Maroko s izletom u „Plavi grad“

Općenito

TERMINI PUTOVANJA:

 • 05.01.-12.01., 16.02.-23.02.2024.
 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 8 dana / 7 noćenja
 • Usluga: Polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.250 € (9.418 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • CIjena uključuje polupansion (doručak i večere)
 • Fakultativni izlet u Chefchaouen - Plavi grad
 • Smještaj u hotelima 4*

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – MARRAKECH
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt u 06:20 sati na liniji LH405, dolazak u Frankfurt u 07:55 sati. Nastavak putovanja za Marrakech u 10:45 sata na liniji LH4370 (Lufthansa). Po dolasku u 14:35 obavljanje graničnih formalnosti te odlazak u hotel. Nakon prijave i kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Večera. Noćenje.

2. dan: MARRAKECH
Doručak. Odlazak na razgled grada: Saadienske grobnice, palača El Badi, Bahia, grobnice Saadiens, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih Yves Saint Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu ili uz doplatu, predlažemo odlazak na folklornu predstavu Fantasia s večerom u restoranu Chez Ali. Noćenje.

3. dan: MARRAKECH – BENI MELAL – FES
Nakon doručka vožnja prema Fesu preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan. FES – FAKULTATIVNI IZLET CHEFCHAOUEN – „PLAVI GRAD“
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u Chefchaouen ili slobodan dan u predivnom Fesu. Chefchaouen, poznat je pod nazivom „Plavi grad“. Ovaj živopisni grad smjestio se u podnožju planine Rif, svega 3,5 sata od grada Fesa. Jedinstven je upravo po tome što je ovdje sve obojano u plavu boju: vrata, zidovi, fasade, prozori, ulice… Da, upravo te uske ulice kojima dominira nebesko plava boja pravi su raj za putnike koji su željni otkrivanja atraktivnih i pomalo neobičnih područja, a stara maurska i španjolska arhitektura čine ga apsolutno neizostavnom turističkom destinacijom. Stari dio grada obiluje uličicama koje su prepune kafića, restorana i prodavaonica sa suvenirima i tkaninama, ali i vrijednim rukotvorinama kakvih nema u ostatku Maroka. Povratak u Fez. Večera i noćenje.

5. dan: FES- MEKNES
Nakon doručka odjava iz hotela i razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud. Šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka – tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Bouanania, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fes je osnovao Moulay Idriss tijekom 8. stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike i poznatog trga El Hedim. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: MEKNES – RABAT -CASABLANCA
Doručak. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Vožnja prema Casablanci. Slijedi razgled Casblance: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana -fakultativno razgled unutrašnjosti)) veličanstvene džamije kralja Hassana II, jedne od najvećih džamija na svijetu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Odlazak do hotela. Večera. Noćenje.

7. dan: CASABLANCA - MARREKECH – FAKULTATIVNI POLUDNEVNI IZLET U DOLINU RIJEKE OURIKA ILI SLOBODNO VRIJEME U MARRAKECHU
Nakon doručka vožnja prema Marrakechu. Po dolaskusmještaj u sobe te nakon kraćeg odmora fakultativno odlazak na poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marrakecha u samom podnožju gorja Atlas. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Večera u hotelu. Noćenje.

8. dan: MARRAKECH – FRANKFURT– ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i sakupljanje posljednjih doživljaja grada. Slijedi transfer do zračne luke u Marrakechu. Po dolasku u zračnu luku, prijava na let za Frankfurt u 15:25 sati. Dolazak u Frankfurt u 19:20 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 20:40 sat. Dolazak u Zagreb predviđen je u 22:05 po lokalnom vremenu.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
05.01.2024. 12.01.2024. 1.250,00 €
(9418 kn)
Zagreb Rezerviraj
16.02.2024. 23.02.2024. 1.390,00 €
(10473 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s uslugom polupansiona u hotelima 4* prema programu
 • grupne prijevoze i razglede prema programu
 • lokalne vodiče u svim kraljevskim gradovima na engleskom jeziku
 • lokalnog pratitelja putovanja na engleskom jeziku
 • licenciranog voditelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • ulaznice za Madrassa Bouanania u Fesu, palaču Bahia u Marrakechu, grobnice Saadiens u Marrakechu
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 250 € / 1.883,63 kn
 • doplatu za napojnice lokalnim vodičima i vozačima 40 € po osobi – OBAVEZNA DOPLATA
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

POPUSTI:

 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • ulaznica u vrtove Majorelle s rezervacijom - 14 € (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznica za džamiju Hassan II u Casablanci – 14 €
 • Fakultativni izlet u Chefchaouen (min 15 osoba) 85 € / 565,09 kn (min 15 osoba)
 • Fakultativni poludnevni izlet dolina rijeke Ourika- 60 € / 452,07 kn (min 15 osoba)
 • večera uz Fanstasia show u Marrakechu 70 € (cijena uključuje odbitak za večeru u hotelu) – plaćanje na licu mjesta

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • 05.01.-12.01. Posebna ponuda 1.250,00 EUR / Redovna cijena 1.390,00 EUR
 • 16.02.-23.02. First minute cijena 1.290,00 EUR / Redovna cijena 1.390,00 EUR
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu.

Informacije o letu:

LH 1405 Zagreb 06:20 Frankfurt 07:55
LH 4370 Frankfurt 10:45 Marrakech 14:35
LH 1331 Marrakech 15:25 Frankfurt 19:20
LH 1404 Frankfurt 20:40 Zagreb 22:00

Informacije o avio prijevozniku: Lufthansa
Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg.
Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage (max. 8 kg) unijeti u zrakoplov.


VAŽNE INFORMACIJE:

 • Kategorizacija hotela u Maroku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

Korisna web stranica: www.visitmorocco.com

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Za putovanje u Maroko potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Maroko za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Kraljevina Maroko
Geografski položaj: sjeverozapad Afrike, na obalama Atlantskog oceana i Sredozemnog mora
Površina: 446.550 km2
Broj stanovnika: oko 36.000.000
Glavni grad: Rabat
Jezik: arapski, francuski
Religija: muslimani 98%, kršćani 1%, židovi 1%
Vremenska razlika: -1 sat zimi / -2 sata ljeti
Novčana jedinica: marokanski dirham (MAD), 1 USD = oko 8,45 MAD
Kupovina: vuneni tepisi, proizvodi od kože, poludrago kamenje, fosili iz Sahare, drvene rezbarije, lončarski proizvodi, proizvodi od mjedi, svila, ručno izvezena odjeća, srebrni i zlatni nakit, začini.
Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću svijetlih boja i udobnu obuću. Za večernje sate u višim područjima te u pustinji ponesite toplu odjeću jer se temperatura noću jako snizi. Ukoliko putujete u razdoblju od prosinca do ožujka, ponesite nepromočivu i toplu odjeću. U džamijama nije dopušteno nošenje kratkih hlača i odjeće bez rukava.
Hrana i piće: Marokanska kuhinja vrlo je raznolika. Lokalni specijaliteti: harira – tradicionalna juha od slanutka s rezancima, tajines – meso kuhano s povrćem posluženo u glinenoj posudi, kebab, hout – riblji gulaš, djaja mahamara – pile punjeno bademima, grožđicama i couscousom, Piti isključivo flaširanu vodu. Popularno piće je čaj od mente. Alkohol se obično poslužuje u hotelima i restoranima namijenjenim stranim posjetiteljima. Konzumacija alkohola u kafićima je zabranjena.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +212
Korisna web stranica: www.visitmorocco.com
Klima: Sjever Maroka odlikuje sredozemna klima, unutrašnjost zemlje stepska. Na krajnjem jugu klima je pustinjska. Najugodnije razdoblje u godini za posjet Maroku je period od listopada do prosinca te od ožujka do svibnja kada se prosječna temperatura zraka kreće oko 24°C. Ljeti se prosječna temperatura zraka u Marrakechu i Fesu kreće oko 38°C. U obalnim gradovima kao što su Casablanca, Rabat i Tangier, iako s nešto povišenim stupnjem vlažnosti zraka, temperatura se kreće od 27 do 29°C.


UPLATE I PRIJAVE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i
bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 003

Povezana putovanja

Zanzibar 9 dana
16.02.2024.

Zanzibar 9 dana

od 1.890 €
Egipat i krstarenje Nilom 9 dana
04.02.2024.

Egipat i krstarenje Nilom 9 dana

od 1.595 €
Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji
30.04.2024.

Maroko - kraljevski gradovi i noćenje u pustinji

od 1.410 €
Zanzibar i safari Tanzanija 2024.
27.03.2024.

Zanzibar i safari Tanzanija 2024.

od 2.980 €
Zanzibar - rajski otok
03.01.2024.

Zanzibar - rajski otok

od 1.790 €