vam samo par razloga:

  1. Postoje kvalitetne ski škole na hrvatskom jeziku u Austriji, Italiji i Francuskoj, i to na vrhunskim skijaškim stazama.
  2. Možete pronaći neku prekrasnu nezahtjevnu stazu koja je većinom dana prazna gdje ćete vježbati skijanje, a ne da vas netko stalno gura i požuruje.
  3. Isprobat ćete svoje naučene skijaške sposobnosti na stazama raznih težina, jer ih ima stvarno puno.
  4. Kada ste već platili i došli na skijanje, ma ako se nećeš popeti na taj vrh i spustiti se. E, pa hoćeš!!! Izazovno je. A kad se vratiš doma, naravno da ćeš se hvalit.
  5. Skijanje je SVE.
Kaže ona koja je živjela za ljeto, more i sunce. Volim ja i dalje naše more i sunce. Jako. Ali, sada se imam čemu veseliti kada prođe ljetna sezona. I veselim se jako, jako. Danas to više nisu skijaški aranžmani od nekoliko tisuća kuna. Može se otići i za manje od 2000kn. S prijevozom, smještajem i ski kartama za tjedan dana. Ludnica!
Usput, pozdravljam najboljeg ski instruktora na svijetu i stavljam par naših fotki.
Chili tours - skijanje u Francuskoj
Helena i Ivan - skijanje Chili tours
Da zaključim… Skijanje nije za svakoga. Ali ako imalo misliš da bi za tebe moglo biti, ne dvoji više ni sekunde. Rezerviraj, kreni, nećeš požaliti.


Vidi skijaške aranžmane za sezonu 2016/2017


Helena iz Chili toursa

Povezani članci

01
Kako sam doživjela Egipat na girls only putovanju! - piše nam Milena

Kako sam doživjela Egipat na girls only putovanju! - piše nam Milena

Potvrđeno je, a ja sam živi primjer da putovanja čine čuda za naše psihičko zdravlje i osjećaj sreće. Istraživanja su dokazala da je za ljudski wellbeing ponekad zaista potr...

02
Zbogom klasičnom krstarenju!

Zbogom klasičnom krstarenju!

Stigao je MedallionClass® na Princess cruises - nova era krstarenja! Za inovativno iskustvo na kruzeru Discovery Princess zaslužan je medaljon odnosno MedallionClass® koji...

03
Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Svi mi težimo za savršenim odmorom i tražimo za sebe baš ono što bi nam najbolje odgovaralo kako cjenovno tako i za dušu. Zato imamo par smjernica o tom...

04
Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Kod kupnje aviokarata Vaša će Vam turistička agencija osigurati vezane letove. Što znači vezani let? To znači da prilikom presjedanja zrakoplova (bilo to jedno, dva i...