Japan velika tura

Općenito

TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

TERMIN PUTOVANJA:

 • 30.10.-10.11.2024.
 • Prijevoz: Avion Vlak
 • Trajanje: 12 dana
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.650 € (19.966 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom Tokyo – Kyoto
 • smještaj u hotelima 4* s uključenim doručkom
 • odlični fakultativni izgledi

Program putovanja

1.dan (30.10.) ZAGREB – DOHA – TOKYO

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airlines u 15:45 h za Dohu. Po dolasku u Dohu u 23:00h slijedi nastavak leta Qatar Airlinesom s polaskom u 02:15h za Tokyo. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.dan (31.10.) TOKYO

Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:55 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

3.dan (01.11.) TOKYO – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. Nastavljamo da nekad najveće tržnice ribe na svijetu Tsukiji marketa, koja se sastoji od nekoliko blokova trgovina i restorana u kojima osim ribljih i morskih prerađevina možete pronaći razne proizvode za obradu hrane kao što su noževi. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. Slijedi posjeta novootvorenom muzeju digitalne umjetnosti teamLab. Muzej prezentira 50 digitalnih radova realiziranih kapacitetom od 520 računala i 470 projektora, te putem modernih tehnologija i dizajna stvara dojam alternativne stvarnosti i iluzije. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (02.11.) TOKYO – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Današnji dan započinjemo šintoističkim svetištem Meiji, posvećenom dušama prvog cara modernog Japana Meijia i carici Shonken. Svetište se u središtu Prak šume koja broji preko 120 000 stabala i 265 različitih biljnih vrsta. Slijedi posjet dijelu Harajiku koji predstavlja Japanski centar pop kulture i mladih. Ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). Odlazak do četvrti Akihabara, prepunoj neonskih reklama te trgovinama elektroničke opreme. Poznata je kao četvrt anime i manga pop kulture, na ulicama se mogu sresti mladi odjeveni upravo u omiljene likove iz stripova, a poplarni su također i “maid” barovi, gdje vas služe konobarice odjevene u francuske sobarice. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Shibuya crossing”, jedan od najpoznatijih pješačkih prijelaza na svijetu. Kada se upali zeleno svjetlo na semaforu, kroz sedam pješačkih prijelaza u isto vrijeme prijelazi i do 2.500 ljudi u isto vrijeme. Slobodno vrijeme za večeru u popularnoj Shibuyi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (03.11.) TOKYO – NIKKO – TOKYO

Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko. Razgled Toshogu svetišta koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a se sastoji od nekoliko zgrada podignutih kao mauzolej šogunu Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u povijesti Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (04.11.) TOKYO – FUJI – TOKYO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci u hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (05.11.) TOKYO – KYOTO

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona. Dio je to grada koji zaslužuje posebnu pažnju. Ovo je dio grada gdje ćete susreti prave gejše, okružen tradicionalnim drvenim kućicama, čajanama, lampionima, restoranima iz kojih dopire tradicionalna glazba i ryokanima, imat ćete osjećaj da ste se vratili nekoliko stotina godina unatrag. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

8.dan (06.11.) KYOTO – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Potonchu-u, živopisnom dijelu grada prepunom tradicionalnih restorana i barova. Noćenje.

9.dan (07.11.) KYOTO – NARA – OSAKA – KYOTO

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana s tradicionalnom hranom. Slobodno vrijeme. Povratak u Kyoto. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (08.11.) KYOTO – HIROSHIMA – KYOTO

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

11.dan (09.11.) KYOTO – OSAKA – DOHA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske Kyota. Slijedi transfer do zračne luke Osaka. Prijava na let Qatar Airwaysa za Dohu s polaskom u 18:30h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

12.dan (10.11.) DOHA – ZAGREB

Očekivano slijetanje u Dohu u 00.35h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 09:10h. Dolazak u Zagreb predviđeni je u 13:15h.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
30.10.2024. 10.11.2024. 2.650,00 €
(19966 kn)
Zagreb + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
+ zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionska karta Zagreb – Tokyo , Osaka – Zagreb
 • transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto)
 • transfer iz zračne luke od / do hotela
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
 • pratitelj putovanja iz Zagreba
 • organizacija i jamčevina putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplata za avionske pristojbe 430 EUR (obavezna doplata kod prijave)
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 590 EUR
 • obroke koji nisu navedeni u programu

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI (cijene na upit):

 • Tokyo City 1
 • Tokyo City 2
 • Nikko tura
 • Fuji tura
 • Kyoto city tura
 • Nara i Osaka
 • Hirošima

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.650,00 EUR / Redovna cijena 2.790,00 EUR
  • OBAVEZNA DOPLATA: pristojbe u zračnim lukama: 430 EUR (obavezna doplata kod prijave)
  • First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni

VAŽNE INFORMACIJE:

 • kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija, konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu 30 prije putovanja
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
 • Napomena: putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalni broj putnika: 15

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 022

Povezana putovanja

Nova godina Istanbul
29.12.2024.

Nova godina Istanbul

od 760 €
Kapadokija i Istanbul
20.06.2024.

Kapadokija i Istanbul

od 990 €
Kuala Lumpur, Singapur i Bali - Nova godina 2
28.12.2024.

Kuala Lumpur, Singapur i Bali - Nova godina 2

od 2.190 €
Putovanje Kina - 10 dana
19.06.2024.

Putovanje Kina - 10 dana

od 2.229 €
Istanbul - 5 dana avio
21.06.2024.

Istanbul - 5 dana avio

od 540 €