Kada je najbolje vrijeme za putovanje u daleke egzotične destinacije?

Naša Zemlja je tako lijepo napravljena da u svako godišnje doba možete otići u neke toplije krajeve. Često nas putnici pitaju kada je najbolje vrijeme za posjetiti određenu destinaciju pa smo odlučili posvetiti ovaj blog post najatraktivnijim dalekim destinacijama o kojima nas najčešće pitate. Svi znamo da nije poželjno da vas od 7 dana putovanja 6 dana pere kiša, no na takve situacije se ne može utjecati. Ono što možemo je dati savjet kada je idealno vrijeme za posjet određenoj destinaciji i kada je u svakoj od njih kišna sezona.

Sejšeli putovanje

SEJŠELI

Iako su aktualni kroz cijelu godinu i službeno je većina otoka izvan ciklonskog pojasa, treba znati da je ovo destinacija u kojoj možda najčešće padne kiša/pljusak. Tako da se ne iznenadite ukoliko doživite pokoji pljusak i usred suhe sezone.Temperatura je tijekom cijele godine ugodna za kupanje. Najviše kiše padne tijekom zimskih mjeseci (prosinac, siječanj i veljača), a najmanje tijekom srpnja i kolovoza. Srpanj i kolovoz su top sezona na Sejšelima i tada su i cijene hotela najviše. Najbolje vrijeme za posjet je svibanj i lipanj kada cijene još nisu na najvišem nivou te rujan i listopad.

UKRATKO:

 • najviše kiše: prosinac, siječanj, veljača

 • top sezona: srpanj, kolovoz

 • najbolje za posjet: od travnja do kraja listopada

 • najviše cijene: srpanj, kolovoz i novogodišnji praznici

Putovanje na Sejšele

Putovanje Sejšeli i Dubai

Maldivi putovanje

MALDIVI

Za razliku od Sejšela, Maldivi su upravo suprotno. Oni će nas počasiti najljepšim sunčanim i suhim vremenom tijekom zimskih mjeseci. Idealno vrijeme za posjet je od prosinca do kraja ožujka. Zbog nižih cijena, putnici nam se često odlučuju za Maldive tijekom ljetnih mjeseci. U pravilu im i tada rijetko padne kiša, ali ako i padne, nakon toga brzo zasja sunce.

UKRATKO:

 • najviše kiše: od svibnja do kraja listopada

 • top sezona: prosinac i siječanj

 • najbolje za posjet: od studenog do kraja ožujka

 • najviše cijene: prosinac i siječanj, a osobito novogodišnji praznici

Putovanje na Maldive

Zanzibar putovanje

ZANZIBAR

Zanzibar nam je tipična ljetna destinacija. S obzirom na vrijeme godišnjeg odmora u Hrvatskoj tijekom srpnja i kolovoza, putnici najčešće odabiru Zanzibar za svoju ljetnu destinaciju. Tada je ujedno i najbolje vrijeme za posjet. Duge kiše traju od ožujka do kraja svibnja dok kraći pljuskovi obuhvaćaju razdoblje od početka studenog do kraja prosinca. Svi ostali mjeseci idealni su za posjet Zanzibaru.

UKRATKO:

 • najviše kiše: ožujak, travanj, svibanj (duge kiše), te studeni i prosinac (kraći pljuskovi)

 • top sezona: srpanj i kolovoz te siječanj i veljača

 • najbolje za posjet: od lipnja do listopada te od siječnja do kraja veljače

 • najviše cijene: od kraja srpnja do kraja kolovoza te za novogodišnje praznike

Putovanje na Zanzibar

Grupno putovanje - Tanzanija, Safari i Zanzibar 10 dana

Bali putovanje

BALI

Unatoč činjenici da je na Baliju ljeto top sezona, mnogi se odlučuju putovati u zimskim mjesecima. Oblačno vrijeme i pljusak češći su tijekom zime, ali nije rijetka pojava niti ljeti. Zato Bali i obiluje takvim prekrasnim zelenim šumama. Od svih dalekih destinacija, na Baliju će cijene hotela biti najniže međutim aviokarta je ta koja će znatno dići cijenu aranžmana. Za Bali se trebate pripremiti i na znatno duži let nego do npr. Maldiva ili Sejšela. Budući da ju svrstavamo u aktivnu destinaciju, a ne onu gdje ćete samo ležati na plaži, nije od presudne važnosti imati svaki dan sunce i mirno more.

UKRATKO:

 • najviše kiše: od sredine studenog do kraja ožujka

 • top sezona: srpanj i kolovoz, uskršnji, božićni i novogodišnji praznici

 • najbolje za posjet: od početka travnja do kraja rujna

 • najviše cijene: srpanj, kolovoz i novogodišnji praznici

Putovanje na Bali

Dubai putovanje

DUBAI

Za razliku od svih prethodnih destinacija, Dubai se jedini ne suočava s kišnom sezonom nego s pustinjskim vrućinama. Velike vrućine kreću od kraja svibnja pa do kraja rujna. Tijekom srpnja i kolovoza temperatura zna biti i preko 50°C, a vlažnost zraka jako visoka što još pogoršava situaciju. Već početkom listopada temperature počinju opadati i od tada pa sve do kraja travnja je idealno vrijeme za posjet.

UKRATKO:

 • najviše temperature: od početka lipnja do kraja rujna

 • top sezona: prosinac i siječanj

 • najbolje za posjet: od listopada do kraja travnja

 • najviše cijene: prosinac i siječanj, a osobito novogodišnji praznici

Dubai grupno putovanje - Nova godina

Dubai grupno putovanje - zimski praznici

Dubai grupno putovanje - polasci u listopadu

Dominikanska republika putovanje

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Dominikanska Republika i zapravo cijeli Karibi su idealni za posjet u zimskim mjesecima. Preporučamo od početka prosinca do kraja travnja. Osim kišnih mjeseci, ovdje treba pripaziti i na sezonu uragana koja je najčešće tijekom kolovoza, rujna i listopada. Imajte na umu da zbog više sile kao što su vremenski uvjeti, povrat novca za aranžmane nije moguće dobiti. Stoga je potrebno unaprijed se informirati i smanjiti mogućnost takvih nepredvidivih situacija. Uragani nisu aktualni svake godine, no svakako valja izbjegavati rujan i listopad radi potencijalnih jakih vjetrova i tropskih oluja.

UKRATKO:

 • najviše kiše: od lipnja do studenog

 • top sezona: od prosinca do kraja veljače

 • najbolje za posjet: od prosinca do kraja travnja

 • najviše cijene: prosinac i siječanj, a osobito novogodišnji praznici

Putovanje u Dominikansku Republiku

Tajland putovanje

TAJLAND

Slično kao i Dominikanska Republika, najbolje vrijeme za posjet je od prosinca do kraja travnja. Tajland se proteže na velikom području pa i klima i vremenski uvjeti variraju ovisno o godini i regiji. Ukoliko se odlučite za kombinaciju Bangkoka i nekih otoka, najbolje vrijeme za posjet je od prosinca do kraja veljače. Tajland se također suočava s velikim olujama ovdje nazvanim monsunima i u to vrijeme znaju biti jako velike poplave. Stoga izbjegavajte rujan i listopad.

UKRATKO:

 • najviše kiše: od lipnja do kraja listopada

 • top sezona: od prosinca do veljače

 • najbolje za posjet: od studenog do kraja travnja

 • najviše cijene: prosinac i siječanj, a osobito novogodišnji praznici

Tajland grupno putovanje - Nova godina

Tajland grupno putovanje - Bangkok i Krabi

Tajland grupno putovanje - Bangkok i odmor u Hua Hin-u

Mauricijus putovanje

MAURICIJUS

Mauricijus ima vrlo slične vremenske uvjete kao i Sejšeli. Najviše kiše padne tijekom siječnja i veljače dok je top sezona i najbolje vrijeme za posjet tijekom ljetnih mjeseci. Na Mauricijusu možete uživati isključivo u nekom od hotela, a možete imati i aktivan odmor budući da je destinacija namjenjena za oba tipa putnika. Tijekom zimskih mjeseci znaju puhati jaki vjetrovi pa ukoliko tada odlučite putovati na Mauricijus izbjegavajte istočnu obalu.

UKRATKO:

 • najviše kiše: siječanj i veljača

 • top sezona: srpanj i kolovoz

 • najbolje za posjet: od svibnja do kraja listopada

 • najviše cijene: srpanj i kolovoz te novogodišnji praznici

Putovanje na Mauricijus

Da sumiramo, u tablici smo prikazali najbolje vrijeme za posjet navedenim destiancijama:

TIJEKOM LJETNIH MJESECI TIJEKOM ZIMSKIH MJESECI
Sejšeli Maldivi
Bali Tajland
Mauricijus Dominikanska Republika
Zanzibar Zanzibar
Dubai
Karibi

Naravno, pred i postsezona u svakoj od ovih destinacija znači i niže cijene. Kod svih destinacija, najskuplje ćete proći za Novu godinu, pa ukoliko planirate posjet nekoj od ovih destinacija tijekom novogodišnjih praznika ili pak u njihovoj top sezoni, savjetujemo rezervaciju aranžmana i do nekoliko mjeseci prije početka putovanja.

Povezani članci

01
Zbogom klasičnom krstarenju!

Zbogom klasičnom krstarenju!

Stigao je MedallionClass® na Princess cruises - nova era krstarenja! Za inovativno iskustvo na kruzeru Discovery Princess zaslužan je medaljon odnosno MedallionClass® koji...

02
Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Svi mi težimo za savršenim odmorom i tražimo za sebe baš ono što bi nam najbolje odgovaralo kako cjenovno tako i za dušu. Zato imamo par smjernica o tom...

03
Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Kod kupnje aviokarata Vaša će Vam turistička agencija osigurati vezane letove. Što znači vezani let? To znači da prilikom presjedanja zrakoplova (bilo to jedno, dva i...

04
3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

Preuranjeni povratak s godišnjeg odmora zbog promjene satnice letova, slijetanje u zračnu luku koja nije primarno bila ugovorena, nemogućnost ulaska u hotel pri dolasku na d...