Maroko, kraljevski gradovi 5 dana

Općenito

TERMIN PUTOVANJA:

 • 03.01.-07.01.2024.

Jedinstveni Fes - najstariji kraljevski grad u Maroku, Rabat, političko i upravno središte Maroka, doživite „Biser Juga“ kako nazivaju Marrakech i Casablancu, glavni ekonomski i lučki centar Maroka

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 5 dana / 4 noćenja
 • Usluga: polupansion
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
1.199 € (9.034 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • direktan let Zagreb - Marrakech - Zagreb
 • hoteli 4* u Marrakechu, Rabatu i Fesu
 • doručak i večera tijekom cijelog putovanja

Program putovanja

1. DAN ZAGREB – MARRAKECH

Sastanak putnika u ranim jutarnjim satima s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Marrakech. Po dolasku u Marrakech, a nakon obavljenih graničnih formalnosti, odlazimo u razgled Marrakecha, magičnog „crvenog grada“ okruženog s jedne strane snijegom prekrivenim planinskim vrhovima Atlasa dok ga s druge strane obljubljuje najveća svjetska pustinja Sahara. Marrakech, čije ime na berberskom jeziku znači „Božja zemlja“, najvažniji je od četiri kraljevska grada Maroka. Ovaj poseban i fascinantan grad utemeljila je dinastija Almoravida krajem 11. st. kada su sagrađene mnoge blistave palače i parkovi. Najupečatljiviji je stari dio grada – medina, koji se zbog svoje atraktivnosti i značaja našao na popisu svjetske baštine UNESCO-a, a upravo u tom labirintu malih ulica satkana je sva čar i ljepota ovog grada. Posjetit ćemo između ostalog prekrasnu palaču El Bahia, kompleks u kojem se nalaze brojne građevine, paviljoni i vrtovi, a posebno su impresivni raskošni mramorni podovi i oslikani zidovi. Zatim džamija Koutoubia s minaretom visokim čak 77 metara, a koji je čest motiv razglednica ovog grada; Palača Bahia, grobnice dinastije Saadi, vrtovi Menara s gracioznim ljetnim paviljonom čiji se obrisi reflektiraju u svjetlucavoj vodi umjetnog jezera, okruženog prostranim vrtovima zasađenima maslinovim drvećem. Po završetku razgleda odlazimo do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon večere u hotelu odlazak s voditeljem putovanja do glavnog gradskog trga Jemaa el-Fna, koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije, obzirom da se svake večeri trg pretvori u najveći restoran na otvorenom. Ovdje ćete naići na krotitelje zmija i majmuna, žonglere, akrobate, muške plesače, živopisno odjevene prodavače te orijentalne pripovjedače. Uz trg se smjestila i velika tržnica – souk, na kojoj možete kupiti doslovno sve, a cjenkanje je nezaobilazno. Marrakech ima najveće natkrivene tržnice u Maroku u kojima se nude razni poznati i nepoznati začini, predmeti i odjeća od kože, šarene tradicionalne svjetiljke i brojne rukotvorine. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN MARRAKECH – CASABLANCA – RABAT

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak dalje prema Casablanci. Po dolasku slijedi razgled glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Razgled započinje veličanstvenom džamijom Hassana II., po veličini druga džamija u svijetu, s 210 metara visokim minaretom (razgled izvana uz mogućnost doplate za ulaznicu za razgled unutrašnjosti džamije). Slijedi posjet glavnoj tržnici, četvrti Habous, trgu Muhameda V, trgu Ujedinjenih naroda, primjeru marokanske secesijske arhitekture te na koncu rezidencijalnom području Anfa. Po završetku razgleda ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu), a nakon ručka nastavljamo prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Maroko. Po dolasku slijedi razgled grada: Kraljevska palača (izvana), Hassanov toranj, minaret nedovršene džamije Yakuba al Mansura i mauzoleja Muhameda V., marokanskog sultana i kralja koji je zaslužan za neovisnost ove države. Prijava i smještaj u hotel te večera u hotelu. Slobodan ostatak večeri za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

3. DAN RABAT – MEKNES – FES

Doručak i odjava iz hotela. Nastavljamo potom do grada Meknesa, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Zbog opsežnih restauratorskih radova započetih 2019. godine u staroj jezgri Meknesa odnosno staroj medini koja je dio i UNESCO baštine, nažalost nije moguće vidjeti najvažnije gradske atrakcije poput gradskih vrata Bab Mansour, monumentalnog zdanja iznimno fascinantnih proporcija i izgleda koja se nerijetko nazivaju najljepšim vratima sjeverne Afrike te Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila te ćemo napraviti usputni panoramski razgled grada. Nastavak vožnje prema Fesu, drugom po veličini gradu u Maroku i jednom od četiri “kraljevska grada” Maroka uz Rabat, Marrakech i Meknes. Osnovao ga je Moulay Idriss tijekom 8. st. i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Sastoji se od tri dijela, Medina Fesa, Fes-Jddid i Ville Nouvelle (Novi grad). Prvo ćemo u Fes el Jdidu razgledati Kraljevsku palaču (izvana) te se prošetati starom židovskom četvrti gdje ćemo vidjeti i sinagogu. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, te šetnja bučnim, šarolikim uličicama soukova – tržnica u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje. Fes je također grad specifičnih mirisa, s obzirom da se u starom gradu nalaze neka od najpoznatijih marokanskih postrojenja za proizvodnju kože. Razgled sveučilišta Medresa Attarine te nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Vidjet ćemo sveučilište al-Karaouin iz 9. st. koje je ujedno i najstarija aktivna medresa (islamska obrazovna ustanova) – Džamija al-Karaouin – mauzolej Idrissa II (izvana). Slobodno vrijeme za ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). Poslijepodne odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj te večera u hotelu. Noćenje.

4. DAN FES – MARRAKECH

Nakon doručka odjava iz hotela i krećemo prema Marrakechu uz usputna zaustavljanja za ručak i pauzu za kavu. Dolazak u Marrakech predviđen je u poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu te slobodno vrijeme za uživanje na trgu Jemaa el-Fnaa. Po želji mogućnost odlaska na fakultativnu večeru sa show programom; napustite metež Marrakecha, doživite ritam marokanskih pjesama i plesova. Svake večeri od 1980. godine Chez Ali Fantasia u Marrakechu nudi večeru uz nastup pod tradicionalnim šatorima Caidal. Predstava koja uključuje ples, akrobate, jahače, vatromet i narodnu glazbu... Dočekat će Vas berberska plemena koja će Vas i otpratiti do Vašeg stola pod kaidskim šatorom. Više od četiri sata prepustite se ritmu berberskih parada, glazbenika, akrobata i orijentalnih plesačica. Divite se vatrometu na kraju. Noćenje.

5. DAN MARRAKECH – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativno odlazak u razgled Vrtova Majorelle i Muzeja Yves Saint Laurent. Vrtove Majorelle dizajnirao je francuski umjetnik Jacques Majorelle 1924., a kupio ih je Yves Saint Laurent 1980. godine. Vrt Majorelle sadrži oko 3000 biljnih vrsta na gotovo 1 hektaru, art deco vilu s oznakom House of Illustres i muzej povijesti Berbera. Jedno je od najposjećenijih mjesta u Maroku. Vrt očarava svojim jasnim bojama i bujnim zelenilom, potpuno odsječen od vanjskog svijeta. Smješten u neposrednoj blizini Jardin Majorelle, muzej Yves Saint Laurent u Marrakechu nalazi se u novoj zgradi od 4000 m² te uključuje stalni izložbeni prostor od 400 m² posvećen radu Yvesa Saint Laurenta koji je dizajnirao Christophe Martin. Muzej također uključuje dvoranu za povremene izložbe, znanstvenu knjižnicu s preko 5000 svezaka, dvoranu sa 140 sjedećih mjesta, knjižaru i kafić na terasi. U poslijepodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Marrakech te prijava na izravan charter let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
03.01.2024. 07.01.2024. 1.199,00 €
(9034 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Marrakech – Zagreb
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x20 cm)
 • prijevoz autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na osnovu polupansiona
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu
 • razglede prema programu uz pratnju lokalnih vodiča
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 160 € (1.205,52 kn)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 € (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta)
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • putno osiguranje (preporučujemo)

DOPLATE:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 160 € (1.205,52 kn)
 • doplata za 3 ručka u lokalnim restoranima tijekom ture 75 € (565,09 kn)
 • Fantasia večera i show u restoranu „Chez Ali“ : 60 € (452,07 kn)
 • Vrtovi Majorelle & YSL muzej: 50 € (376,73 kn), ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu. Minimum 20 prijavljenih putnika.
 • ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 €

FAKULTATIVNI IZLETI I SADRŽAJI:

 • doplata za 3 ručka u lokalnim restoranima tijekom ture 75 € (565,09 kn)
 • Fantasia večera i show u restoranu „Chez Ali“ : 60 € (452,07 kn)
 • Vrtovi Majorelle & YSL muzej: 50 € (376,73 kn), ulaznice i lokalni vodič uključene u cijenu. Minimum 20 prijavljenih putnika.
 • ulaznica u džamiju Hassan II u Casablanci: 13 €

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 1.199,00 € / Redovna cijena 1.249,00 €
  • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Informacije o letu:

03JAN ZAGREB MARRAKECH 07:00 11:00

07JAN MARRAKECH ZAGREB 17:50 21:30

*lokalna vremena


VAŽNE INFORMACIJE:

 • službeni naziv: Kraljevina Maroko
 • politički sustav: ustavna monarhija s parlamentarnim sustavom
 • geografski položaj: sjeverozapadna Afrika, na obali Atlantskog oceana i Sredozemnog mora; na teriroriju Maroka nalaze se španjolske enklave Ceuta i Melilla
 • površina: 710.850 km²
 • stanovništvo: 36,31 milijuna stanovnika (2021.)
 • glavni grad: Rabat
 • jezici: arapski (službeni), berberski jezici, francuski
 • religija: islam (99%), kršćanstvo, judaizam
 • vremenska zona: UTC ili UTC + 1 (ljeto)
 • novčana jedinica: marokanski dirham (MAD, Dh)
 • pozivni broj: +212
 • korisna web stranica: https://mvep.gov.hr/ma
 • klima: uglavnom sredozemna, u južnom predgorju Atlasa prelazi u stepsku i polupustinjsku
 • odjeća: savjetuje se nošenje „skromne i diskretne“ odjeće u skladu s lokalnim običajima te izbjegavanje nošenja skupog nakita i vrijednih predmeta
 • hrana i piće: iako je pitka voda dostupna u svim većim gradovima i nekim selima, savjetuje se konzumacija flaširane vode, kao i izbjegavanje sirove i nedovoljno termički obrađene hrane; konzumacija alkohola na javnim mjestima nije dozvoljena, osim u za to ovlaštenim restoranima
 • dodatne obavijesti:
  • Savjetuje se sklopiti policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za područje Maroka za slučaj hitnog bolničkog liječenja, nesreće i/ili repatrijacije. Neovisno o posjedovanju zdravstvenog osiguranja, bolničke ustanove mogu zahtijevati plaćanje troškova liječenja i bolničkog smještaja u cijelosti prije izlaska pacijenta iz bolnice, stoga korisnik police osiguranja treba biti upoznat s uvjetima pod kojima svoje osiguravajuće društvo vrši povrat troškova.
  • Nema propisanog obaveznog cijepljenja, međutim savjetuje se prevencija protiv hepatitisa A i B te tifusa. Nije nužno preventivno cijepljenje protiv malarije, koja se u državi tek ponekad pojavljuje. Preporučujemo također da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) te na web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (http://www.hzjz.hr) o mogućnostima cijepljenja
  • U javnosti je uputno izbjegavati osjetljive političke i religijske teme, kritike usmjerene prema kralju i njegovoj obitelji, kao i mjesta političkih prosvjeda i većih okupljanja građana.
  • Zbog nedovoljne zdravstvene sigurnosti ne preporučuje se kupanje u jezerima, a prema nedavnom istraživanju četvrtina morskih obalnih plaža ne zadovoljava zdravstvene standarde.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Maroku nalazi se u Rabatu. Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Maroku nalazi na adresi 73, rue Marnissa, Souissi, 10170 Rabat, Morocco. Kontakt podaci: tel. +212 537 63 88 24, 537 63 88 25, fax. +212 537 63 88 27,e-mail: rabat@mvep.hr


NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 30

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 031

Povezana putovanja

Maroko - Marrakech 5 dana
03.01.2024.

Maroko - Marrakech 5 dana

od 1.129 €
Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani
12.03.2024.

Južna Afrika, Svaziland, Viktorijini slapovi i safari u Bocvani

od 5.269 €
Zanzibar - rajski otok
03.01.2024.

Zanzibar - rajski otok

od 1.790 €
Zanzibar 10 dana 2024.
30.03.2024.

Zanzibar 10 dana 2024.

od 1.950 €
Tanzanija i Zanzibar - 10 dana
08.01.2024.

Tanzanija i Zanzibar - 10 dana

od 5.199 €