Madeira 6 dana

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 04.01.-09.01., 16.01.-21.01., 17.02.-22.02., 19.02.-24.02.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 6 dana
 • Usluga: Noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb/Venecija
Cijena od:
840 € (6.329 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!
 • Uključen razgled Funchala uz lokalnog vodiča i s ulaznicom u Botanički vrt!
 • Uključen autobusni prijevoz do/iz Venecije!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – LISABON – FUNCHAL

Sastanak putnika i polazak autobusa prema Veneciji sa zagrebačkog autobusnog kolodovora preko Rijeke. Po dolasku u venecijansku zračnu luku Marco Polo prijava na let kompanije TAP Portugal za Lisabon na liniji TP 863 (redovi letenja ispod programa). Dolazak u Lisabon i nastavak putovanja letom TAP-a za Funchal, glavni grad otoka Madeire. Dolazak na Madeiru u večernjim satima. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet MONTE
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i voditeljem putovanja: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. god. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne preporučujemo izlet na Monte (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Monte (u prijevodu s portugalskog znači gora), nekoć omiljeno mjesto mnogih europskih plemića, nalazi se šest km od središta grada, iznad Funchala na visini od nekih 550 m i od gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Na Monte se uspinjemo žičarom, a spuštamo na jedinstven način: drvenim koritima-sanjkama, poznatom turističkom atrakcijom na otoku, do doline gdje nas čeka autobus koji će nas vratiti u Funchal (vožnja sanjkama uključena u cijenu izleta). Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet „ZAPADNA MADEIRA“ (CAMARA DE LOBOS – CABO GIRAO – RIBEIRA BRAVA – PORTO MONIZ - SAO VICENTE)
Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s lokalnim vodičem otkriti ljepote obala Madeire (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Počinjemo s posjetom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! Potom odlazimo na rt Cabo Girão, drugu najvišu morsku stijenu na svijetu i najvišu europsku, s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala (ulaz na vidikovac uključen). Vraćamo se na glavnu cestu i upućujemo u slikovito selo Ribeira Brava, usred nasada šećerne trske, prije nego što krenemo na Serra de Agua i prema Encumeadi, gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente, kroz bogatu i jedinstvenu vegetaciju laurissilva šume. Stigavši do obale, odlazimo prema Porto Monizu. U Porto Monizu ćemo napuniti baterije uz ugodan ručak u lokalnom restoranu kraj prirodnih morskih bazena od crne lave. Povratak prema Funchalu preko Paul da Serra, 1400 m visokog platoa. S njega se spuštamo na obalu Ponta do Sol i stižemo do Funchala... Slobodan ostatak dana. Navečer mogućnost odlaska na tipičnu madeiransku večeru uz prikaz folklora s otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, min. 20 prijavljenih za realizaciju). Noćenje.

4. dan: FUNCHAL: fakultativni cjelodnevni izlet „ISTOČNA MADEIRA“ (CAMACHA – PICO DO ARIEIRO – RIBEIRO FRIO – FAIAL – SANTANA – PONTA DE SAO LOURENCO)
Doručak. Danas preporučujemo izlet na istočnu stranu otoka (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 20 prijavljenih za realizaciju). Napuštamo Funchal cestom prema Camachi koja je poznata kao centar korparstva na otoku. Stižemo u Poiso i skrećemo prema Pico do Arieiro, treći najviši vrhunac na otoku, na 1810 m. Na jasan dan pogled na unutrašnjost otoka je doista impresivan, a dobro se vidi i susjedni otok Porto Santo, udaljen 95 km sjeveroistočno. Spuštamo se kroz laurissilva šumu, tzv. primitivnu šumu na Madeiri i stižemo do Ribeiro Frio, mjesta blagoslovljenog izuzetno bogatom vegetacijom i s malenom farmom pastrva koja je postala obavezni stop za svakog posjetitelja otoka. Sljedeća postaja je Faial gdje je planiran ručak. Poslije ručka nastavljamo svoj izlet odlaskom u Santanu, mjestašce poznatom svakog tko je ikad gledao fotografije s Madeire jer su upravo tamo one poznate, slikovite bijele trokutaste kućice plavih ili crvenih obruba oko prozora i sa slamnatim krovovima, motiv na svakoj razglednici koja prikazuje ovaj predivan otok. Slobodno vrijeme u Santani. Povratak u Funchal preko Porto da Cruz i Portele, gdje ćemo stati zbog prekrasnih vidikovaca. Vraćamo se u Funchal, slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: FUNCHAL: fakultativno izlet na levade, 25FONTES/RABAÇAL
Doručak. Slobodan dan za uživanje na Madeiri, obilazak muzeja, parkova, za kupovinu, kupanje i sl. Predlažemo odlazak na jednu iznimnu atrakciju na Madeiri: vrlo popularan treking na jednoj od najpopularnijih madeiranskih levada (doplata prilikom rezervacije aranžmana, realizacija izleta ovisno o vremenskim prilikama). Radi se o stazama uz kanale koji su od 15. st. građeni kako bi navodnjavali jug otoka, a danas su levade iznimno popularne kao pješačke staze koje pružaju mogućnost upoznavanja čudesne madeiranske šume, tzv. laurisilve koja je svojom iznimnošću na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO, a osim toga levade omogućuju upoznavanje fascinantnog krajolika unutrašnjosti otoka i čudesne panorame. Svakako preporučujemo! Povratak u Funchal u poslijepodnevnim satima, slobodno vrijeme za uživanje u čarobnom Funchalu, zadnje šetnje, kupovinu, i sl. Noćenje.

6. dan: FUNCHAL – LISABON – VENECIJA – RIJEKA/ZAGREB
Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let iz Funchala za Lisabon (prema redu letenja po datumima) i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji. Po slijetanju u Veneciju ukrcaj u autobus i transfer preko Rijeke za Zagreb. Kraj usluga.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
04.01.2024. 09.01.2024. 1.090,00 €
(8213 kn)
Zagreb/Venecija Rezerviraj
16.01.2024. 21.01.2024. 840,00 €
(6329 kn)
Zagreb/Venecija Rezerviraj
17.02.2024. 22.02.2024. 880,00 €
(6630 kn)
Zagreb/Venecija Rezerviraj
19.02.2024. 24.02.2024. 840,00 €
(6329 kn)
Zagreb/Venecija Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb/Venecija
Polazak: Zagreb/Venecija
Polazak: Zagreb/Venecija
Polazak: Zagreb/Venecija

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Venecija–Lisabon–Funchal–Lisabon–Venecija kompanije TAP Air Portugal
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • autobusni prijevoz Zagreb-Venecija-Zagreb
 • transfer autobusom u Funchalu na liniji zračna luka - hotel - zračna luka
 • pet noćenja s doručkom u hotelu 4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama
 • razgled Funchala panoramski i pješački uz lokalnog vodiča
 • ulaznica za Botanički vrt u Funchalu
 • degustaciju vina u vinskom podrumu u Funchalu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • cjelodnevni izlet Zapadna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 90 EUR (678,10 kn) odrasli, djeca do 12 godina 70 EUR (527,41 kn)
 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz prema programu, lokalnog vodiča i ručak u tri slijeda s pićem): 90 EUR (678,10 kn) odrasli, djeca do 12 godina 70 EUR (527,41 kn)
 • poludnevni izlet Monte, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, žičaru za Monte, vožnju u sanjkama): 70 EUR (527,41 kn) odrasli, djeca do 12 godina 55 EUR (414,40 kn)
 • poludnevni izlet na levadu 25 Fontes (uključuje autobusni prijevoz, pratnju voditelja putovanja – minimum potreban za realizaciju 10 prijavljenih putnika): 60 EUR (390 kn), djeca do 12 godina 50 EUR (376,72 kn)
 • tipična večer uz foklor s Madeire, prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana (uključuje autobusni prijevoz, večeru uz piće i folklorni show): 75 EUR (565,09 kn), djeca do 12 godina 60 EUR (452,07 kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 180 EUR (1.356,21 kn) - obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozača i lokalnog vodiča: napojnica koja se očekuje i koja iznosi otprilike 10 EUR (75,35 kn)-15 EUR (113,02 kn) po osobi
 • putno osiguranje

POPUSTI:

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (dijete nema svoje sjedalo u avionu i spava sa dvije odrasle osobe u krevetu, ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene)
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 04.01.-09.01.2024. First minute cijena 1.090,00 EUR / Redovna cijena 1.140,00 EUR
 • 16.01.-21.01.2024. First minute cijena 840,00 EUR / Redovna cijena 880,00 EUR
 • 17.02.-22.02.2024. First minute cijena 840,00 EUR / Redovna cijena 880,00 EUR
 • 19.02.-24.02.2024. First minute cijena 840,00 EUR / Redovna cijena 880,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana

Predviđeni hotel: Girassol 4*, ili sl.

Informacije o letu (svi datumi)

Prijevoznik: TAP Portugal

Polazak 04.01.-09.01.2024.
TP 861 04JAN VCE 12:00 LIS 14:10
TP1691 04JAN LIS 15:25 FNC 17:10
TP1686 09JAN FNC 10:05 LIS 11:45
TP 862 09JAN LIS 12:55 VCE 16:55

Polazak 16.01.-21.01.:
TP 863 16JAN VCE 17:40 LIS 19:50
TP1695 16JAN LIS 21:10FNC 22:55
TP1686 21JAN FNC 10:05 LIS11:45
TP 862 21JAN LIS 12:55 VCE 16:55

Polazak 17.02.-22.02.:
TP 863 17FEB VCE 17:40 LIS 19:50
TP1697 17FEB LIS 23:15 FNC 01:00
TP1696 22FEB FNC 04:15 LIS 05:55
TP 860 22FEB LIS 07:15 VCE 11:15

Polazak 19.02.-24.02.:
TP 861 19FEB VCE 12:00 LIS 14:10
TP1695 19FEB LIS 21:10 FNC 22:55
TP1698 24FEB FNC 08:00 LIS 09:40
TP 862 24FEB LIS 12:55 VCE 16:55


VAŽNE INFORMACIJE:

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije TAP Air Portugal objavljenom u 2023. godini i podložna su promjeni.
- Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
- Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
- Svi izleti i doplate u programu kalkulirani su na osnovi minimalno 20 prijavljenih putnika /osim izleta na levade gdje je minimum 10 prijavljenih putnika/ i potrebno ih je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, naknadne rezervacije na licu mjesta nisu moguće!
- Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, sl.).
- Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
- Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
- Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
- Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Republike Hrvatske u Portugalu nalazi se u Lisabonu.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici (Lisabon) nalazi se na adresi Rua D.Lourenco de Almeida 24, 1400-126 Lisboa.
Kontakt podaci: tel. 0035 121 302 1033, 0035 121 302 1053, 00 35 121 302 1077, fax. 0035 121 302 1251, e-mail: lisabon@mvep.hr


Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim ćete 72 sata prije putovanja dobiti završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 15, a maksimalan broj putnika je 25. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 15 / Maksimalan broj putnika: 25

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 021

Povezana putovanja

Istanbul - 5 dana avio
02.01.2024.

Istanbul - 5 dana avio

od 550 €
Vijetnam i Kambodža
02.01.2024.

Vijetnam i Kambodža

od 2.649 €
Dubai i Maldivi 11 dana
05.01.2024.

Dubai i Maldivi 11 dana

od 2.950 €
Dubai FLY - 5 dana
20.02.2024.

Dubai FLY - 5 dana

od 910 €
Lisabon i Porto - zimski praznici
04.01.2024.

Lisabon i Porto - zimski praznici

od 1.010 €