Panama i Kolumbija Nova godina

Općenito

PANAMA – MEDELLIN (KOLUMBIJA) – GUATAPE I STIJENA PEÑOL – CARTAGENA – ISLAS ROSARIO – BOGOTA – ZIPAQUIRA

TERMIN PUTOVANJA:

 • 28.12.-13.01.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 17 dana
 • Usluga: noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.390 € (18.007 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Uključeni unutarnji letovi: Panama – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
 • Smještaj u hotelima 4* s uključenim doručkom
 • Pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Program putovanja

1. dan (28.12.) Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish Airlines u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Transfer do hotela nedaleko zračne luke. Noćenje.

2. dan (29.12.) Istanbul – Panama

Nakon doručka, transfer do aerodroma, prijava na let za Panamu s polaskomu 14.00h. Obroci tijekom leta. Dolazak u Panamu je predviđen u 20.15h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

3. dan (30.12.) Panama City

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Panama City je živ, kozmopolitski grad, glavni grad Republike Paname. Posjet ćemo započeti Starom Panamom gdje se nalaze monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada koji je na osnovao Pedro Arias de Avila 1519. godine kao prvo europsko naselje na pacifičkoj obali Amerike. Panama je bila jedno od glavnih postaja trgovačkih puteva u povijesti američkog kontinenta, kroz koje je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike za Španjolsku. Nastavljamo kroz povijesno središte modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje se nalazi mješavina arhitektonskih stilova, a oko 800 građevina odražava razne kulturne utjecaje: španjolske, karipske, francuske i kolonijalne. Naš obilazak završavamo s posjetom čuvcenom Panamskom kanalu, žili kucavici pomorskog svijeta, prolazu koji je spojio dva oceana, čija je gradnja bila daleko najveći poduhvat tog vremena, a i danas se smatra jednim od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (31.12.) Panama City – Embera Village

Nakond doručka predlažemo izlet u Embera Village. Put nas vodi duboko u džunglu gdje ćemo kanuima doći do sela ovog domorodačkog stanovništa. Otkriti ćemo o kulturi štovanja predaka, načinu života domorodačkih naroda s ovih područja, te isprobati lokalne specijalitete. Povratak u Panamu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Pripreme za doček Nove Godine. Zabava.

5. dan (01.01.) Panama – Medellin (Kolumbija)

Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke, prijava na let za Medellin. Po dolasku u Medellin, nakon obavljenih graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela u Medellinu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do ulice u kojoj se nalaze brojni barovi i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (02.01.) Medellin city tura i Communa 13

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Feranada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim preformansima. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (03.01.) Medellin – Guatape i stijena Peñol

Nakon doručka predlažemo obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih živim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Vožnja brodom po jezeru. Povratak u Medellin u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan (04.01.) Medellin – Coffe tura

Nakon doručka predlažemo (fakulativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje

9. dan (05.01.) Medellin – Cartagena

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela u predjelu Bocagrande. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili istraživanje ovog najmodernijeg dijela Cartagene. Noćenje.

10. dan (06.01.) Cartagena

Poslije doručka predlažemo obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533 godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Vidjeti ćemo utvrdu San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do najviše točke grada, odakle puca prekrasan pogled. A za kraj ostavljamo posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o povijesti grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan (07.01.) Cartagena. – Islas Rosario

Nakon doručka predlažemo posjet popularnom izletištu Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, i predstavlja podvodni Nacionalni park koji je osnovan kako bi kako bi zaštitio koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vožnja brodom iz Cartagene do jednog od otoka arhipelaga, dolaskom na otok imat ćete slobodno vrijeme za kupanje i opuštanje u beach baru, mogućnost ronjenja, vožnju kajacima ili posjetiti akvariju . Izlet uključuje i ručak. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12  dan. (08.01.) Cartagena

Nakon doručka slobodno vrijem za vlastito istraživanje prekrasne Cartagene. Preporučamo kupanje na pješčanim plažama ili šetnju kroz povijesni dio grada koji vrvi malim galerijama, restoranima i barovima. Noćenje.

13. dan (09.01.) Cartagena – Bogota

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Bogotu. Po dolasku transfer do hotela. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do predjela gdje se nalaze brojno restorani, barovi i shopping centri.Povratak u hotel. Noćenje.

14. dan (10.01.) Bogota City tura

Nakon doručka predlažemo razgled Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Vidjeti ćemo najstariju knjižnicu Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata. Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

15. dan (11.01.) Bogota – Zipaquira

Nakon doručka predlažemo odlazak do grada Zipaquira. Na jeziku chibcha to znači “grad naših očeva”. Prije dolaska kolonizatora sol je bila najveći izvor prihoda za lokalno stanovništvo, a tzv “slani kolačići” bili su valuta toga vremena. U podzemlju je nekadašnjeg rudnika je napravljena tzv “slana katedrala” i to na dubini od 180m. Katedrala je arhitektonsko čudo, izgrađeno u špiljama i tunelima koje su ostavili rudari, koji su prije više stoljeća izvlačili milijune tona kamene soli, a danas tokom nedjeljne mise katedralu posjeti nekoliko tisuća ljudi. Nakon obilaska katedrale slijedi posjet kolonijalnom gradići Zipaquira. Slobodno vrijeme. Povratak u Bogotu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

16. dan (12.01.) Bogota – Istanbul

Nakon doručka slobodno vrijeme, odjava iz hotela oko podneva, te trasfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 16.50h. Noćni let s jednim tehničkim stopom. Putnici ne napuštaju zrakoplov. Obroci tijekom leta.

17. dan (13.01.) Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 16.30h po lokalnome vremenu, nastavak leta za Zagreb u 19.00h. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.10h.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
28.12.2023. 13.01.2024. 2.390,00 €
(18007 kn)
Zagreb + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
+ zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionska karta Zagreb – Panama, Bogota – Zagreb
 • unutarnji letovi: Panama – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
 • smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom u Panami i Kolumbiji
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • organizacija putovanja
 • pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 490 EUR (obavezno kod prijave)
 • jednokrevetna soba 710 EUR
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • Panama City tura
 • Embera Village
 • Medellin City tura
 • Guatape i Penol
 • Coffee tura
 • Cartagena City tura
 • Islas Rosario
 • Bogota City tura
 • Zipaquira
  • cijene uskoro!

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.260,00 EUR / Redovna cijena 2.390,00 EUR
  • OBAVEZNA DOPLATA: pristojbe u zračnim lukama: 490 EUR (obavezna doplata kod prijave)

VAŽNE INFORMACIJE:

 • kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno sa 21.05.2023., konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu kada dobijemo potvrde lokalnih agencija.
 • izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
 • za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 022

Povezana putovanja

Dubai Nova godina 2024.
POPUNJENO

Dubai Nova godina 2024.

od 1.749 €
Nova godina Dubai 7 dana
POPUNJENO

Nova godina Dubai 7 dana

od 1.490 €
Nova godina na plažama Tajlanda
POPUNJENO

Nova godina na plažama Tajlanda

od 2.390 €
Nova godina Malezija - Kuala Lumpur i Langkawi
27.12.2023.

Nova godina Malezija - Kuala Lumpur i Langkawi

od 2.890 €
Japan Nova godina 12 dana
26.12.2023.

Japan Nova godina 12 dana

od 2.650 €