Meksiko 12 dana

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 27.01. - 07.02.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 12 dana
 • Usluga: noćenje s doručkom
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.560 € (11.754 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • Hoteli 4*
 • Za parove, obitelji, mlade i stare!
 • Idealan spoj odmora, izleta, rajskih plaža, zabave i druge kulture

Program putovanja

1. DAN (27.01.) ZAGREB – ISTANBUL – MEXICO CITY

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb u 17:45h. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul u 20.00h. Po dolasku u Istanbul 00.10 slijedi nastavak leta za Mexico City s polaskom u 02.15h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN (28.01.) MEXICO CITY

Slijetanje u Mexico city predviđeno je u 08.10h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centralnom dijelu grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajednički ručak. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (29.01.) MEXICO CITY – CITY TURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (30.01.) MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN

Nakon doručka, predlažemo posjet (fakultativno) najvećem svetištu Latinske Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe, gdje se u sklopu svetišta nalaze četiri crkve. Slijedi vožnja do grada Teotihuacan. Teotihuacan je bio najveća i najutjecajnija metropola na američkom kontinetu, politička, kulturna i gospodarska supersila koju se po značenju može usporediti s Rimskim carstvom. Na ovom arehološkom nalazištu vidjeti ćemo piramidu Sunca i Mjeseca, ostatke hramova, te prošetati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, a moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od kaktusa, te ostala autohtona pića. Slijedi posjet hacijendi gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (31.01.) MEXICO CITY – FRIDA KHALO – XOCHIMILCO

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) posjet Casi Azul (kući Fride Khalo) i Xochimilcu koji se nalaze u južnom dijelu grada. Vožnja do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo je meksička slikarica realizma, kubizma i nadrealizma, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne ličnosti feminizma. Nastavak vožnje do Xochimilca poznatog po svojim kanalima između koji se nalaze umjetni poljoprivredni otoci (chinampas) koji privlače brojne turiste. Kanali se protežu na ukupno 170 km, a ostatak su nekada kompleksnog sustava Astečkih jezera i kanala koji su se protezali Meksičkom dolinom. Po dolasku slijedi vožnja gondolama i tradicionalni meksički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (01.02.) MEXICO CITY – PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cancun. Po dolasku doček mjesnog agenta,te slijedi transfer do hotela na Playa del Carmen. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN (02.02.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA - CENOTE

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) do Chichen Itza-e, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN (03.02.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM – COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9. DAN (04.02.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (05.02.) PLAYA DEL CARMEN – HOLBOX

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Holbox. Transfer do malog ribarskog mjesta Chiquila gdje se ukrcavamo na bordić za otok Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja. Osim po pješćanim plažama otok je poznat po svojoj bio raznolikosti. Na otoku nema automobila te se sav promet odvija u “Golf autićima”. Otok Holbox sa svojom nevjerovatnom uličnom umjetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mjesto za opuštanje. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

11. DAN (06.02.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – ISTANBUL

Nakon doručka slijedi transfer autobusom do zračne luke Cancun. Prijava na let za Istanbul s polijetanjem u 14.45h. Obroci tijekom leta.

12. DAN (07.02.) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 10.30h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 19.00h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 19.20h po lokalnom vremenu.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
27.01.2024. 07.02.2024. 1.560,00 €
(11754 kn)
Zagreb + zrakoplovne pristojbe Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
+ zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • avionske karte Zagreb –Mexico City, Cancun – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • unutarnji let Mexico City – Cancun
 • smještaj na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • transferi iz zračne luke od/do hotela
 • organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 395 € (obavezno doplata kod prijave)
 • jednokrevetna soba 550 €
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
 • izleti i ulaznice za razglede:
  • Mexico city tura 64 €
  • Casa Azul i Xochimilco 75 €
  • Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 81 €
  • Chichen Itza i Cenote 102 €
  • Tulum i Koba 90 €
  • Isla Mujeres 105 €
  • Holbox 92 €

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 1.560,00 € / Redovna cijena 1.640,00 €
  • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 395 € (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
  • First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijenib

VAŽNE INFORMACIJE:

 • prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
 • konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

 • za RH državljane nije potrebna viza za Meksiko

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 10

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 022

Povezana putovanja

Kuba i Meksiko Uskrs
26.03.2024.

Kuba i Meksiko Uskrs

od 1.890 €
Meksiko - Riviera Maya i Yucatan
10.01.2024.

Meksiko - Riviera Maya i Yucatan

od 2.199 €
Kuba 10 dana
06.02.2024.

Kuba 10 dana

od 2.295 €
Kuba Uskrs - 11 dana
25.03.2024.

Kuba Uskrs - 11 dana

od 1.890 €
Meksiko tura 11 dana
11.01.2024.

Meksiko tura 11 dana

od 1.790 €