5 razloga zašto se FIRST MINUTE isplati

  1. Veći izbor hotela

Do 30.04. najčešće još ima mjesta u hotelima. Ali, treba imati na umu da iste hotele popunjavaju ne samo gosti iz Hrvatske nego iz čitavog svijeta. Naravno, bolji hoteli se uvijek popune prvi. First minute popust najčešće je veći u boljim/skupljim hotelima tako da oni koji planiraju na, recimo, medeni mjesec, ili općenito u bolji hotel/resort, first minute se svakako isplati jer možete uštedjeti i preko 1000kn.

  1. Veći izbor soba u hotelima

Osim hotela, po first minute cijeni možete odabrati i sobu koju želite. Svi hoteli imaju bolje i malo manje bolje sobe. Većina nas mašta o jedinstvenom pogledu na suncem obasjano more odakle dopire miris soli nošen laganim povjetarcem. Soba ima razno raznih. Od onih na prvom ili petom katu (što je kat viši, bolji je i pogled), do onih s balkonom/terasom, pa recimo standardne i superior sobe, pa one s privatnim jacuzzijem ili čak bazenom, sobe s pogledom na more, sobe s pogledom na park ili čak s pogledom na bazen. Prema tome, doživite pravu ljepotu ljetovanja i odaberite onu sobu koja će zadovoljiti sve vaše želje. Koja će to biti soba, izbor je na Vama. Ali, imajte na umu da najbolje sobe uvijek „planu“ prve. Razlika u cijeni između, primjerice, standardne sobe s pogledom na park i standardne sobe s pogledom na more je cca 200-300kn po osobi. To se svakako isplati za potpuni doživljaj. No, nemojte očekivati da ćete u zadnji tren dobiti baš ono što želite. Ako ipak iz određenih razloga morate čekati par tjedana prije polaska, svakako ćete morati smanjiti kriterije. Ukoliko planirate ljetovanje na grčkim otocima i pitanje je vremena kada ćete početi planirati put, toplo preporučamo da se što prije „bacite na posao“.  

  1. Platite samo 30% rezervacije

Kako biste ostvarili odlične first minute popuste, ne morate „iskeširati“ čitavi iznos. Dovoljno je uplatiti 30% akontacije i Vaša mjesta s odabranim hotelom i sobom su rezervirana. Ostatak ćete platiti 3 tjedna prije putovanja ili u bilo kojem trenutku ranije kada Vama to odgovara. Na primjer, ako je cijena aranžmana 5000kn, rezervaciju ćete platiti 1500kn, a ostatak od 3500kn možete platiti 3 tjedna prije putovanja.

  1. Obročna otplata prije putovanja

Naravno, Vaše putovanje možete platiti i na rate. Puno je slučajeva plaćanja karticama na rate neposredno prije putovanja. To znači da Vam nije preostalo puno hotela na izbor, budući da su slobodni kapaciteti drastično smanjeni, a kada i odaberete neku prosječnu opciju s kojom ćete biti zadovoljni, Vaše putovanje ćete otplaćivati još mjesecima nakon povratka s putovanja. To može biti ok za kupovinu nekog dugotrajnijeg proizvoda, tipa perilice za rublje, koju ćete i dalje koristiti mjesecima dok traje i otplata, ali za putovanje koje je već prošlo nerado se daje novac. Zašto onda ne biste plaćali rate prije putovanja, pa kada se s putovanja vratite, ne morate više razmišljati o daljnjim troškovima. 4-5 rata prije putovanja zvuči odlično!

  1. Charteri – osigurajte si mjesto u avionu

Najveća greška putnika je što ne razmišljaju o ograničenim kapacitetima aviona. Čak i kada još ima raspoloživih soba u hotelima, avion je taj koji će spriječiti Vaš odlazak na željeni otok ukoliko na vrijeme ne rezervirate svoje mjesto. Odluka o putovanju nije nešto što se donosi u 10-ak minuta. Treba proučiti hotele, otoke, isplativost ponude, odabrati termin i sve ostalo što iziskuje dosta vremena. Nažalost, prečesto se u praksi događa, čemu smo i sami svjedočili x puta, da se u zadnji tren razmišlja o putovanju, zbog čega se ostaje bez mjesta u zrakoplovu. Napomenimo ovdje da isti charter let popunjava više agencija (čak iz više zemalja) tako da se zadnjih nekoliko mjesta praktički može popuniti u nekoliko minuta. Je li Vam to dovoljno za donijeti odluku o putovanju?

I ne samo to. Ljeto uvijek nekako prije dođe kada željno iščekujemo početak našeg putovanja. Rezervirajte svoje putovanja sada i imajte se čemu veseliti!

Chili tours

Povezani članci

01
Zbogom klasičnom krstarenju!

Zbogom klasičnom krstarenju!

Stigao je MedallionClass® na Princess cruises - nova era krstarenja! Za inovativno iskustvo na kruzeru Discovery Princess zaslužan je medaljon odnosno MedallionClass® koji...

02
Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Kada je najbolje rezervirati ljetni odmor?

Svi mi težimo za savršenim odmorom i tražimo za sebe baš ono što bi nam najbolje odgovaralo kako cjenovno tako i za dušu. Zato imamo par smjernica o tom...

03
Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Zakasnili ste na vezani let prilikom presjedanja - što sada?

Kod kupnje aviokarata Vaša će Vam turistička agencija osigurati vezane letove. Što znači vezani let? To znači da prilikom presjedanja zrakoplova (bilo to jedno, dva i...

04
3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

3 nepoželjne situacije kojih morate biti svjesni prije putovanja

Preuranjeni povratak s godišnjeg odmora zbog promjene satnice letova, slijetanje u zračnu luku koja nije primarno bila ugovorena, nemogućnost ulaska u hotel pri dolasku na d...