Krstarenje Island i Farski otoci autobusom i brodom

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 03.10.-14.10.2024.
 • Prijevoz: Bus Brod
 • Trajanje: 12 dana/11 noćenja
 • Usluga: Prema programu
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.590 € (19.514 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključeni svi izleti, dvokrevetne kabine i večere na brodu
 • jedinstveno putovanje autobusom i brodom do dalekih otoka sjevernih mora

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – PASSAU - WÜRZBURG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau. Biskupski grad je na slikovitom položaju na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu i poznat i po riječnim krstarenjima. Razgled stare povijesne jezgre: gradska vijećnica - stare uske zanatske ulice - hotel Wilder Mann - Wittelsbachov trg i fontana - biskupska rezidencija - katedrala sv. Stjepana bogato ukrašena stropnim slikarijama i najvećim orguljama u Europi. Nastavak puta i posjet Würzburgu, slikovitom gradu na rijeci Majni okruženom vinogradima. Razgled povijesne jezgre: katedrala sv.Kiliana - mostovi na Majni - barokni dio grada. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN WÜRZBURG – GÖTTINGEN - FLENSBURG

Doručak. Vožnju nastavljamo prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem radii odmora. Posjet Göttingenu,jednom od najstarijih sveučilišnih gradova Njemačke. Razgled stare povijesne jezgre: Gradska vijećnica -trg Markt – crkva svete Marije – sveučilište Georga Augusta. Nastavak puta prema sjeveru. Posjetiti ćemo stari kapetanski grad Flensburg koji se nalazi u slikovitom dugačkom fjordu. Šetnja ugodnom pješačkom zonom i povijesnom jezgrom do crkve sv. Marije i uz tipičnu arhitekturu starih kapetanskih kuća. Smještaj u hotel u blizini dansko - njemačke granice. Noćenje.

3. DAN FLENSBURG - HIRTSHALS – BROD

Doručak. Nastavak puta dalje prema danskom poluotoku Jyllandu. Vožnja zelenom unutrašnjošću poluotoka uz pitome danske krajolike uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u luku Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda. Ukrcaj na brod MS Nörröna prijevoznika Smyrill Line (jedini brod koji cijelu godinu plovi sjevernim Atlantikom!) i smještaj u kabine. Naš se autobus ukrcava na brod i izlazi na kopno na Farskim otocima i na Islandu za izlete! Odlazak broda u poslijepodnevnim satima. Info sastanak na brodu u vezi svih informacija o plovidbi i programu putovanja. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi, glazba, kino.... Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. DAN BROD I PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM

Doručak na brodu. Opustite se uz sadržaje koje nudi brod, uživajte u pogledu na Atlantski ocean, koristite brodske wellness ponude, mali bazen, prostorija za fitness, mogućnost korištenja jacuzzija na otvorenoj palubi (ova je usluga uz doplatu). Na brodu je nekoliko restorana i café barova, brodska trgovina i tax free shop, a s panoramske palube na 10. katu broda možete uživati u pogledu na beskrajni Atlantik i sjeverne otoke. Ruta plovidbe vodi nas uz krajnji sjeverni dio Shetlandskih otoka I najsjeverniji dio Velike Britanije. Pratitelj putovanja biti će na raspolaganju na recepciji broda u određeno vrijeme za sva Vaša pitanja. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

5. DAN FARSKI OTOCI IZLET TURA PO OTOCIMA

Doručak na brodu. Dolazak u jutarnjim satima u luku Thorshavn na Farskim otocima (Färöer). Arhipelag od 18 otoka pripada Danskoj, nalaze se na sjevernom Atlantiku i bogati su zelenim pašnjacima s puno ovaca, zanimljivim bazaltnim stijenama i slikovitim ribarskim naseljima. Brod pristaje na otoku Streymoy gdje možemo vidjeti primjere drvenih crkvi i tradicionalne arhitekture 19. stoljeća. Poludnevni izlet autobusom (izlet uključen u cijenu) približiti će Vam divlju ljepotu Farskih otoka izvan glavnog grada Thorshavna: duboke fjordove, ribarske luke, usamljene kamene crkve, nastambe ptica sjevernih otoka na stijenama, svjetionike i bezbrojne zelene pašnjake. Posjet povijesnom mjestu Kirjubour s najstarijom srednjevjekovnom crkvom i ostacima katedrale sv. Magnusa. Vožnja uz obalu otoka Streymoy i prijelaz mostom preko tjesnaca Sundini na otok Eysturoy. Povratak na brod. U poslijepodnevnim satima brod kreće prema Islandu. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

6. DAN ISLAND IZLET SNAGA LEDENJAKA, MJESEČEVI KRAJOLICI I METEORITSKI KRATERI

Doručak na brodu. Dolazak broda na Island u luku Seydisfjördaur, najvažniju luku istočne obale Islanda i nekad središtu trgovine haringama. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet uključen u cijenu) uz najveće prirodne ljepote istočne obale. Ovim dijelom otoka dominira poznati vulkan Vatnajokull. Krajolici impresivne prirode, ledenjaci, neki od najvećih i najbogatijih vodopada Europe i divlje rijeke dominiraju ovim dijelom Islanda. Provesti ćemo planinskim prijevojima uz pogled koji zaustavlja dah i vidjeti utjecaj lave na formiranje krajolika. 11% površine Islanda čine ledenjaci. Island je velik poput Engleske i nalazi se na geografskoj razmeđi Europe i Amerike. Neke od najljepših vikinških saga i legendi nastale su upravo na Islandu. Moguć posjet Detifossu, prvom vodopadu Europe po količini vode. Vodopad je visok 45 metara, širok gotovo stotinu metara, a stvorila ga je rijeka koja izvire iz ledenjaka. Na ovom ćete izletu upoznati divlju snagu prirode Islanda! Povratak na brod uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama uključujući vruće izvore i zanimljive geološke formacije. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

7. DAN ISLAND IZLET ISTOČNI FJORDOVI, ISLANDSKA ŠUMA I JEZERO LAGARFLJOT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda i cjelodnevni izlet prema istočnim fjordovima (uključen u cijenu). Neobični oblici stijena i planina govore o povijesti naše planete Zemlje. Island je otok bogat gejzirima, izvorima vruće vode koji se koriste za grijanje kuća, kao i aktivnim vulkanima. Slikovita mala mjesta istočnih fjordova sa šarenim drvenim kućama govore o pobjedi čovjeka nad silama prirode. Ribarstvo i prerada ribe bila su glavna zanimanja stoljećima na ovom dijelu otoka. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama istočnih fjordova. Vožnje uz jezero Lagarfljot uz čije se obale nalazi jedina šuma na Islandu. Slobodno vrijeme u gradiću Egilsstadir gdje ćete imati prilike opskrbiti se islandskim suvenirima, kupiti njihove čokolade, pivo i druge proizvode. Povratak u luku Seydisfjördur i ukrcaj na brod. Odlazak broda s Islanda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

8. DAN FARSKI OTOCI IZLET GLAVNI GRAD THORSHAVN

Doručak na brodu. Dolazak broda u Thorshavn na Farskim otocima u ranim poslijepodnevnim satima. Iskrcaj s broda i razgled glavnog grada Farskih otoka (izlet uključen u cijenu). Thorshavn ima pravi mornarski ugođaj, razgled stare gradske jezgre: utvrda Skansin – stara glavna ulica Gongin – trgovačka četvrt Tinganes – lučka crkva – gradska vijećnica. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za kupovinu suvenira ili šetnju. Povratak na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Večera na brodu. Noćenje u kabinama na brodu.

9. DAN BROD PLOVIDBA SJEVERNIM ATLANTIKOM

Doručak na brodu. Opuštanje i odmor uz korištenje brodskih sadržaja: restorani, barovi,panoramska paluba, brodska trgovina s tax-free ponudom, kino... Naš je pratitelj na usluzi informativnim satima dežurstva na brodskoj recepciji za sva Vaša pitanja i potrebne informacije. Večera na brodu uz obilje sjevernih specijaliteta. Noćenje u kabinama na brodu.

10. DAN BROD – HIRTSHALS – AARHUS - HAMBURG

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u danskoj luci Hirtshals na sjeveru poluotoka Jyllanda u prijepodnevnim satima. Vožnja pitomim danskim krajolicima preko Aalborga i fjorda do Aarhusa, drugog najvećeg danskog grada i nekad važnog vikinškog naselja. Gradsko središte blizu je luke, razgled grada: Katedrala Domkirke, jedna od najdužih skandinavskih crkvi - latinska četvrt s uskim ulicama i umjetničkim galerijama - gradska vijećnica. Nakon slobodnog vremena u slikovitoj pješačkoj zoni nastavljamo putovanje poluotokom Jyllandom do njemačke granice. Smještaj u hotel na području Hamburga. Noćenje.

11. DAN HAMBURG - NÜRNBERG

Doručak. Razgled Hamburga, jedne od najvažnijih luka Europe i grada važnog za trgovinu sa Skandinavijom: burza - gradska vijećnica - trgovačka četvrt Speicherstadt s neogotičkim ciglastim zgradama - crkva sv. Mihovila - most Trostbrücke - crkva sv. Petri - četvrt zabave Reeperbahn - ulica Jungfernstieg - gradska vijećnica - Hafen City - Filharmonija na Elbi. Kraće slobodno vrijeme. Put nastavljamo u poslijepodnevnim satima prema jugu. Dolazak u Nürnberg u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. DAN NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled Nürnberga: utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg - Lorenzkirche - gradske zidine. Kraće slobodno vrijeme. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu, vremenskim prilikama i procjeni voditelja putovanja.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
03.10.2024. 14.10.2024. 2.590,00 €
(19514 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelima 3/ 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 4 noćenja s buffet doručkom:
  • 1 noćenje s buffet doručkom u Würzburgu/okolici
  • 1 noćenje s buffet doručkom na području dansko-njemačke granice
  • 1 noćenje s buffet doručkom na području Hamburga
  • 1 noćenje s buffet doručkom u Nürnbergu
 • smještaj na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu MS Nörrona brodskog prijevoznika Smyrill Line na osnovi polupansiona (bogati buffet doručak i večera, hrana na brodu dobra i raznovrsna s bogatom ponudom!)
 • sve izlete uz našeg voditelja putovanja i uz prijevoz našim autobusom
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog voditelja tijekom putovanja s viešgodišnjm iskustvom vođenja ture na sjever Europe
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

DOPLATE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu i jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 590 EUR
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodu po osobi: 390 EUR
 • Trokrevetne sobe/kabine: Na ovom putovanju nema mogućnosti smještaja u trokrevetnim sobama/kabinama.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 30 EUR / 226,03 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru 20 EUR / 150,69 kn
 • sjedala 3 i 4 nisu u prodaji

NAPOMENA: Zbog upotrebe različitih tipova autobusa i prijevoznika,te različitosti numeracije sjedala u autobusima, organizator putovanja može uz doplatu garantirati traženi broj sjedala,no ne može garantirati položaj sjedala u autobusu: lijeva ili desna strana autobusa, kao niti da li je sjedalo do prozora ili do prolaza.

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.590,00 EUR / Redovna cijena 2.690,00 EUR

Rok za prijavu: najkasnije 90 dana prije početka putovanja


Preporuka putovanja:

Ovo je vrlo posebno putovanje u kombinaciji krstarenja 7 noćenja na putničkom brodu i 4 noćenja u hotelima, i možda jedno od najneobičnijih putovanja koje možete napraviti autobusom. Putovanje vozimo za manju grupu putnika (25 putnika) uz prijevoz visokoturističkim komfornim autobusom. Putovanje preporučujemo putnicima koji traže nešto posebno, jedinstvena i neobična putovanja. Plovidba brodom po sjevernom Atlantiku, divlja snaga prirode dalekih sjevernih otoka, prekrasni krajolici u ugođaju sjeverne jeseni... Putovanje nije pogodno za putnike koji ne podnose duže vožnje brodom i koje smetaju vremenske prilike na sjeveru. Ovo putovanje nije brodom za krstarenje, već putničkim brodom, jedinim takve vrste na sjevernom Atlantiku, koji prevozi i vozila. Naš autobus putuje s nama na brodu i izlazi s broda za vožnju izleta u svakoj luci. Za putovanje je potrebna što ranija prijava zbog ograničenih brodskih kapaciteta! Putnici će dobiti detaljne praktične upute u završnoj obavijesti prije putovanja.


VAŽNE INFORMACIJE:

Važno! Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike satnice brodskih redove vožnji kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.


UPLATE I PRIJAVE:

Za ovo putovanje vrijede posebni uvjete plaćanja kao i posebni uvjeti otkaza putovanja. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 60 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Za ovo putovanja vrijede posebni uvjeti otkaza putovanja od strane putnika. Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:
-do 61 dan prije polaska: 50% cijene aranžmana
- od 60 dana do dana polaska: 100% cijene aranžmana
-nakon polaska i „no show (nepojavljivanje na polasku) 100% cijene aranžmana


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 003

Povezana putovanja

Portugal - 6 dana
23.08.2024.

Portugal - 6 dana

od 985 €
Ljeto u Amsterdamu i izlet u Giethoorn
22.06.2024.

Ljeto u Amsterdamu i izlet u Giethoorn

od 790 €
Cipar - ljetovanje
11.08.2024.

Cipar - ljetovanje

od 1.460 €
Island 6 dana
23.07.2024.

Island 6 dana

od 1.495 €
Madrid - 4 dana
19.09.2024.

Madrid - 4 dana

od 750 €