Šri Lanka otok raznolikosti

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 22.10.-30.10., 21.11.-29.11.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 9 dana/6 noćenja
 • Usluga: Polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.490 € (11.226 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Smještaj u hotelu 4*
 • Usluga polupansion - doručak i večera
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • Atraktivni izleti

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB – DUBAI

Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova iz zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu za Dubai na liniji FZ1794 (Fly Dubai) u 14:30 h. Dolazak u Dubai u 22:15 h.

2. DAN: DUBAI - COLOMBO – KALUTARA

Nastavak putovanja u 01:55 h na liniji FZ547 (Fly Dubai). Slijetanje u Colombo u 08:10 h. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3.DAN: KALUTARA/KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA+ TEČAJ KUHANJA (FAKULTATIVNI IZLET)

Rani doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet koji započinjemo zaustavljanjem u Kosgodi. Odlazak u utočište za kornjače gdje ćete vidjeti nekoliko vrsta kornjača. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Nastavak puta prema Ambalangodi, šarmantnom gradiću poznatom po ručno izrađenim i oslikanim maskama, a koriste se u tradicionalnim plesovima. Maske izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama izrađene su isključivo za turiste, one koje su napravljene prirodnim bojama su „autentičnije“. Slijedi nastavak putovanja do Galle, najstarije i najvažnije luke u zemlji prije Colomba. U gradu možete prepoznati utjecaje portugalske, nizozemske i britanske kolonije, a poznat je po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Po povratku u hotel slijedi zaustavljanje i plovidba (oko 1h) rijekom Madu Ganga. Slijedi tečaj kuhanja uz ručak (lokalna riža i curry).Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN: KALUTARA

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke i sl. Večera. Noćenje.

5. DAN: KALUTARA – SIGIRYA/DAMBULLA (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Danas predlažemo odlazak u Sigiryu, tzv. „Tvrđava na nebu“ iz 5. stoljeća, jedinstveno čudo na otoku. Poznata je i kao Lion rock zbog ogromnog lava koji je stajao na ulazu u tvrđavu. Na vrhu ogromne stijene su temelji nekoć velike i raskošne palače Kashyapa, a prije samog kamenog bloka nalaze se ostaci vrta s nekoliko bazena. Utvrda je bila sagrađena na bloku magme jednog erodiranog vulkana koji strši oko 200 metara usred ravnice i pruža izvanredan pogled na okolinu. Negdje na sredini uspona prema vrhu, pod jednim ispustom u stijeni, nalaze se freske djevojaka (Djevojke u oblacima) s najčešće golim grudima. Danas ih se može vidjeti na željeznim spiralnim stepenicama. Prema jednom zapisu, tu je prvobitno bilo 500 takvih crteža. Uz put prema vrhu, kratko prije sjeverne ravnine, nalazi se zid – ogledalo. Za kraljevog života žbuka je na tom zidu bila polirana do visokog sjaja. Tu su u vremenu između 7. i 11. stoljeća nastali zapisi, koji su najstariji svjedoci singaleškog pjesništva (penjanje i spuštanje traje oko 02:30h). U povratku stajanje u Dambulli, kompleksu špiljskih hramova. U jednoj od špilja nalazi se ležeći kip Bude dug 14 m. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN: KALUTARA

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili isprobavanje lokalne kuhinje. Hrana je poznata po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Večera. Noćenje. U kulturi Šri Lanke hrana se tretira sa zahvalnošću i poštovanjem a šrilančani je vole dijeliti sa susjedima, prijateljima i obitelji. Održavanje zdravog života, korištenje organskih namirnica, kulturno nasljeđe, religija te etnički utjecaji čine tradicionalnu gastronomiju Šri Lanke. Noćenje.

7. DAN: PANADURA /PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA (FAKULTATIVNI IZLET)

Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Vrtovi Peradeniya spadaju u jedne od najljepših vrtova u Aziji s više od 5.000 vrsta drveća i biljaka. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN: PANADURA

Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili istraživanje Panadure, šarmantnog primorskog grada. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Noćenje. Navečer odjava iz hotela te transfer u zračnu luku Colombo.

9. DAN: COLOMBO - DUBAI – ZAGREB

Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 02:05 h na liniji FZ570 (Fly Dubai). Slijetanje u Dubai predviđeno u 05:15 h. Nastavak leta za Zagreb u 09:20 h na liniji FZ1793 (Fly Dubai). Dolazak u Zagreb predviđen je u 13:30 h. Kraj programa.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
22.10.2024. 30.10.2024. 1.490,00 €
(11226 kn)
Zagreb Rezerviraj
21.11.2024. 29.11.2024. 1.560,00 €
(11754 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Fly Dubai)
 • transfer od zračne luke do hotela i natrag
 • boravak u hotelu 4* na bazi 6 polupansiona,
 • zadnji dan kasni check out iz hotela
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 350 EUR
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • dodatne usluge, obroke i izlete

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI (minimum 10 prijavljenih):

 • KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA I TEČAJ KUHANJA (uključen ručak): 110 EUR po osobi (polazak u 8:00 h)
  • (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
 • PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA: 120 EUR po osobi (polazak u 6:00 h)
  • (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
 • SIGIRIYA I DAMBULLA: 170 EUR po osobi
  • (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica Sigiriya, polazak oko 04:00 h, putovanje do Sigiriye traje oko 5h po smjeru)

DOPLATE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 400 EUR

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 22.10.-30.10. First minute cijena 1.490,00 EUR / Redovna cijena 1.610,00 EUR
 • 21.11.-29.11. First minute cijena 1.560,00 EUR / Redovna cijena 1.680,00 EUR
  • zrakoplovne pristojbe i naknade (400 EUR) uključene u cijenu

Informacije o letu:

ZAG DXB FZ-1794 14:30 22:15
DXB CMB FZ-547 01:55 08:10
CMB DXB FZ-558 02:05 05:15
DXB ZAG FZ-1793 09:20 13:30

PRIJEVOZNIK: Fly Dubai
Dozvoljena težina prtljage 20kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.


VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

VIZA:
Za državljane Republike Hrvatske obvezna je viza za ulazak na Šri Lanku odnosno Electronic Travel Authorization (ETA). Cijena vize je 50 USD i zahtjev se predaje online prije samog odlaska na putovanje. Putovnica u trenutku putovanja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci, a viza je odobrena unutar 24 sata od predaje zahtjeva. Za djecu do 12 godina viza je besplatna. Sve potrebne informacije vezano za vizu dobit ćete od organizatora putovanja. Link za prijavu nalazi se na poveznici: https://eta.gov.lk/slvisa/ Mogućnost posredovanja agencije pri ishođenju vize uz trošak od 15 EUR po osobi.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo ju evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun.
Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 003

Povezana putovanja

Kapadokija i Mala Azija - 8 dana
23.06.2024.

Kapadokija i Mala Azija - 8 dana

od 1.149 €
Tajland, Kambodža, Vijetnam
09.11.2024.

Tajland, Kambodža, Vijetnam

od 1.590 €
Kapadokija i Istanbul
20.06.2024.

Kapadokija i Istanbul

od 990 €
Vijetnam i Kambodža - 13 dana
02.01.2025.

Vijetnam i Kambodža - 13 dana

od 2.815 €
Kuala Lumpur, Singapur i Bali - Nova godina
26.11.2024.

Kuala Lumpur, Singapur i Bali - Nova godina

od 2.190 €