Španjolska tura

Općenito

07.10. - 14.10.2023. | Španjolska tura - 8 dana, kroz najljepša područja i gradove Španjolske. Polupansion i hoteli 4*. Izravan let.
 • Prijevoz: Bus Avion
 • Trajanje: 8 dana / 7 noćenja
 • Usluga: polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.499 € (11.294 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Izravan let
 • Polupansion u hotelima na turi
 • Uključeni svi razgledi i izleti s lokalnim vodičima
 • Smještaj u centralno lociranim gradskim hotelima 4* u Barceloni, Valenciji i Madridu

Program putovanja

ŠPANJOLSKA TURA - 8 dana, zrakoplovom iz Zagreba

Barcelona – Tarragona – Valencia – Toledo – Madrid – Zaragoza

Termin putovanja:

 • 07.10. - 14.10.2023.

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Tura kroz najljepša područja i gradove Španjolske
 • Smještaj u centralno lociranim gradskim hotelima 4* u Barceloni, Valenciji i Madridu
 • Izravan let iz Zagreba za Barcelonu
 • Uključeni svi razgledi i izleti s lokalnim vodičima
 • Polupansion u hotelima na turi
 • Bogat i sadržajan program

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN - ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Barcelonu u 22.20 sati na liniji VY1281 (Vueling). Po dolasku u Barcelonu u 00.40 sati, slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. DAN - BARCELONA – izlet MONTSERRAT – BARCELONA

Nakon doručka odlazimo u panoramski razgled grada autobusom u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, Gaudijevo životno ostvarenje, remek-djelo katalonske umjetnosti (razgled izvana). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima odlazak do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Povratak u hotel i večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

3. DAN - BARCELONA – TARRAGONA – VALENCIA

Doručak. Odjava iz hotela i potom polazak prema Tarragoni. Po dolasku u Tarragonu slijedi pješački razgled starog dijela grada bogatog rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem. Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegantno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme u gradu. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada “paelle”. “Terra Magica” - po mnogim anketama najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. st. stolovao opjevani nacionalni junak „El Cid Campeador“. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

4. DAN - VALENCIA – izlet NACIONALNI PARK LA ALBUFERA – VALENCIA

Nakon doručka odlazimo u razgled starog dijela grada, razgled započinjemo pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st. Posjet jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central. Šetnja do Plaça de l' Ajuntament - barokne gradske vijećnice iz 18. st., Arena de Toros. Odlazimo potom prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. Na obalama nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima ne samo estetski, već i praktičan karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. U poslijepodnevnim satima odlazimo na izlet u Nacionalni park La Albufera, na obali Sredozemnog mora. La Albufera je prirodni rezervat okružen predivnom lagunom gdje valovi Sredozemnog mora oplakuju obalu El Salera. Ovo sjajno mjesto, idealno za bijeg od gradske gužve, prirodno je stanište za preko 250 vrsta ptica selica. Tri odvojena kanala povezuju močvare i lagunu s Balearskim morem. Slijedi plovidba brodom po jezeru s pogledom na tipične kuće «barracas» i na jedinstvena polja riže, koja je najvažniji sastojak čuvene valencijske paelle ili «paella valenciana» te ostalih lokalnih specijaliteta. Povratak u Valenciju. Večera u hotelu. Slobodna večer za vlastite programe. Noćenje.

5. DAN - VALENCIA – TOLEDO – MADRID

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo putovanje prema Toledu. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj), samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover. Po završetku razgleda odlazimo prema Madridu. Po dolasku u glavni grad Španjolske prijava i smještaj u hotelu. Večera i noćenje.

6. DAN - MADRID – izlet ESCORIAL – MADRID

Nakon doručka krećemo u razgled španjolske prijestolnice uz pratnju voditelja putovanja i lokalnog vodiča: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. U poslijepodnevnim satima odlazak na poludnevni izlet u El Escorial, dojmljivu samostansku kraljevsku rezidenciju Filipa II, jedno od najposjećenijih mjesta u Španjolskoj. Punog imena San Lorenzo Real de El Escorial, to je golemo zdanje u kojem se nalazi kraljevska palača, crkva, samostan i knjižnica. Kompleks koji je nastao između 1563. i 1584. godine, u tzv. Zlatno doba (za Španjolsku) Escorial svjedoči o tadašnjoj moći i veličini nekadašnjeg španjolskog svjetskog carstva, toliko velikom da se govorilo da tamo „sunce nikada ne zalazi“. Razgled kompleksa uz lokalnog vodiča. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana za osobne programe, dodatne razglede, šetnju opuštajućim parkom Retiro ili kupovinu. Večera u hotelu. Noćenje.

7. DAN - MADRID – ZARAGOZA – BARCELONA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak autobusom prema Zaragozi, prijestolnici Aragona. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Razgled povijesne jezgre grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar - barokna bazilika s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv. Jakova, trg Pilar, Lonja trgovačka burza 16.stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja, Puerta del Carmen, crkva Santa Engracia, četvrt San Miguel, toranj Zuida, spomenik Goyi. Po završetku razgleda nastavljamo prema Barceloni. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

8. DAN - BARCELONA – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku. Predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Prije povratka kući svakako predlažemo da današnje prijepodne iskoristite za posjet čuvenoj crkvi Sagrada Familia. Preporučujemo da karte kupite unaprijed na njihovoj web stranici. Posjetite također Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U za to previđeno vrijeme (oko 16:30 sati), polazak transfera od hotela prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na izravan let za Zagreb u 19.30 sati na liniji VY1280 (Vueling). Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.40 sati.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.499,00€/11.294,22 kn
 • Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.549,00€/11.670,94 kn
  • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!
  • First Minute popust 50 € (376,73 kn) za rezervacije do 45 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po first minute cijeni.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad osobne prtljage (dimenzija max. 40x20x30cm npr. manja torba, ruksak)
 • transfere zračna luka – hotel – zračna luka
 • prijevoz autobusom tijekom ture i razglede prema programu
 • 7 noćenja s polupansionom hotelima 4* u Barceloni, Valenciji i Madridu u dvokrevetnim sobama
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalne vodiče tijekom razgleda gradova i na izletima
 • slušalice tijekom razgleda i posjeta lokalitetima
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 398 € (2.998,73 kn)
 • doplatu za turističku pristojbu u Barceloni cca 2,50 € - 3 € po osobi/noć (plaćanje u hotelu na recepciji)
 • fakultativne sadržaje
 • putna osiguranja

Fakultativne doplate i sadržaji:

Doplata za paket ulaznica: 120 € (904,14 kn)
Paket ulaznica uključuje:
- ulaznicu za katedralu i Pueblo Español u Barceloni
- ulaznicu za svetište Montserrat i uspon vlakom do svetišta zupčastom željeznicom
- ulaznicu za rimski amfiteatar i katedralu u Tarragoni
- ulaznicu za katedralu, Burzu svile (Lonja de la Seda) i plovidbu brodom u Valenciji
- ulaznicu za katedralu, crkvu Sv. Tome i sinagogu u Toledu
- ulaznicu za Muzej Prado u Madridu
- ulaznicu za samostan u kraljevskom kompleksu El Escorial
- ulaznicu za Baziliku Gospe od Pilara (Nuestra Señora del Pilar) i Katedralu Spasitelja (La Seo de Zaragoza)

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 398 € (2.998,73 kn)
 • Doplata za turističku pristojbu u Barceloni cca 2,50 € - 3 € po osobi/noć (plaćanje u hotelu na recepciji)

POPUSTI:

 • djeca 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

Predviđeni hoteli:


Predviđeni red letenja – VUELING:

07.10.2023. ZAGREB BARCELONA 22:20 00:40

14.10.2023. BARCELONA ZAGREB 19:30 21:40


NAPOMENE

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: špantura031

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Uključene aviopristojbe

Cijena uključuje

Uvjeti i plaćanje

Povezana putovanja