Kuba 10 dana

Općenito

HAVANA - VINALES - CIENFUEGOS - TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO

TERMINI PUTOVANJA:

 • 06.02.-15.02.2024.

Egzotični otok koji će razviti sva vaša čula! Rumba i samba, miris cigara i bogata kultura prate vas u svakom kutku. Otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

 • Prijevoz: Avion
 • Trajanje: 10 dana / 9 noćenja
 • Usluga: prema programu
 • Kategorizacija:
 • Mjesto polaska: Zagreb
Cijena od:
2.295 € (17.292 kn) Pošalji upit

Vrijednost više:

 • all inclusive u Varaderu
 • hoteli 5* u Havani, Cienfuegosu i Varaderu, 4* u Trinidadu
 • uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju

Program putovanja

Dan 1. Zagreb – Istanbul – Havana

Sastanak putnika s pratiteljem u zračnoj luci u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplova avio kompanije Turkish airlines. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 prema Istanbulu u 20.00 sati s dolaskom u 00.10 sati.

Dan 2. Havana

Nastavak leta TK183 prema Havani u 02.30 sati. Dolazak u Havanu u 08.25 sati prema lokalnom vremenu. Doček lokalnog vodiča koji će dati informacije o Havani iz prve ruke. Kao glavni i najnaseljeniji grad službeno je sjedište nadređenih državnih tijela i kubanske vlade, većine nacionalnih tvrtki i udruga. Njegov povijesni centar, koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1982. godine, danas je jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa u Latinskoj Americi. Slijedi vožnja kroz modernu Havanu, kvartove Miramar i Vedado do groblja i Trga Revolucije uz zaustavljanje za fotografiranje. Zatim panoramski razgled narodnog kazališta, Sveučilišta i hotela National u kojem je često boravila svjetska elita, sve do poznatog šetališta Malecon… Ručak u restoranu. Nastavak vožnje i panoramskog razgleda prema staroj Havani gdje se nalaze muzej Prado i sjedište vlade El Capitolio: zgrada izgrađena 1929. godine prema nacrtima arhitekta Eugenija Raynierija Piedra, a prema narudžbi kubanskog predsjednika Gerarda Machada proglašena je nacionalnim spomenikom, pa bivša predsjednička palača, Parque central,…. Vožnja do hotela. Smještaj i noćenje.

Dan 3. Havana – fakultativni izlet Pinar Del Rio i Vinales s ručkom – Havana

Doručak u hotelu. Odlazak na fakultativni izlet prema Pinar del Riu, pokrajini na zapadnom dijelu Kube, poznatoj po tradicionalnom uzgoju jednog od najkvalitetnijih duhana na svijetu. Zaustavljanje u Las Barrigonas koji se nalazi na 120 km od Havane otkud se pruža prekrasan pogled na Siera del Rosario i njegova ruralna područja. U dolini Viñales posjet tvornici cigara, gdje ćete saznati nešto više o plantažama duhana, te njegovom putu do gotovih cigara. Zaustavljanje na Horizontes los Jazmines vidikovcu s pogledom na neobične zaobljene planine mogote, bogate bujnom vegetacijom. Slijedi posjet Muralu pretpovijesti, 12m visokoj slici na stijeni naslikanoj 1961. godine nakon 4 godine rada 18 umjetnika. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka vožnja čamcem kroz vapnenačku špilju Indio kroz koju teče podzemna rijeka. Povratak u Havanu. Za one koji ostaju u Havani, samostalno istraživanje grada. Noćenje.

Dan 4. Havana – Boca de Guama - Playa Giron - Cienfuegos

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Cienfuegosa uz pauze za odmor. Prvo zaustavljanje će biti u zanimljivoj zoni Boca de Guama uz posjet etno selu Taino indijanaca koje se smjestilo usred jezera Laguna del Tesoro. Nastavak vožnje do obližnje Playa Giron, mjesta iskrcavanja Amerikanaca u poznatom Zaljevu svinja za vrijeme neuspjele invazije početkom 60tih godina. Kratak posjet Muzeju intervencije gdje se čuvaju fotografije i dokumentacija iz tog perioda. Po dolasku u Cienfuegos u večernjim satima, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

Dan 5. Cienfuegos - Trinidad

Doručak. Razgled grada koji se odlikuje vrlo dobro očuvanim građevinama kao što su Palacio de Valle i poznato kazalište Tomás Terry koje se smatra lokalitetom velike povijesne i arhitektonske vrijednosti i simbolom kulturnog identiteta južnog dijela otoka. Integrirana je u trilogiju najznačajnijih kubanskih kazališta XIX. stoljeća uz "La Caridad" u Santa Clari i "Sauto" u Matanzasu. Simbolom bisera juga i zaštitnim znakom Cienfuegosa se smatra upravo Palacio de Valle, palača doline građena od 1913. do 1917. god. u neogotičkom stilu. Razgled glavnog gradskog parka Central Park kroz Slavoluk nezavisnosti (jedini na Kubi), ispred kojeg se nalazi spomenik Jose Martiju. Slijedi polazak prema Trinidadu, jednom od najljepših gradova na Kubi, a koji je UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine (velika kolonijalna arhitektonska baština XVIII. i XIX. stoljeća). Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

Dan 6. Trinidad - Santa Clara - Varadero

Doručak. Razgled Trinidada uključuje uske popločane ulice, dragocjene restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi sami pričaju svoju povijest. Razgled povijesne jezgre: Plaza Mayor, Crkva Presvetog Trojstva (Santisima Trinidad), Museo Romantico s impresivnim zbirkama porculana, stakla i namještaja iz kolonijalnog perioda Kube. Odlazak do poznatog bara La Canchanchara uz degustaciju poznatog pića od limuna, meda, ruma ili rakije. Slijedi odlazak prema Santa Clari uz zaustavljanje u dolini Los Ingenios, nekedašnjem centru proizvodnje šećerne trske. Posjet Manaca-Iznaga tornju na istoimenoj hacijendi koji je nekada služio kao osmatračnica u kontroli robova koji su godinama radili na plantažama. Po dolasku u Santa Claru posjet Che Guevara kompleksu spomenika, mauzoleja i muzeja. U večernjim satima predviđen je dolazak u Varadero, smještaj u hotel. Uslugu all inclusive koju imate u hotelu možete koristiti od prijave. Smještaj, večera noćenje.

Dan 7. Varadero - odmor u hotelu

Kubanske plaže na ovom dijelu duge su i do dvadeset kilometara, bijeli pijesak na obali oceana, plavo nebo i palme prizor su karipskog sna u kojem ćete boraviti u hotelu s all inclusive uslugom i nakratko se odmoriti nakon ovog zanimljivog putovanja. Na licu mjesta mogući dodatni fakultativni izleti. Noćenje.

Dan 8. Varadero - Havana

Nakon doručka, odjava iz hotela te transfer prema Havani. Po dolasku slijedi pješački razgled starog dijela Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetnja preko četiri slavna trga: Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Asis i Plaza Vieja na kojima se miješa tradicionalni kubanski život sa turističkim atrakcijama ovog veličanstvenog grada koji oduvijek inspirira sve prolaznike. Ručak u lokalnom restoranu, nakon kojega slijedi odlazak u Muzej ruma i zdravica. Razgled završava jednosatnom vožnjom u slavnim kubanskim old timerima. Smještaj u hotel. Noćenje.

Dan 9. Havana - Istanbul

Doručak. Rana odjava, te transfer prema zračnoj luci. Prijava na let TK183 prema Istanbulu koji je predviđen za 10.00 sati (linija ima slijetanje u Caracasu od cc 1 sat bez izlaska iz aviona).

Dan 10. Istanbul - Zagreb

Dolazak u Istanbul u 09.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 19.00 sati s dolaskom u Zagreb u 19.10 sati.

Termini i cijene

Datum polaska Datum povratka Cijena po osobi Mjesto polaska Napomena
06.02.2024. 15.02.2024. 2.295,00 €
(17292 kn)
Zagreb Rezerviraj
Datum
Cijena po osobi
Polazak: Zagreb

Cijena uključuje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovnu kartu sa uključenim pristojbama Zagreb - Istanbul - Havana - Istanbul - Zagreb (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 2 kom. prtljage max 23 kg) / zrakoplovne pristojbe iznose 440 €/3.315,18 kn
  • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u htl 5* u Havani
  • 1 polupansion u htl 5* u Cienfuegosu i 1 polupansion u htl 4* u Trinidadu te 2 all inclusive u htl 5* u Varaderu
  • 2 ručka u Havani
 • sve transfere, razglede i izlete prema programu
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • turističku kartu (vizu) za Kubu za hrvatske državljane 60 €/452,07 kn (kopiju putovnice dostaviti agenciji, mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube)
 • osobne troškove
 • putna osiguranja - preporuka!
 • napojnice 40 € (plaćanje na licu mjesta)
 • fakultativne izlete te sve što nije navedeno pod cijena uključuje

FAKULTATIVNI IZLETI (min 10 osoba prijavljenih, uplata u agenciji prije puta):

 • cjelodnevni izlet s ručkom u Pinar del Rio-Vinales 85 €/640,43 kn

Uvjeti i plaćanje

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • First minute cijena 2.295,00 € / Redovna cijena 2.350,00 €
  • Zrakoplovne pristojbe i naknade su uključene u cijenu
  • First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta 

Cijena po osobi u 1/1 sobi 2.600 € (19.589,70 kn)

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu, iznose 440 €/3.315,18 kn (promjenjivo do puta)
Napomena: 1/2+1 sobe - NA UPIT
Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12. god. na upit

Informacije o letu:

TK1056 06FEB ZAGIST 2000 0010*
TK183 07FEB ISTHAV 0230 0725
TK183 14FEB HAVIST 0900 0930*
TK1055 15FEB ISTZAG 1900 1910


VAŽNE INFORMACIJE:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu redoslijeda programa putovanja, ukoliko okolnosti zahtijevaju.
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.
 • Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana.

KUBA PUTOVANJE - KORISNE INFORMACIJE:

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1EUR = cc 130CUP (najnovije info u završnom pismu 7 dana prije puta)

Kupovina: kubanske cigare i kubanski rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame, papira mache, morskih školjki, terakote i stakla. Postoje također i medicinski proizvodi koji se ne mogu kupiti nigdje drugdje na svijetu.

Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime tijekom cijele godine najidealnija je lagana pamučna odjeća – kratke hlače i lagane majice. Od obuće najbolje je ponijeti ugodne sandale ili lagane cipele. U zimskim mjesecima (od prosinca do travnja) bit će vam potrebna jakna ili lagani džemper jer su večeri svježije i prohladne. Budući da su zatvoreni prostori (hoteli, restorani i autobusi) klimatizirani, preporučamo da ponesete i neki topliji odjevni predmet.

Hrana i piće: kubanska hrana je rezultat španjolske i afričke kulinarske tradicije s dodatkom kineskih elemenata. Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha napravljena od korijenja i stabljike povrća s mesom (obično svinjetinom). Ostala kubanska jela su Lechon asado en pua (odojak na ražnju), tachinos, chatinos ili tostones – pečene banane, frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum. Bijeli rum idealan je za koktele. Najpoznatiji kokteli na Kubi su Cuba Libre, Mojito, Mulata i Daiquiri. Također postoji i više vrsta odličnih kubanskih piva. Piti isključivo flaširanu vodu.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno


GRANIČNE VIZE I FORMALNOSTI:

Viza: potrebna je turistička karta, mogućnost posredovanja


UPLATE I PRIJAVE:

 • 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

NAČINI PLAĆANJA (klik na poveznicu):

 • uplata na račun agencije internet/mobilnim bankarstvom ili uplatnicom
 • gotovina u agenciji
 • kartice jednokratno i obročno (online ili u agenciji) - MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Visa Premium

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 20

Za ovo putovanje vrijede sljedeći  Opći uvjeti putovanja.

Šifra: 007

Povezana putovanja

Dubai i Abu Dhabi - zimski praznici
04.01.2024.

Dubai i Abu Dhabi - zimski praznici

od 1.150 €
Vijetnamska tura
13.02.2024.

Vijetnamska tura

od 1.990 €
Jordan i noć u pustinji
17.02.2024.

Jordan i noć u pustinji

od 1.450 €
Lisabon i Porto - 5 dana
17.02.2024.

Lisabon i Porto - 5 dana

od 860 €
Dubai FLY - 6 dana
01.01.2024.

Dubai FLY - 6 dana

od 790 €