Zanzibar i safari girls only putovanje

Općenito

Tea i Helena vode vas na još jednu destinaciju snova koja se sigurno nalazi na vašoj listi putničkih želja - Zanzibar! Otok na kojem ćete naučiti i nekoliko dana živjeti značenje riječi Hakuna Matata! Afrika je čudesan kontinent u koji ćete se zaljubiti čim na njega kročite, a Zanzibar je njen mali dio zbog kojeg ćete se Africi željeti stalno vraćati. Od prekrasnih pješčanih plaža i drugih ljepota flore i faune, zanimljive povijesti, zabave na afrički način, veselog Swahili jezika, do novih prijateljstava i iskustava, #girlsonlyputovanja osigurat će vam putovanje za pamćenje! Na ovom putovanju imat ćete priliku "zaroniti" i u pravu afričku savanu te doživjeti divljinu i ljepotu životinja na jedinstvenom safariju.

Termin putovanja: 19.09.-26.09.2024.

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 8 dana / 5 noćenja
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.760 € (13.261 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Uključene aviopristojbe
 • Odličan hotel 4* na plaži
 • Mogućnost safarija u Tanzaniji

Program putovanja

1. DAN | ZAGREB - DUBAI
Polazak zrakoplova iz zračne luke Zagreb u popodnevnim satima. Slijetanje u Dubai u večernjim satima po lokalnom vremenu.

2. DAN | DUBAI - ZANZIBAR

Nastavak leta prema Zanzibaru te slijetanje na Zanzibar u jutarnjim satima. Transfer do hotela. Check in u sobe od 14 ili 15 sati. Do tada možemo ostaviti prtljagu u prostoriji za prtljagu te uživati u hotelskim sadržajima i na plaži. Dan planiramo provesti odmarajući i spijajući koktele na plaži.

3. DAN | KORNJAČA I PJEŠČANI SPRUD

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazimo ploviti u arhipelagu s prekrasnim otocima. Grave island, Snake island i Prison island na koji ćemo se iskrcati. Na Prison islandu stanuju divovske kornjače stare i po 100 godina. Njih ćemo moći dragati i hraniti jer se slobodno kreću po prekrasnom vrtu. Na Prison islandu je i nekadašnji zatvor koji nikada nije bio u upotrebi, a o svemu će nam detaljno ispričati naš vodič. Osim kornjača ovdje se mogu vidjeti i paunovi, a cijeli otok okružen je prekrasnom tirkiznom lagunom. Izlet ćemo završiti na sandbank-u Nakupenda, pješčanom sprudu gdje će nam domaćini pripremiti ručak, a mi ćemo zaplivati u prekrasnoj tirkiznoj laguni. Povratak u hotel. Slobodna večer. Noćenje.

4. DAN | SPICE TOUR I CITY TOUR STONE TOWN
Doručak u hotelu. Nakon doručka zaputit ćemo se na farmu začinu. Ovo je jedna od najzabavnijih i najpopularnijih farmi začina na svijetu gdje ćemo imati priliku vidjeti kako izgleda i raste muškatni oraščić, kako se bere kokos s visoke palme te upoznati se s mnoštvom začina kao što su cimet, vanilija, kurkuma. Degustirat ćemo i brojno tropsko voće koje vjerojatno nismo nikada vidjeli na policama supermarketa. Zatim ćemo napraviti pauzu za ručak u Stone Town-u. Nakon ručka odlazimo na vođenu turu s lokalnim vodičem. Vidjet ćemo lokalnu šarenu tržnicu, Katedralu iz 19.st. koja predstavlja plodonosno vrijeme Zanzibara, a stoji na mjestu nekadašnje tržnice robova. Vidjet ćemo i sultanovu palaču. "Kuću čuda" te rodnu kuću legendarnog Freddieja Mercuryja. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN | CJELODNEVNI IZLET NA SAFARI

Probudit ćemo se rano ujutro kako bismo otišle na kopneni dio Tanzanije u Nacionalni park Mikumi vidjeti carstvo divljih životinja. Kažu da je safari jedan od najboljih doživljaja pa ga nećemo propustiti. Lavovi, žirafe, krdo slonova i zebre samo su neke od životinja koje se nalaze u ovom nacionalnom parku, a koje ćemo imati priliku vidjeti. Radi boljeg doživljaja, vozit ćemo se u otvorenim džipovima s našim rendžerima, a tijekom ture pripremit će nam i ručak. Povratak na Zanzibar i u hotel predviđen je u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN | POSJET ŠKOLI, JOZANI FOREST I THE ROCK RESTORAN
Doručak u hotelu. Najprije ćemo posjetiti školu gdje ćemo imati priliku učiniti dobro djelo i donijeti učenicima prijeko potreban pribor za školovanje koji njima jako puno znači. Vidjet ćemo njihove školske uvjete i na koji način uče te osjetiti zahvalnost na svemu što nam život pruža. Zatim ćemo posjetiti Jozani forest, popularnu šumu majmuna i jedini nacionalni park na Zanzibaru. Ovdje se mogu vidjeti zaštićeni crveni colobus majmuni i ovo je jedan od rijetkih rezervata ove vrste majmuna u svijetu. U Jozani šumi kažu da svako drvo i svaka biljka služi za liječenje nečega. Zato se od njihovih sastojaka rade razni lijekovi. Nakon posjeta Jozani šumi nastavljamo prema živom mjestu uz plažu - Paje. Ovdje ćemo imati vremena za doživljaj lokalne kulture, kako ljudi žive, a možemo odmoriti na pješčanoj plaži. Zatim nastavljamo prema najpopularnijem restoranu na Zanzibaru "The Rock" koji je napravljen na stijeni. Otuda mu i ime. Tko želi, ovdje može napraviti pauzu za ručak ili se jednostavno pofotkati ispred ovog slavnog restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN | ZANZIBAR - DUBAI
Doručak u hotelu i check out. Ostavit ćemo prtljagu u prostoriji za pohranu prtljage i uživati još cijeli dan na plaži, suncu s koktelima u ruci jer nam let kreće tek navečer. Transfer do zračne luke u kasnim popodnevnim satima. Zrakoplov polijeće u 22:20 te u Dubai slijeće u 05:00. 

8. DAN | DUBAI - ZAGREB

Nastavak puta prema Zagrebu u 10:00 te u Zagreb slijećemo u 14:10 sati po lokalnom vremenu.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
19.09.2024. 26.09.2024. 1.760,00 €
(13261 kn)
Zagreb Soba s pogledom na vrt Rezerviraj
19.09.2024. 26.09.2024. 1.840,00 €
(13863 kn)
Zagreb Soba s pogledom na bazen Rezerviraj
19.09.2024. 26.09.2024. 1.990,00 €
(14994 kn)
Zagreb Soba s pogledom na more Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Soba s pogledom na vrt
Polazak: Zagreb
Soba s pogledom na bazen
Polazak: Zagreb
Soba s pogledom na more

Cijena uključuje

First minute cijena Redovna cijena
Soba s pogledom na vrt 1.660€ 1.760€
Soba s pogledom na bazen 1.740€ 1.840€
Soba s pogledom na more 1.890€ 1.990€

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni zrakoplovni let Zagreb-Zanzibar-Zagreb
 • sve pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelu Sevi boutique 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja
 • doručak u hotelu
 • boravišnu pristojbu u hotelu
 • transfer zračna luka-hotel-zračna luka na Zanzibaru
 • vođenje by Tea & Helena
 • trošak organizacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • paket putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranje od otkaza
  • putno zdravstveno osiguranje: 20,50€
  • osiguranje od putnikova otkaza: 2,8% od cijene aranžmana
 • fakultativne izlete iz ponude
 • napojnica za vodiča i vozača (preporuča se 15$ po osobi)
 • vizu (dobiva se po dolasku na Zanzibar; 50$ po osobi)

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Prison island i Nakupenda pješčani sprud (prijevoz autobusom, brod, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznicu za Prison island, ručak na Nakupendi): 80€
 • Izlet na safari (prijevoz autobusom od-do zračne luke, povratna avionska karta Zanzibar-Mikumi-Zanzibar, safari tura otvorenim džipovima s rendžerom/vodičem, ručak na safariju, ulaznica za park): 410€ po osobi 
 • Spice tura i Stone town (prijevoz autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznica za muzej): 80€
 • Posjet školi, Jozani forest, Paje selo i The Rock restoran (bez ručka): 80€

Uvjeti i plaćanje

Cijena aranžmana po osobi:

First minute cijena Redovna cijena
Soba s pogledom na vrt 1.660€ 1.760€
Soba s pogledom na bazen 1.740€ 1.840€
Soba s pogledom na more 1.890€ 1.990€

KAKO REZERVIRATI:
Za rezervaciju je potrebno uplatiti minimalno 40% od ukupnog iznosa aranžmana (akontaciju). Po primitku uplate, poslat ćemo Vam ugovor i račun i time je Vaše mjesto potvrđeno.

NAČINI PLAĆANJA:
Plaćanje je moguće uplatom na račun u cjelosti ili najprije 40% akontaciju, a zatim preostali iznos do 30 dan prije putovanja. Također je plaćanje moguće karticama na rate (plaćanje u cjelosti prilikom rezervacije) na 12 rata uz uvećanje cijene aranžmana od 5%. Primamo diners, visa premium i sve kartice izdanja PBZ i Zagrebačke banke.

NAPOMENA:
Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili državnim praznicima, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Molimo Vas da se o sigurnosti  putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obvezuju Chili tours d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Viza za državljane Republike Hrvatske je potrebna i dobiva se po dolasku u zračnu luku na Zanzibaru (50$ po osobi). Strani državljani dužni su se sami informirati o viznom režimu.
Cijepljenje protiv žute groznice nije potrebno.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odgovorni organizator: Chili tours

Povezana putovanja

Dubai - girls only putovanje 6 dana
08.02.2025.

Dubai - girls only putovanje 6 dana

od 1.090 €
Maldivi - Girls only putovanje
23.11.2024.

Maldivi - Girls only putovanje

od 2.190 €