Skijalište koje vas sigurno neće razočarati - francuski Risoul

Ne samo da ćete uživati u ogromnom izboru skijaških staza nego ćete se i dobro zabaviti, ali i proći puno povoljnije od drugih francuskih skijališta iste veličine. Zašto odabrati Risoul? Evo nekoliko razloga:
  • sunce, sunce i opet sunce! Vrlo ugodna temperatura i prekrasno vrijeme 
  • toliko puno različitih staza da ćete svih 7 dana stalno otkrivate neke nove
  • puno kafića i restorana po cijelom skijalištu
  • nema čekanja na sjedežnicama
  • vrlo povoljni aranžmani u terminu hrvatskog tjedna
O SKIJALIŠTU
Risoul, zajedno sa svojim sestrinskim skijalištem Vars, omogućuje preko 180km skijaških staza u sklopu područja nazvanog La Foret Blanche. Kupljenim ski passom može se obilaziti ski staze i Risoula i Varsa bez ikakvog ograničenja, a čine ih preko 100 staza za sve vrste skijaša – i početnike i profesionalce.
Unatoč južnim Alpama, idealna suha klima s temperaturama oko nule čuva kvalitetu snijega, dok je vrijeme većinu dana u godini sunčano i vedro. Iz samog Risoula kreće nekoliko sjedežnica od kojih svaka vodi do svojeg vrha. Dobar raspored mnogobrojnih sjedežnica i vučnica (preko 50) po čitavom skijalištu odvest će vas na još neotkrivena mjesta i vrhove s kojih ćete se prekrasnim stazama spuštati u različite doline. Sjedežnice se otvaraju u 9 ujutro i rade do minimalno 16 i 30 sati poslijepodne, a čekanja u redovima nema.
Cijelo skijalište prepuno je kafića i restorana s ležaljkama gdje se možete odmoriti na suncu. Glavni i najviši vrh skijališta, Pic de Chabrieres, nalazi se na 2750m nadmorske visine odakle puca prekrasan 360o panoramski pogled na cijelo područje. Nemojte propustiti spustiti se s vrha crvenom stazom Mur de Chabrieres koja svojom širinom i idealnim nagibom omogućuje dovoljnu brzinu za iskusne, ali i jednostavnost za one malo manje iskusne, te stazom Col sons nom koja će vam, za razliku od Mur de Chabrieres, omogućiti potpuno nove doživljaje u mirnom krajoliku među snježnim planinama.
Od plavih staza koje će vam pružiti užitak dugotrajne vožnje na skijama su Combe de la Mayt, Saluces i definitivno Les Heureux koja vodi u Vars. Za kreativne skijaše i boardere tu je i snowpark s nekoliko zahtjevnih staza i različitih skakaonica. Od ostalih aktivnosti možete isprobati skidoo, skishoeing, quadove i druge zanimljivosti. Ovo je i idealno skijalište za roditelje s djecom budući da na dnu skijališta Risoul ima svojevrstan vrtić za djecu i organiziranu školu skijanja.
O MJESTU
Risoul je smješten na 1850m nadmorske visine. Kompleks apartmanskih zgrada nalazi se od 50 do 100 metara od samog skijališta. Budući da je mjesto brdovito, preporučamo spuštanje po zelenoj stazi Chardons koja kroz tunel vodi u srce apartmanskog naselja. Na taj način možete izbjeći nepotrebno hodanje po naselju. Risoul je gotovo jedan mali gradić s mnogo trgovina, pekarnica, suvenirnica, ski trgovina sa svom opremom te kafića i restorana. Također u mjestu ima i bazen za opuštanje nakon cjelodnevnog skijanja. 
SAVJETI I PREPORUKE
  • Budući da je Francuska relativno skupa zemlja, osobito na skijalištima, preporučamo veliku kupovinu namirnica i hrane u gradu Briancon nedaleko od Risoula.
  • Ako ste ljubitelji kave, odmah vas upozoravamo da ćete se jako razočarati. U većini kafića na skijalištu kava, bila velika ili mala, s mlijekom ili bez, ne valja i još uz to je skupa. Zato preporučamo restoran L'avalanche u dnu skijališta u samom Risoulu gdje se može popiti prilično dobra kava uz odličan pommes frites.
  • Pekarnica kraj trgovine Spar uglavnom kasni s jutarnjim otvaranjem koje je predviđeno za 7 i 30. Trgovina Spar radi od 8 i 30 ujutro.
  • Prema našem mišljenju, iako je teško izdvojiti neku od staza, najljepši predio skijališta je vrh L'Homme de Pierre gdje su sve crvene i plave staze prekrasne, dugačke i najčešće prazne.

Chili tours

Skijanje u Risoulu/Varsu u terminu Nove godine

Povezani članci

01
Zbogom klasičnom krstarenju!

Zbogom klasičnom krstarenju!

Stigao je MedallionClass® na Princess cruises - nova era krstarenja! Za inovativno iskustvo na kruzeru Discovery Princess zaslužan je medaljon odnosno MedallionClass® koji...

02
Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Svi mi težimo za savršenim odmorom i tražimo za sebe baš ono što bi nam najbolje odgovaralo kako cjenovno tako i za dušu. Zato imamo par smjernica o tom...

03
Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Kod kupnje aviokarata Vaša će Vam turistička agencija osigurati vezane letove. Što znači vezani let? To znači da prilikom presjedanja zrakoplova (bilo to jedno, dva i...

04
3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

Preuranjeni povratak s godišnjeg odmora zbog promjene satnice letova, slijetanje u zračnu luku koja nije primarno bila ugovorena, nemogućnost ulaska u hotel pri dolasku na d...