Putovanje Kina 13 dana

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 22.10.-03.11.2024.

U cijenu uključeno 11 večera, zrakoplovne pristojbe, te izleti i ulaznice za Veliki kineski zid, grobnicu dinastije Ming, Zabranjeni grad, Nebeski hram, Vojsku od terakote, pagodu Male Divlje Guske, Li river cruise i ručak na brodu, posjet Elephant Trunk Hillu, vožnja brodićem po Zapadnom jezeru Hangzhou, Lingyin hram, vožnja brodom po kanalima Suzhou, Master of the Nets (vrt), Hram Bude od Žada, Yu vrtovi, vožnja Maglev vlakom. Ulaznice koje nisu uključene jasno su navedene pod cijena ne uključuje.

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 13 dana / 11 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.740 € (20.645 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključeno 11 večera
 • uključene brojne ulaznice poput onih za Veliki kineski zid, grobnicu dinastije Ming, Zabranjeni grad, Nebeski hram, Vojsku od terakote...

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul u 20:00 sati. Dolazak u Istanbul u 00:15 sati po lokalnom vremenu. Let traje 2 sata i 15 minuta. Satnice leta iskazane su na dnu programa.

2. dan: ISTANBUL – PEKING
Prijava na let za Peking. Polet aviona iz Istanbula u 02:10. Noćni let s obrocima na letu. Let traje oko 9 sati. Dolazak u zračnu luku Beijing Capital International Airport predviđen je u 16:15 sati. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i odlazak do moderne Wangfujing ulice, jedne od najpoznatijih ulica Pekinga, prepune trgovina svjetskih poznatih marki. Njezina specifičnost je mala tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima kao što su škorpioni, morske zvijezde i slično. Večera u restoranu (u cijeni) i odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan: PEKING – KINESKI ZID
Doručak. Odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu – građevinu na svijetu (u cijeni), dugu 8.000 km, koju je UNESCO 1987. godine uvrstio na listu svjetske baštine. Vožnja do grobnica dinastije Ming (u cijeni) i šetnja Svetim Putem uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi. Povratak u Peking i zaustavljanje kod Olimpijskog stadiona, poznatog kao „Ptičje gnijezdo“ i plivališta „Vodene kocke“ građevina napravljenih za Olimpijadu 2008. godine, radi fotografiranja. Navečer odlazak na večeru, gdje ćete imati priliku okusiti kinesku deliciju: pekinšku patku (u cijeni). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING – XIAN (let avionom)
Doručak. Odlazak do hrama Nebeskog mira (u cijeni), mjesta na kojem su kineski carevi upućivali molitve Bogu neba da podari Kini rodnu godinu i mir. Nastavak do najvećeg trga na svijetu - Tiananmen ili u prijevodu Trg Nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine i Zabranjenog grada (u cijeni), drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama. Nakon kraće pauze, nastavljamo prema carskoj ljetnoj rezidenciji, Yiheyuan na kineskom jeziku, koja je jedna od najvažnijih turističkih atrakcija u Pekingu (doplata). Omiljeno utočište za ljetni odmor carice i carstvo Qing dinastije. Glavna atrakcija palače je Kunming jezero, umjetno jezero koje dominira pejzažom i na koje se pruža predivan pogled. Kasni ručak/rana večera u lokalnom restoranu (u cijeni aranžmana), te odlazak prema zračnoj luci i prijava na let do Xi'Ana. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan: XIAN
Doručak. Slijedi odlazak do Vojske od terakote (u cijeni) u mauzoleju cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini, čuva vječni mir misterioznog cara. Po povratku u grad, odlazak na večeru u lokalni restoran (u cijeni) na kojoj ćemo probati poznate kineske knedlice od tijesta s različitim punjenjem, tzv. dumpling knedle različitih imena kao npr. Jiaozi, Shumai, Guotie, Xiaolongbao. Predlažemo odlazak na Tang Dynasty show (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

6. dan: XIAN – GUILIN (let avionom)
Nakon doručka, posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini i posjet pagodi Male Divlje Guske (u cijeni), poznatije kao Xiao Yan Ta, povijesni budistički hram. Jedna od dvije pagode koje su preživjele do danas od velikog kompleksa Jianfu hrama. Nastavljamo prema muslimanskoj četvrti koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane te uvijek prepuna ljudi. Posjet najvećoj i jednoj od najstarijih džamija u Kini. Večera u restoranu (u cijeni). Transfer do zračne luke te prijava na let za Guilin. Let traje otprilike 4 sata. Po dolasku odlazak u hotel. Noćenje.

7. dan: GUILIN – YANGSHUO – GUILIN
Doručak. Guilin je poznat po svojim slikovitim krajolicima, rijekama i planinama. Odlazak na Li River Cruise: jedan od najpoznatijih doživljaja u Guilinu je krstarenje rijekom Li i ručak (u cijeni). Ova vožnja pruža pogled na spektakularne pejzaže s visokim stijenama i zelenim brdima. Dolazak u Yangshuo, prekrasan grad smješten u regiji južne Kine, Guangxi. Ovo područje poznato je po svojim spektakularnim krajolicima, rijekama, špiljama i tradicionalnim kineskim selima. Yangshuo je destinacija koja privlači putnike zbog svoje netaknute prirode i autentičnog iskustva kineske kulture. Bilo da istražujete lokalne trgovine, uživate u prirodnim ljepotama ili sudjelujete u aktivnostima na otvorenom, te nudi raznovrsne mogućnosti za istraživanje i uživanje. Posjet rižinim poljima. Povratak u Guilin, večera u restoranu (u cijeni), noćenje.

8. dan: GUILIN – HANGZHOU (let avionom)
Doručak, odjava iz hotela. Posjet Elephant Trunk Hillu (Slonova surla), u cijeni, jednoj od prepoznatljivih prirodnih formacija u Guilinu i Kini. Naziv dolazi od stijene koja izgleda kao slonova surla koja pije vodu. Ova atrakcija ima kulturnu i povijesnu važnost u regiji. Stijena koja izlazi iz rijeke Li i izgleda kao slonova surla jedna je od najprepoznatljivijih geoloških formacija u regiji. Stijena ima otvor na bazi, što dodatno pojačava dojam slonove surle. Na stijeni postoji prorez koji izgleda kao mjesec u vodi kad rijeka Li protječe kroz njega. Ovaj element dodaje romantičan ugođaj cijeloj sceni, posebno noću kada se reflektira mjesečina na vodi. Na stijeni se nalazi i kameni natpis koji datira iz 986. godine iz vremena vladavine dinastije Song. Večera (u cijeni aranžmana). Transfer do zračne luke i let za Hangzhou. Let traje cca 2 sata. Po dolasku u Hangzhou, odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

9. dan: HANGZHOU - SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na jednosatnu vožnju brodićem po Zapadnom jezeru (u cijeni) koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine, jednom od najpoznatijih jezera u Kini koje je posjetio i Marco Polo. Nastavak do Lingyin hrama (u cijeni). Posjet i Six Harmonies Pagodi te pauza na plantaži čaja i degustacija zelenog čaja. Večera u restoranu (u cijeni). Slijedi vožnja autobusom do Suzhou. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: SUZHOU - ŠANGAJ
Doručak. Odjava iz hotela. Suzhou, grad bogat klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Posjetit ćemo Vrt ribolovne mreže poznatiji kao Master of the Nets Garden (u cijeni). Vrt je dobio ime po jednom od stihova u klasičnoj kineskoj poeziji koji opisuje ribolovnu mrežu koju koristi siromašni ribar. Odlazak u posjet tvornici svile, gdje ćete vidjeti tradicionalni način proizvodnje svile (mogućnost kupnje). Odlazak na vožnju brodom (u cijeni) po gradskim kanalima, a prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom u Suzhou starom preko tisuću godina. Kratko slobodno vrijeme, te nastavak prema Šangaju. Večera u lokalnom restoranu (u cijeni). Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan: ŠANGAJ
Doručak. Odlazak u razgled grada: Hram Bude od Žada – najznačajnije gradsko svetište (u cijeni), nastavak do Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (doplata na licu mjesta) gdje možete vidjeti veliku maketu Šangaja. Šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Slobodno vrijeme. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Šangaja. Večera u restoranu (u cijeni) nakon koje predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan: ŠANGAJ -ZRAČNA LUKA
Doručak. Odlazak do Francuske četvrti koju karakteriziraju obnovljene kuće iz vremena francuske okupacije, a danas obiluje restoranima i kafićima. U nastavku dana odlazak do Vrtova sreće mandarina Yu (u cijeni), remek djela kineske parkovne arhitekture. Odlazak prema Pudongu, gdje predlažemo uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Večera u restoranu (u cijeni). Transfer do zračne luke vlakom Maglev (u cijeni), koji razvija brzinu od 300 km/h. Prijava na let za Istanbul u 23:05 sati. Noćni let s obrocima.

13. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06:15 sati. Let traje 12 sati. Po dolasku u Istanbul, prijava na let za Zagreb u 08:10 sati. Dolazak u Zagreb u 09:20 sati.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
22.10.2024. 03.11.2024. 2.740,00 €
(20645 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Istanbul – Peking – Šangaj – Istanbul - Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Peking-Xian-Guilin u ekonomskoj klasi sa zrakoplovnim pristojbama
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Guilin - Hangzhou u ekonomskoj klasi sa zrakoplovnim pristojbama
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Pekingu
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Xianu
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Guilinu
  • 1 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Hangzhou
  • 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Suzhou
  • 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* Šangaju
  • večere prema programu (ukupno 11 kineskih večera)
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za: Veliki kineski zid, grobnicu dinastije Ming, Zabranjeni grad, Nebeski hram, Vojsku od terakote, pagodu Male Divlje Guske, Li river cruise i ručak na brodu, posjet Elephant Trunk Hillu, vožnja brodićem po Zapadnom jezeru Huangzhou, Lingyin hram, vožnja brodom po kanalima Suzhou, Master of the Nets (vrt), Hram Bude od Žada, Yu vrtovi, vožnja Maglev vlakom
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 590 EUR, obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se samostalno posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • carska Ljetna palača Peking, doplata 35 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • Hutong + vožnja rikšama sa uključenim napojnicama za vozače, 25 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta
 • Tang Dynasty show, 40 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta,
 • poznati svjetski akrobatski show, 25 EUR po osobi, plaćanje na licu mjesta,
 • uspon na jedan od najviših nebodera u Šangaju, 30 EUR, plaćanje na licu mjesta
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače, obavezna doplata na licu mjesta: 50 EUR
 • putno osiguranje

POPUSTI:

 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 22.10.-03.11. First minute cijena 2.690,00 EUR / Redovna cijena 2.740,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Predviđeni hoteli:


Informacije o avio prijevozniku: Turkish Airlines

TK1056 22OCT ZAG 20:30 IST 23:40
TK 88 23OCT IST 01:25 PEK 15:35
TK 27 02NOV PVG 23:05 IST 06:15* (sljedeći dan)
TK1053 03NOV IST 08:15 ZAG 08:25


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je turistička viza za Kinu. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Kinu. Zahtjev za vizu ispunjava se online na posebnom obrascu.
Upute za ispunjavanje zahtjeva za vizu (Guidelines for Completing the China Online Visa Application (COVA)) na poveznici: https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=001&locale=en_US.
Zahtjev za vizu se osobno predaje u Veleposlanstvo u dogovorenom terminu.
Upute za rezerviranje termina na poveznici: https://avas.mfa.gov.cn/qzyyCoCommonController.do?yyindex&index=false&locale=en_US.
Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Napomena: Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Pekingu.

NADLEŽNI DKP RH Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini (Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
Telefon: +86 10 6532 6242
Adresa: Villa 5-2 Qijiayuan Diplomatic Compound No. 9 Jianguomenwai Street Chaoyang District 100600 Beijing P.R. of CHINA
Email: croemb.beijing@mvep.hr

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak - petak: 9:00 - 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak - petak: 9:00 - 12:00
E-mail: crocons.beijing@mvep.hr
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0086 185 1112 5463


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 20, a maksimalan broj putnika je 26. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Agencija ima pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako dođe do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 26

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Istanbul Classic - 4 dana
03.08.2024.

Istanbul Classic - 4 dana

od 549 €
Indija - Zlatni trokut
21.02.2025.

Indija - Zlatni trokut

od 1.630 €
Putovanje Kina - 2025
15.04.2025.

Putovanje Kina - 2025

od 2.100 €
Vijetnam i krstarenje zaljevom Halong bay
17.10.2024.

Vijetnam i krstarenje zaljevom Halong bay

od 2.390 €
Vijetnamska tura
24.11.2024.

Vijetnamska tura

od 1.990 €